Derogació de la neutralitat neta de FCC: ignorant la privadesa digital de milions d’usuaris

El Congrés deroga les normes de privacitat de la FCC


Després d’un llarg any, la lluita per la privacitat digital pot arribar a un final decebedor. El vot final de neutralitat de la FCC tindrà lloc el 14 de desembre.

Els Estats Units s’enfronten a una degeneració extrema de les proteccions de privacitat digitals. Segons el president de la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) Ajit Pai afirma “Restaurar la llibertat d’Internet”, el món ha estat protestant, desfilant pels carrers, difonent consciència i fent tot el possible per protegir Internet obert.. 

El 14 de desembre es farà una votació a la proposta. – un vot que s’espera canviar d’Internet tal com el coneixem.

Sobre les normes de privadesa

El 2014, després de les filtracions de Snowden, vam ser una de les empentes més reeixides per a la privadesa a Internet. Organitzacions de protesta ciutadana i organitzacions tradicionals, com Restaurar la quarta, van organitzar milers d’usuaris d’Internet per presentar-se al govern dels Estats Units i lluitar per la seguretat en línia, la privadesa i la neutralitat de la xarxa.. 

Per què hi ha aquestes normes??

Els proveïdors de serveis d’Internet (ISP) tenen poder il·limitat sobre la vostra informació personal. Poden fer el seguiment de cada moviment en línia, conèixer cada lloc web que visiteu, quines hores activeu en diferents llocs, la vostra ubicació exacta i fins i tot el dispositiu que feu servir..

I ara, la derogació de la neutralitat neta de FCC permetrà que els seus proveïdors d’identificació no emmagatzemen i venguin tota la informació als anunciants (juntament amb qualsevol altra persona que estigui disposada a pagar un preu prou).

La nova regla reclasificaria la banda ampla d’alta velocitat com a “servei d’informació” en lloc de “servei de telecomunicacions”. Per què importa això? La FCC té prohibit regular els serveis d’informació. La reclassificació els dóna un control total.

Com es manté protegida la neutralitat neta?

Les regles de neutralitat de la xarxa protegeixen la vostra privadesa digital exigint als ISP:

 • Informeu als clients què col·leccionen, com l’utilitzen i com ho comparteixen
 • Necessiteu permís per utilitzar i compartir informació sensible com informació financera i de salut, números de la Seguretat Social, navegació web i historial d’aplicacions
 • Permet als clients que opten per la recollida d’informació amb un mínim esforç
 • Preneu mesures raonables per mantenir les dades dels clients segurs
 • Aviseu els clients de les infraccions a les dades oportunes i, en cas que es produeixi un incompliment més gran, aviseu els funcionaris de la llei

Per descomptat, això no es va fer sense majors retocs. ISP de banda ampla com AT&T, Verizon, T-Mobile i Sprint, es van oposar a aquestes restriccions, ja que dificultaven la seva capacitat per guanyar diners de la informació personal dels usuaris. Han fet pressions al Congrés per derogar aquestes normes i fins i tot han presentat una petició a la FCC, tot contribuint a la nostra situació actual.

La situació actual

La FCC va llançar una proposta definitiva per acabar amb la neutralitat neta d’una vegada per totes. Què significa això per als usuaris americans? Els ISP podran dictar les vostres velocitats de navegació en funció del vostre paquet de dades, oferint rutes ràpides i lentes. Poden bloquejar l’accés a determinats llocs web i prioritzar el seu propi contingut. Per exemple, poden restringir l’accés als llocs de competidors o a altres serveis de streaming que ofereixen contingut que distreu el seu propi. 

No estem dient això per espantar-vos. Això és exactament el que s’exposa a la seva proposta, que podeu trobar aquí.

Algunes de les seves darreres fitxes inclouen:

  • La seva incapacitat per negar el fet que la derogació de la neutralitat neta de la FCC donarà lloc a “carrils ràpids” i “carrils lents” a Internet. 
  • Com no restringiran la capacitat d’identificadors d’Internet per evitar que visiteu els llocs web que vulgueu visitar. La seva pròpia rebutja és que els proveïdors d’interès no podrien fer-ho perquè el públic es molesta. 
  • No podran impedir que els proveïdors d’Internet cobrin una prima per arribar a determinats continguts en línia. La FCC reflexiona sobre aquesta afirmació que no passarà, tot i que saben que és 100% possible i absolutament probable.

