Dia Mundial dels Refugiats: el reconeixement de tot tipus de refugiats

dia mundial de refugiats


La immigració mundial segueix sent un problema sociopolític candent, provocant la nostra necessitat Dia Mundial dels Refugiats. El 20 de juny, reconeixem tot tipus de refugiats en crisi, ja que 65 milions de refugiats i desplaçats busquen asil a tot el món. Obteniu més informació sobre com l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i infinitat d’altres grups sensibilitzen aquestes persones desplaçades arreu del món. 

En aquest moment de crisi de refugiats implacables, els governs, els ajudants, les celebritats i els civils criden l’atenció del públic sobre els que han fugit de les seves cases a causa d’una guerra, conflicte i persecució..

Dia Mundial dels Refugiats El dimarts, 20 de juny, es celebra un dia en què honrem la força, el coratge, l’esperit i la resiliència de milions de refugiats. Si sensibilitzem sobre les injustícies contra els migrants i els sol·licitants d’asil, animem a les persones a pensar en la vida dels refugiats i la seva lluita pels drets humans..

Dia Mundial del Refugiat: Com es defineix el refugiat?

Hi ha diversos tipus de refugiats i de desplaçaments forçats:

Refugiats

Segons la Convenció de 1951 sobre els refugiats de les Nacions Unides, un refugiat és algú que ha fugit de la seva llar i del seu país a causa de “una temor fundada de persecució a causa de la seva raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o polític. opinió ”.  

Sol · licitants d’asil

Els sol·licitants d’asil són similars als refugiats que tenen el seu estatus, però no han estat declarats formalment refugiats pel país on van fugir. Molts lluiten per aquest llarg procés de sol·licitud d’asil a causa d’un prejudici local, deixant-los en unes condicions de vida penoses als camps de refugiats, mentre que d’altres acaben al carrer..

Persones desplaçades internament

Les persones desplaçades internes (IDP) són persones que han hagut d’abandonar la seva llar però no han marxat del seu propi país. Com a resultat, sovint romanen en estat d’angoixa a la recerca de menjar, refugi i altres necessitats.

Persones sense estat

Els apàtrides són habitualment discriminats per certs grups, fent-los reconeguts com a nacionalitat o per pertànyer a un país concret. No tenen possessió d’identificació ni de certificat ciutadà, excloent-los de l’accés als drets humans bàsics, inclosos els serveis sanitaris, l’educació, l’ocupació i altres serveis governamentals..

Els retornats

Els retornats són ex-refugiats que han tornat als seus països d’origen després de fugir. Tot i que aquest pot ser un resultat positiu, els retornats encara necessiten suport i reinserció per restablir la vida a casa.

Independentment del seu títol oficial, és clar que tot tipus de refugiats necessiten la nostra ajuda. Ja sigui per trobar una casa nova o tan senzilla com tenir accés a menjar, aigua potable i refugi, tot tipus de refugiats mereixen suport.

Convenció sobre refugiats de 1951 i el seu protocol de 1967

La Convenció sobre refugiats de 1951 i el seu Protocol de 1967 són les úniques ordres que protegeixen els refugiats. Simplement afirma que tot tipus de refugiats mereixen els mateixos estàndards de tractament que altres nacionals estrangers. Un estàndard obvi, però sorprenent, àmpliament no complert.

Les ordres també han de retornar els refugiats a un país on pateixin amenaces per a la seva vida o llibertat. Això evita que països com Espanya poden rebutjar automàticament els sol·licitants d’asil que intenten traspassar les seves fronteres a través dels seus enclavaments nord-africans..

Aquesta ordre, juntament amb altres drets bàsics, s’aplica a tot tipus de refugiats, tret que el refugiat es consideri un perill per a la comunitat o la seguretat del país.

Els drets continguts en la Convenció de 1951 inclouen:

 • Dret a no ser expulsat, excepte en determinades condicions estrictament definides;
 • Dret a no ser castigat per l’entrada il·legal al territori d’un Estat contractant;
 • El dret al treball;
 • Dret a l’habitatge;
 • Dret a l’educació;
 • Dret a socors i assistència pública;
 • Dret a la llibertat de religió;
 • Dret d’accés als jutjats;
 • Dret a la llibertat de circulació dins del territori;
 • Dret a emetre’s documents d’identitat i viatges.

L’acumulació de drets addicionals augmenta quant més temps siguin els refugiats al país d’acollida.

La situació de tot tipus de refugiats

Seixanta-cinc milions de persones han fugit de les seves cases per escapar de la guerra i la violència. Aquest nombre impressionant creix milers cada dia, mentre que les víctimes fugen de zones com Síria, Burundi, República Centreafricana, Iraq, Myanmar, Nigèria, Sudan del Sud, Ucraïna, Iemen i més enllà.

