Primii 15 influenți ai libertății pe internet de urmat

pământ pictat pe două mâini pe cer


Vrei să știi cine conduce lupta pentru protejarea drepturilor tale de internet? Atunci nu pierdeți runda noastră Top 15 Influențieri de libertate pe internet!

Dreptul nostru la libertatea internetului este în permanență contestat de suprimarea guvernamentală a accesibilității și încălcarea organizată a capacității noastre de a exprima și împărtăși în mod deschis ideile. Din fericire, activiștii care vizează drepturile omului și libertatea internetului luptă cu îndrăzneală pentru a ne menține libertățile online.

Iată selecția noastră dintre primii 20 de influenți în libertate pe internet care iau rolul principal. Urmați aceste organizații și persoane fizice pentru a fi la curent cu ceea ce fac pentru a vă asigura drepturile!

Primii 15 influenți ai libertății pe internet

1. EFF – @EFF

https://www.eff.org/

EFF, sau Electronic Frontier Foundation, este o organizație lider non-profit, care își concentrează atenția pe apărarea, protejarea și stabilirea confidențialității utilizatorului, exprimarea liberă și inovația în tehnologia actuală și în curs de dezvoltare. Fundația a obținut o reputație inegalabilă în lupta pentru libertatea internetului prin apărarea libertății de exprimare și combaterea supravegherii ilegale. Lista lor de spălătorie cu victorii reușite în instanță le face unul dintre cei mai profunți campanii de securitate pe internet din lume.

2. Blocuri de Turcia – @TurkeyBlocks

https://turkeyblocks.org/

TurkeyBlocks este un proiect independent de transparență digitală, nepartizană, care se concentrează pe situații de cenzură pe internet în Turcia. Prin utilizarea instrumentelor de monitorizare a cenzurii, a conținutului informațional și a tehnologiei și dezvoltării cercetării, ei sunt capabili să informeze publicul, în timp real, despre incidentele din rețea. Aceste evenimente pot avea impact și restricționează accesul la informații, expresie, siguranță și afaceri sau comerț internațional.

TurkeyBlocks lucrează din greu pentru a proteja libertățile civile ale cetățenilor din Turcia!

3. Casa Libertății – @FreedomHouseDC

https://freedomhouse.org

Freedom House lucrează pentru a proteja libertatea internetului, proiectând programe sigure pentru activiștii pentru drepturile omului și pentru democrație, care să-i folosească în advocacy pentru libertatea internetului. Aceste programe permit activiștilor să-și comunice în siguranță ideile și să reziste la creșterea controlului asupra internetului. Grupul cercetează și analizează reglementările site-ului web și monitorizarea utilizatorilor.

Freedom House este responsabilă și de publicarea anuală Raportul Libertatea pe net, care măsoară libertatea online și poate fi găsit aici. O altă contribuție profundă la mișcare, a fost vizita echipei Freedom House Internet Freedom în Birmania în 2014, unde au lucrat cu un partener local pentru a instrui 126 de activiști, bloggeri și apărători ai drepturilor omului..

4. Mișcări – @movements_org

https://www.movements.org/

„Acțiunile mari și colective sunt posibile doar prin acțiuni mici, individuale. Toată lumea are un rol de jucat. “

Movements.org este o platformă de aglomerare care permite activiștilor și disidenților din societățile închise să se conecteze cu tot felul de persoane calificate din societățile deschise. Aceasta elimină decalajul dintre cele două grupuri și permite activiștilor pentru drepturile omului să lucreze împreună consolidându-și vocile și făcând schimbări profunde.

De asemenea, sunt partenerii noștri din #UnblockTheWeb, o inițiativă creată pentru a oferi acces VPN anonim și sigur la dizidenți și activiști care trăiesc în societățile închise. Puteți afla mai multe pe site-ul Web Deblocare.

5. YaLa-Young Leaders – @YaLa_YL

https://www.yalaacademy.org/

Școala de Jurnalism Cetățean Aileen Getty a Academiei YaLa a adunat din 2011 aproape un milion de lideri YaLa-Young, co-fondată de Centrul Peres pentru Pace și YaLa Palestina, grupul este o mișcare de pace condusă de tineri din Orientul Mijlociu Africa de Est și de Nord (MENA). Deși nu este direct un grup activist cu o agendă politică, grupul este dedicat stimulării dialogului și schimbării prin obiectivul jurnalismului cetățean.