Podeu llegir més sobre les implicacions preocupants de la proposta àmpliament no admesa de la FCC, aquí.

A SaferVPN, hem proporcionat més anàlisis sobre aquest tema a VPNRanks.

Desacreditar l’opinió pública

Si bé la gent fa més d’una dècada que fa peticions per protegir els usuaris d’Internet de pràctiques injustes, sembla que la FCC ha trobat una manera de desprestigiar tota l’opinió pública..

Identitats enganyoses

Si bé la FCC va oferir una plataforma perquè el públic pogués enviar els seus punts de vista, moltes d’aquestes comunicacions no van suposar el resultat. Sovint, els comentaris contenien informació personal falsa o enganyosa, cosa que significa que la gent no revelava les seves veritables identitats. 

Estrany? No ho pensem realment. El formulari de presentació de la FCC estableix clarament que tota la informació enviada, inclosos els noms i les adreces, estaria disponible públicament a través del lloc de la FCC. És fàcil imaginar que algunes persones es podrien sentir incòmodes fent servir els seus noms reals lligats a les seves adreces de correu electrònic reals que es mostren clarament amb els seus comentaris per veure tot el món …

Fraseig similar

Una gran majoria dels comentaris presenten un fraseig exacte o similar, que els investigadors estan relacionant amb els missatges de correu brossa que en realitat no contribueixen a l’opinió pública. Tanmateix, molts d’aquests comentaris duplicats poden ser fàcilment el resultat de formularis de remissió prèviament preferents com el de sota, cosa que no vol dir que no es tinguin en compte aquests comentaris..

Els comentaris que encara no importaven.

Una dada important és el fet que fins i tot els comentaris personalitzats completament únics encara no tenen cap efecte. Els comentaris que es van oposar a la derogació van ser de 1,5 milions impressionants, mentre que només 23.000 comentaris van recolzar el desmantellament de la neutralitat neta. 

Diguem-ho de nou amb més claredat. Això significa El 98,5% dels comentaris únics de neutralitat neta s’oposen a la derogació d’Ajit Pai de la neutralitat neta.

El 98,5% dels comentaris únics s’oposen a la derogació de #netneutrality per part de la FCC. Feu clic a Tweet

Què significa això amb la FCC?

Independentment d’aquest clar favor per a la neutralitat de la xarxa, la FCC va afirmar: “Això demostra per què un procediment de decisió no és un sondeig d’opinió pública i per què la FCC es centra en la qualitat i no en la quantitat dels comentaris.”

Aquí hi ha més informació sobre el desastre de FCC:

És bo per als negocis? Probablement no.

Més de 200 empreses, incloses Airbnb, Reddit i Twitter, van enviar una carta a la FCC argumentant que derogar la neutralitat neta perjudicaria l’economia nord-americana. La normativa posaria en desavantatge les petites i mitjanes empreses i impedia significativament que les empreses no tinguin tracció.

Proveïdors de serveis monopolístics com Comcast, AT&T i Verizon guanyaran un poder enorme. El resultat final? Menys opcions, preus més alts i un servei estancat.

Protecció Via Tech Giants

Alguns esperen que, un cop derogades les normes de neutralitat, empreses tecnològiques com Facebook, Google i Netflix regularan els nostres proveïdors de serveis. Per molt optimista que sigui aquest pensament, es desprèn de la qüestió bàsica. La neutralitat de la xarxa significa que tothom a Internet participa en condicions de joc. D’aquesta manera, tothom, establert o conegut a la web, és probable que guanyi trànsit a Internet i que tingui la possibilitat de crear un lloc, producte o negoci populars..