Llegiu només una fracció de les seves històries, compartides per l’ACNUR aquí:

 • A Nigèria: El noi que va ser enterrat viu i sobreviscut
  Quan el seu poble a Nigèria va ser atacat, Ibrahim, de deu anys, va ser testimoni de l’assassinat brutal del seu pare. Llavors els insurgents van venir després d’ell.
 • A Iraq: Els civils que viuen en la “penúria i el pànic” com la batalla de Mosul enfureix
  Dels 862.000 desplaçats pel conflicte, l’ACNUR afirma que 100.000 civils estan detinguts com a escuts humans per combatents ISIS a l’Oest de Mosul, on viuen sense menjar, aigua ni combustible..
 • Al Iemen: La comunitat mundial ha de resoldre la crisi hídrica del Iemen per aturar el brot de còlera en espiral
  Ja es tem que hi hagi més de 135.000 persones que tinguessin contagiada la malaltia transmesa per l’aigua, ja que el país té problemes. Les xifres de l’OMS mostren que ja han mort més de 950 persones.
 • A Síria: Assistència a 9 milions d’infants a Síria i països veïns en situació d’amenaça
  Els programes amb més de 9 milions de nens a Síria i països veïns amb el suport de l’UNICEF estan a punt de ser tallats a causa d’una bretxa de finançament crítica de 220 milions de dòlars americans
 • A Ucraïna: Ucraïna: més de 750.000 nens i nenes en risc de rebre aigua potable
  Els nens que han d’obtenir aigua procedents de fonts alternatives o que es veuen obligats a abandonar casa seva a causa d’interrupcions en el subministrament d’aigua segura, s’enfronten a perills derivats de la lluita continuada i altres formes d’abús..

A més, trigueu un moment per llegir els gràfics següents:

65,3 milions del dia mundial de refugiats desplaçats amb força

Cada minut, 24 persones es desplaçaven al dia mundial de refugiats

1 de cada 113 persones és el dia mundial dels refugiats que sol·liciten asil

El que pots fer

En aquest dia esperem conscienciar sobre aquests tipus delicats de refugiats. Reconeixem aquestes persones vulnerables i la seva capacitat de sobreviure a aquestes circumstàncies impossibles. Ens centrem en com ens podem implicar i ajudar els que pateixen arreu del món. Ha arribat el moment de demostrar que el públic global es troba davant dels refugiats.

L’any 2016, l’Agència de les Nacions Unides per a Refugiats va llançar l’organització #WithRefugees petició que promou governs col·laboratius i líders per treballar junts i proporcionar suport adequat a tot tipus de refugiats.

“He conegut tants que han perdut tant. Però mai perden els seus somnis amb els seus fills ni el seu desig de millorar el nostre món. Demanen poc a canvi – només el nostre suport en el seu moment de major necessitat ”- el secretari general de l’ONU, António Guterres

Els que ho han deixat tot enrere amb l’esperança d’un futur més segur mereixen seguretat i seguretat.

Afirmant el vostre suport al moviment #WithRefugees, presentareu una petició que demana als governs que:

 • Assegureu-vos que tots els nens refugiats rebin una educació.
 • Assegureu-vos que tota família de refugiats tingui un lloc segur per viure.
 • Assegureu-vos que tot refugiat pot treballar o aprendre noves habilitats per contribuir positivament a la seva comunitat.

Posar-se al darrere del moviment global i estand #WithRefugees today. Signa aquí la petició.

Dia Mundial dels Refugiats. Signa la petició #WithRefugees Feu clic per a tuitejar

També us convidem a unir-vos #UnblocktheWeb, la nostra associació amb la plataforma Movements.org de la promoció de drets humans. Mitjançant aquesta iniciativa, proporcionem activistes i dissidents en societats tancades amb accés VPN gratuït, de manera que puguin navegar per Internet fora de vigilància del govern i exercir el seu dret a la llibertat d’expressió en línia..

Al llarg del nostre treball amb Movements.org, hem conegut a molts valents, com a periodista notable i activista dels drets humans Kaveh Taheri, que no han tingut altre remei que fugir dels seus països d’origen per falta de llibertats bàsiques i de seguretat. i drets.

Després de ser arrestat pel servei d’intel·ligència iranià pel contingut dels seus blocs personals, i després sotmès a deu mesos d’impensable tortura psicològica i física a la presó, Taheri, a qui vam entrevistar recentment, va fugir de la seva pàtria d’Iran per buscar seguretat i refugi polític a Turquia. 

Avui en dia, Taheri continua parlant en nom dels sense veu a ACUNews, un lloc únic que s’esforça a donar llum a històries inèdites sobre qüestions de drets humans, proporcionades per un equip de periodistes d’investigació independents i activistes de drets humans..  

“Com a periodista autònom i activista de drets humans que ha passat la seva vida lluitant per la llibertat i la justícia, faig una crida a tots els vilatans globals a donar suport a aquells que han estat perseguits per simplement exercir els seus drets a la llibertat d’informació i d’expressió,” diu Taheri.

Lluitadors per la llibertat com Taheri i iniciatives com #WithRefugees i #UnblockTheWeb, faciliten els passos necessaris en una lluita urgent per la llibertat per a tot tipus de refugiats. Avui, el Dia Mundial dels Refugiats, honrem aquesta lluita.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map