La mare Rússia es manifesta en la privadesa a Internet

Es va deteriorar la privadesa a Internet


El Govern rus reforça la censura en línia i està disminuint la privadesa a Internet. S’han produït esdeveniments recents estrenyiment de la censura russa a Internet i falles de la privadesa a Internet. Han aparegut rumors del que podria esdevenir una Internet exclusivament russa; el fundador de la xarxa social més gran de Rússia ha estat acomiadat i fugit de Rússia; i les autoritats s’estan reduint a bloggers i empreses de tecnologia estrangera. Aquí teniu un informe sobre les novetats a Internet rus.

Noves lleis contra els bloggers i empreses no russes

La Duma (cambra baixa del parlament) va modificar una llei d’informació a l’abril que requerirà que tots els blocaires russos amb més de 3.000 visitants diaris es registressin a les autoritats com a mitjans de comunicació. Això també inclou els que tenen un gran seguiment a Twitter i a les xarxes socials, i significa que han de seguir un control i directrius rígids. El no compliment comportarà multes importants per part de l’autoritat de supervisió dels mitjans de comunicació Roskomnadzor. Com que els mitjans tradicionals han estat censurats i plens de propaganda governamental des de fa anys, els opositors governamentals han recorregut a Internet per al debat i la llibertat d’expressió. Amb les noves limitacions, el Kremlin calma efectivament els seus oponents imposant l’autocensura. Roskomnadzor ja té el poder de tancar llocs web “extremistes” i fòrums de discussió.

El mateix mes, la Duma va votar la legislació de les empreses d’internet estrangeres per mantenir totes les dades domèstiques a Rússia durant almenys mig any. Hi ha preocupacions que empreses com Facebook i Google voldran suportar els costos dels centres de dades i servidors de Rússia. S’estima que els costos són de 200 milions de dòlars per construir i 10 milions de dòlars l’any per mantenir per a gegants tan grans. Possiblement els podria portar a perdre quotes de mercat a competidors russos molt més reduïts. No obstant això, fins i tot el Sr. Durov de VKontakte va dir a TechCrunch que “actualment el país ara és incompatible amb el negoci d’Internet.”

Kremlin és el fundador de la xarxa social més influent de Rússia

L’1 d’abril, el fundador de la xarxa social forta de 100 milions d’usuaris VKontakte va anunciar la seva renúncia per broma d’abril. Tot i que el fundador, Pavel Durov, va ser recuperat després de la broma, ara afirma que els amics del Sr. Putin han pres el control de VKontakte. Durov va declarar que ha abandonat Rússia sense plans de retorn. El fundador es va negar a col·laborar amb les autoritats, es va negar a proporcionar-los informació sobre els manifestants antigubernamentals ucraïnesos i es va negar a ajudar en la clausura dels comptes dels grups d’oposició.

Un Homebuilt Internet rus Cheburashka

Un alt membre del parlament rus va suggerir el desenvolupament d’una Internet completament russa anomenada Cheburashka que només seria accessible dins de Rússia. El senador va assenyalar més tard que només s’utilitzaria amb finalitats científiques i informació. En la mateixa línia, el diari rus Kommersant va informar que fa pressions una comissió patrocinada per Putin un sistema que permet al govern inspeccionar i censurar totes les dades que passa pels servidors russos.

Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE / RL) suggereix que predomina l’autocensura en els països que castiguen aquells que publiquen contingut jutjat immoral o amenaçant per al règim. Glenn Kates, gerent d’Iniciatives Digitals de RFE / RL, escriu en un article recent “Els usuaris i empreses saben que es pot controlar la seva activitat en línia en qualsevol moment i es converteixen en ells mateixos com a jugadors per crear un entorn de censura.”

Què hi ha a prop de la privadesa i la censura a Internet?

Només podem especular sobre el futur del Kremlin, Roskomnadzor, la censura i la privadesa a Internet a Rússia. Som forts partidaris de la llibertat d’expressió i de la democràcia, creient que tothom hauria de tenir el dret de manifestar la seva opinió i de debatre temes de manera ordenada. És per això que sempre estem pendents de protegir les vostres dades, la vostra privadesa i l’accés a la informació que desitgeu. Tal com suggereixen les novetats actuals, aquesta podria ser només la punta de l’iceberg d’una política de censura sempre més endurida. Pot passar qualsevol cosa i, qui sap, potser un dia aviat ens trobarem amb un gran tallafoc de Rússia. Esperem el millor!

Actualització de notícies, 27 de juliol de 2014

Russia Beyond the Headlines va informar que Putin el 22 de juliol va signar la llei que exigia l’emmagatzematge intern de dades personals russes. La nova legislació descriu en detall com processar aquesta informació i proporciona a Roskomnadzor drets ampliats per limitar l’accés a llocs que no compleixen. Les empreses en línia han de complir fins al 2016, o bé, seran llista negra i inaccessibles a Rússia.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map