Confiar en gegants tecnològics és tot el contrari del que hem de passar. És molt poc probable que els interessi molt fomentar la competència. Això posa de manifest el que hi ha realment en joc amb la derogació de la neutralitat neta de la FCC: milers de petites empreses (fins i tot petites empreses internes) deixaran de tenir una possibilitat de lluita.

Nous riscos de privadesa introduïts sense neutralitat neta

Pai, l’ex advocat de Verizon, fins i tot va suspendre una regla de seguretat de dades que exigiria als ISP fer mesures “raonables” per protegir la informació del client d’ús o accés no autoritzats, assegurant-se que els proveïdors d’Internet no tenen la culpa si les dades estan exposades..

Esborrar xifratge: per als pirates informàtics massa

De moment, els ISP només espionen els trossos d’informació que no es xifren (llocs que comencen només amb http, en lloc de https). Ells només poden veure la pàgina de domini on esteu, però no la pàgina exacta i els detalls. Per compensar aquesta falta d’informació, els proveïdors d’Internet han proposat “Proxies de confiança explícits”, que els permetria interceptar les vostres dades, eliminar el xifrat, llegir les dades i després xifrar-les abans de tornar-les a enviar..

Malauradament, aquest procés de “xifratge” no és igualment segur, augmentant els riscos d’atacs cibernètics i permetent la possibilitat d’un atac MiTM [Man-in-The-Middle]. Un estudi recent ha descobert que el 54% de les connexions interceptades que van ser desxifrades i que després van ser xifrades van donar lloc a un xifrat més feble i, per tant, a la seguretat.

Si els ISP comencen a utilitzar aquests sistemes, no es diu cap tipus de mesures de seguretat que es faran, obrint la possibilitat d’exposar res dels correus electrònics a informació personal sensible als pirates informàtics..

Preinstal·lació de programari o espia al telèfon

Per molt que sembli, ho hem fet, principalment en telèfons mòbils. Quan es compra un telèfon al proveïdor de serveis, s’ha trobat que molts instal·len programari espia, com Carrier IQ.

Això proporciona al vostre ISP la possibilitat de veure tot el que feu al vostre telèfon, és a dir, cada pulsació, missatges de text, contingut i tota mena d’altres informacions molt sensibles que es transmetin al vostre dispositiu. Això permet als pirates informàtics accedir a la vostra informació personal sense haver d’exercir-se. Espantós!

Zombie Supercookies: galetes de seguiment indetectables al vostre trànsit HTTP

El 2014, Verizon Wireless va inserir supercookies a tot el trànsit de clients mòbils. Ni tan sols hi havia una manera per desactivar la funció, és a dir, que no podíeu fer res per impedir-la: ni el mode Incògnit, el mode de navegació privada ni qualsevol altra cosa. Això vol dir que tots els llocs web i tercers incrustats als llocs web que visiteu us poden fer un seguiment.

El nou desplegament regulador reobrirà aquesta eina invasiva i no detectable dels ISP.

Segons sembla, Twitter ha de culpar

Pai ha sorprès el món amb la seva dura postura contra la protecció de la privacitat digital, però el fet de canviar la culpa a Twitter era còmicament inesperat.

Pai ha insistit que “Quan es tracta d’una Internet oberta, Twitter és part del problema”, va explicar. “L’empresa té un punt de vista i utilitza aquest punt de vista per discriminar”.

És una posició interessant … Regular Internet no és discriminatori, però d’alguna manera la plataforma oberta de Twitter és…

Protegiu la vostra privadesa digital mitjançant una VPN

Tot i que no ens queda molt per fer, però veure què passa el 14 de desembre, hi ha un pas que pots fer proactivament per protegir la teva privacitat digital: utilitzar una VPN. Una xarxa privada virtual (VPN) us permet canviar la vostra adreça IP i enviar la informació a través d’un túnel xifrat, permetent-vos navegar de forma anònima i emmascarar les vostres activitats en línia..

Si la FCC continua ignorant l’interès públic, el món es prepara per portar l’assumpte als tribunals. La lluita per la neutralitat de la xarxa i la vostra privacitat digital encara no s’ha acabat.

ACTUAR

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map