Școala de Jurnalistică Cetățeană Aileen Getty nu își propune să producă jurnaliști profesioniști, deși mulți dintre ei sunt. Programul, în parteneriat cu Institutul de Pace al SUA, oferă instruire în elementele de bază ale jurnalismului, mass-media, foto-jurnalism și video-jurnalism într-un mediu sigur, confortabil și pașnic. Participanții participă urmărind prelegeri online, participând la chat-urile pe Facebook, completând misiuni pentru feedback-ul profesional și de la egal la egal și chiar întâlnindu-se în anumite țări din Orientul Mijlociu.

Grupul a avut un succes atât de mare încât au creat chiar un parteneriat cu Sharon Stone și Richard Gere printre alte celebrități și activiști politici.

Puteți citi unele dintre lucrările lor pe YaLa Press.

„YaLa-Young Leaders este o mișcare a tinerilor orientali din Orientul Mijlociu care creează o realitate libertate, egalitate și pace.”

6. Edward Snowden – @Snowden

Edward Snowden este o figură controversată și polarizantă – unii îl văd ca un erou și un adevărat patriot, în timp ce alții îl consideră denunțător și trădător. Dar ceea ce se poate afirma, fără îndoială, este că a deschis calea libertății online prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele cruciale legate de confidențialitatea informațiilor.

În 2013, Snowden, fost angajat al CIA, a perturbat conceptul civililor medii asupra nivelului lor de confidențialitate, când a scurs documente clasificate ale ANS, care dezvăluia amploarea numeroaselor programe de supraveghere pe internet și telefonice ale guvernului..

Acum, Snowden, care a fost nevoit să fugă din SUA și să caute azil în Rusia, acționează ca director al Fundației pentru libertatea presei (@Freedomof Press), o organizație care apără jurnalismul de transparență, oferind jurnaliștilor și denunțătorilor mijloacele de a comunica în privat și în siguranță,.

7. Rebecca MacKinnon – @rmack

https://consentofthenetworked.com/

Rebecca MacKinnon este activistă în domeniul libertății Internetului, expertă chineză în domeniul cenzurării internetului, co-fondator al rețelei mass-media cetățenești Global Voices și autoare a cărții: Consentimentul rețelei: The Worldwide Struggle for Internet Libertatea care a debarcat-o. 2013 Goldsmith Book Prize.

Experiența ei oferă o perspectivă asupra complexității și puterii influenței guvernului și a corporațiilor asupra tehnologiei, libertăților civile și vieții private. Ea ne împinge urgent să ne apărăm drepturile asupra platformelor digitale și să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul internetului. MacKinnon este director la proiectul „Drepturi Digitale” din New America, în cadrul consiliului de administrație al Comitetului pentru protecția jurnaliștilor și membru fondator al Inițiativei rețelei globale, printre multe alte realizări și contribuții notabile.

8. Michael Anti – @mranti

Jing Zhao, cunoscut cu numele său de stilou Michael Anti, este un cunoscut avocat al Libertății pe Internet. În calitate de columnist, jurnalist de afaceri internaționale și blogger independent, folosește aceste platforme pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la drepturile noastre pe internet.

Este cel mai cunoscut pentru postările sale politice despre libertatea de presă din China, fapt exemplificat în Discuția TED 2012: În spatele Marelui Firewall din China. Este, de asemenea, un Harvard Nieman Fellow ”08.

9. La Quadrature du Net- @laquadrature

laquadrature.net

La Quadrature du Net este un cetățean francez non-profit, deținător de comunitate, grup de advocacy care are drept scop apărarea drepturilor și libertăților fundamentale. Prin promovarea dezbaterilor publice, grupul oferă informații despre politicile legate de internet, libertatea de exprimare, drepturile de autor și confidențialitatea online, în timp ce pledează pentru libera circulație a cunoștințelor pe internet.

10. Bytes pentru toți, PK – @bytesforall

www.bytesforall.pk

Bytes for All este o organizație digitală și pentru drepturile omului, care se concentrează pe libertatea internetului, libertatea de exprimare online, tehnologiile informaționale și de comunicare (TIC) și confidențialitatea și drepturile de gen. Cercetările și discuțiile lor despre securitatea digitală oferă sprijin pentru susținerea politicilor și pentru apărătorii drepturilor omului.

Printre multe alte programe, „Bytes for All” este responsabil pentru campania de acțiune globalizată, Take Back The Tech, care utilizează TIC-urile pentru lupta împotriva violenței împotriva femeilor din Pakistan.

