Să sărbătorim drepturile consumatorului și libertatea de informare

Ananas cu ochelari de soare și pălărie de petrecere


Săptămâna aceasta marchează două date importante în calendar: Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor pe 15 martie și Ziua Libertății Informației pe 16 martie. Citiți mai departe pentru a afla cum noi la SaferVPN sărbătorim aceste două zile speciale – și filozofiile pentru care stau – tot anul..

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului

Pe 15 martie 1962, președintele John F. Kennedy a transmis un mesaj Congresului Statelor Unite în care și-a prezentat concepția despre drepturile consumatorilor. El a spus:

Prin definiție, consumatorii ne includ pe toți. Ele sunt cel mai mare grup economic, afectate și afectate de aproape fiecare decizie economică publică și privată. Cu toate acestea, acestea sunt singurul grup important … ale cărui opinii nu sunt adesea auzite.

Cu această sursă de inspirație, Consumatorii Internaționali au stabilit Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor în 1983, care a fost pomenită în fiecare 15 martie de atunci. Sărbătoarea este menită să recunoască drepturile consumatorilor din întreaga lume și să atragă atenția asupra practicilor și nedreptăților nedrepte împotriva lor.

Consumers International anunță o temă pentru fiecare Ziua Drepturilor Consumatorului. Tema acestui an este „Produse inteligente de încredere”. După cum spune Consumers International:

De la telefoanele inteligente la trackerele de fitness purtabile, la asistenții cu voce activă și televizoarele inteligente, multe dintre produsele pe care le folosim devin conectate din ce în ce mai mult în mod implicit … Vrem să evidențiem ceea ce doresc și au nevoie consumatorii dintr-o lume conectată și cât de important este să le așezăm în centrul dezvoltării acestor produse și servicii digitale.

Cum respectăm drepturile consumatorilor

La SaferVPN suntem de acord din toată inima. Iată cum onorăm consumatorii care folosesc dispozitive digitale:

 • Prin protejarea datelor dumneavoastră. După cum subliniază Consumers International, produsele din întreaga lume sunt „conectate implicit”. Asta înseamnă că multe date merg înainte și înapoi – uneori intens personal și alteori fără cunoștința ta. Din păcate, nu toate aceste dispozitive „inteligente” utilizează un standard ridicat de criptare, ceea ce înseamnă că datele dvs. ar putea fi vulnerabile pentru oricine are cunoștințele de a vă abține în conexiunea dvs. web.Dar atâta timp cât vă conectați la web printr-un VPN, niciun terț nu poate intercepta aceste date pe măsură ce merg de pe dispozitivele dvs. în cloud. Acest lucru se datorează faptului că tot traficul dvs. va trece printr-o conexiune sigură „tunel” pe măsură ce computerul vă trimite și primește date – vă feriți de protejatori și de orice altcineva care caută.
 • Prin faptul că nu urmărești ceea ce faci online. Acest lucru poate părea evident pentru o companie VPN. Dar unele servere VPN de nivel scăzut urmăresc ceea ce faceți online, ceea ce înfrânge scopul de a utiliza un VPN pentru confidențialitate. Poate vă vând istoricul de navigare către agenții de publicitate sau poate că îl predau guvernelor. Linia de jos se conectează la web prin unul dintre aceste VPN-uri ar putea fi mai rău decât navigarea fără a fi criptate deloc.Din fericire, noi la SaferVPN nu păstrăm nicio înregistrare a locurilor unde mergi sau a ceea ce faci online. Așadar, dacă cineva vine la noi solicitând istoricul dvs. de navigare personală, nu va fi nimic de oferit. În calitate de consumator, aveți dreptul la confidențialitate – și cu SaferVPN, îl veți păstra.

Ziua libertății de informare

La doar o zi după Ziua Drepturilor Consumatorului este Ziua Libertății Informaționale, sărbătorită pe 16 martie sau în jurul anului 16. Coincide cu ziua de naștere a lui James Madison, al patrulea președinte al Statelor Unite și arhitect al Constituției S.U.A. După cum descrie Asociația Americană a Bibliotecii, Madison, el a fost „cel mai important avocat pentru deschidere în guvern”.

În SUA, Legea privind libertatea informațiilor garantează că oamenii pot solicita și pot examina adesea informații sau înregistrări pe care guvernul nu le-a eliberat. Prin acest act, Washingtonul a făcut cunoscut în ultimii 50 de ani că aceștia (în mare parte) respectă „dreptul de a ști”.

Din păcate, nu toate guvernele au un astfel de angajament pentru transparență. Alții sunt bizantini în ceea ce privește modul în care tratează informațiile guvernamentale, iar publicul se bazează pe denunțatori și jurnaliști de investigație pentru a afla ce se întâmplă.

Cum sărbătorim libertatea de informare

Iată cum sărbătorim libertatea de informare – pe 16 martie și tot anul:

 • Deblocăm webul. Dacă vă derulați conexiunea la Internet printr-unul dintre numeroasele noastre servere internaționale, puteți evita perfect cenzura guvernamentală și alte restricții. Indiferent ce decide guvernul tău că nu poți face online, schimbând „locația” online prin numeroasele noastre servere web globale, vei avea întreaga lume la îndemână..
 • Vă protejăm de monitorizarea guvernului. Dacă sunteți un doritor care investighează corupția guvernamentală sau un dizident politic care încearcă să se afle în timp ce rămâneți conectat, veți dori să utilizați o VPN. Cu un VPN, tot ce faceți online va fi complet criptat. Veți primi, de asemenea, o adresă IP nouă, complet anonimă, care va împiedica guvernele să conecteze ceea ce faceți online la identitatea dvs. reală.

Mai multe despre SaferVPN

SaferVPN este angajat pentru drepturile dvs. de consumator și cetățean global. Pentru a vă bucura de o lume a libertății Internetului și a confidențialității care vine cu criptare la nivel bancar de 256 biți, înregistrați-vă pentru un abonament VPN cu reducere de 80 la sută – sau începeți un proces gratuit acum!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map