11. Birgitta Jonsdottir – @birgittaj

birgitta.is

Birgitta Jonsdottir este o voce puternică pentru exprimare liberă în calitate de politician islandez, membru al parlamentului islandez din 2009, care este bine cunoscut pentru aducerea în public a videoclipului WikiLeaks Collateral Murder, în calitate de co-editor. Ea este un susținător public al Chelsea Manning & Snowden, a fost ales parlamentar pentru Mișcarea Cetățenilor în 2009 înainte de a se alătura Mișcării și a creat Institutul Internațional de Media, devenind directorul executiv în 2011.

Ea este, de asemenea, unul dintre reclamanții care dau în judecată guvernul american pentru puterile de supraveghere propuse acordate de proiectul de lege al ANDM.

12. Tim Berners-Lee – @timberners_lee

https://www.w3.org/People/Berners-Lee/

Tim Berners-Lee, inventatorul site-ului mondial din 1989, este o forță motrice pentru datele guvernamentale deschise la nivel mondial și se opune puternic conceptului de internet pe două niveluri. Contribuția sa la drepturi precum confidențialitatea, libertatea și deschiderea Web-ului sunt de necontestat.

El a fondat grupuri precum Fundația Web care stă la WWW fiind un serviciu pentru Umanitate, Open Data Institute din Londra, World Wide Consortium (W3C) care se concentrează pe dezvoltarea tehnică a Web-ului și are un grup de cercetare la MIT’s Computer Science and AI Lab („CSAIL”) care lucrează pentru re-descentralizarea Web-ului.

Este, de asemenea, membru al Consiliului de transparență al Marii Britanii, iar în 2011 a fost numit în Consiliul de administrație al Fundației Ford.

13. Heather Brooke – @newsbrooke

http://heatherbrooke.org/

Heather Brooke este o scriitoare, jurnalistă și activistă câștigătoare, care este bine cunoscută pentru campania ei pentru libertatea informațiilor și opoziția față de starea de supraveghere. A fost unul dintre jurnaliștii care lucrează la proiectul WikiLeaks, obținând cablurile de ambasadă WikiLeaks și a fost un atu important în acțiunile legale care expun abuzul sistemului de cheltuieli al parlamentarilor..

Brooke se află acum în consiliul consultativ al grupului Open Rights, autor al The Silent State (Heinemann), Your Right to Know (Pluto Press) și The Revolution vor fi digitalizate: Dispecerate din războiul informațiilor.

14. Senatorul Ron Wyden – @RonWyden

https://www.wyden.senate.gov/

Ron Wyden este un senator american din Oregon, care și-a dedicat o mare parte a carierei sale pentru protejarea internetului și a vieții private. Ca membru al Comitetului de Informații al Senatului, Wyden a presat anumite programe NSA, împingând întrebări directe către directorul informațiilor naționale până când în cele din urmă a fost dovedită că NSA colectează de fapt date telefonice ale aproape toți americanii.

Campania sa a asigurat cu succes și libertatea fiscală nelimitată pe Internet, adoptând Legea privind libertatea fiscală a internetului (ITFA), care este în sfârșit lipsită de expirare.

15. Sina Khanifar – @sinak

https://taskforce.is

Sina Khanifar este un dezvoltator web, cunoscut popular pentru site-ul său Stop Stop Watching Us, care a organizat cu succes 575.000 de semnături petiționare împotriva programelor ANS și le-a prezentat Congresului. Devenind un aliat cu organizații precum EFF, Reddit, Ocupați Wall Street și Fight For the Future, a devenit un avocat puternic pentru legi mai bune tehnologii.

În calitate de coleg tehnologic pentru EFF, Khanifar a ajutat la dezvoltarea setului de instrumente pentru centrele de acțiune open source ale FEP. El a construit instrumente pentru utilizatorii de internet și lucrează la reforma DMCA ca membru al consiliului de administrație al dreptului de reparație digitală, este co-fondator / consilier @OpenSignal, co-fondator @RepeaterStore și fondator al Taskforce.is.

Deoarece guvernele continuă să ne conteste drepturile prin manipularea, monitorizarea și filtrarea expresiei noastre online, sperăm că această listă Top 15 Influențieri de libertate pe internet te ajută să rămâi informat și să te implici.

Dacă doriți să sugerați persoane sau organizații care nu au fost incluse în listă, nu ezitați să ne informați!

Vrei să fii în cunoștință de ultimele noutăți privind libertatea și confidențialitatea internetului? Alăturați-vă conversației pe Facebook, Twitter, LinkedIn și Google+. Ne-am bucura sa primim vesti de la tine!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map