10 lucruri pe care ar trebui să le știți despre proiectul de lege CISA

10 lucruri pe care ar trebui să le știți despre proiectul de lege CISA


Săptămâna trecută, Senatul a aprobat oficial proiectul de lege CISA. Acest proiect de lege ar putea avea consecințe considerabile pentru confidențialitatea online – chiar dacă locuiți în străinătate. Citiți mai multe pentru a afla de ce …

Senatul a aprobat copleșitor controversatul proiect de lege CISA (Cyber ​​Security Security Sharing Act) din 74 până la 21. Acest proiect de lege are un impact direct asupra confidențialității online a navigatorilor web în numeroase moduri.  

La SaferVPN, știm cât de valoroasă este confidențialitatea online a utilizatorilor noștri, așa că în această săptămână prezentăm 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre acest proiect de lege și cum vă vor afecta:

1. Unde pot să-l citesc eu și ce este ce este?

Textul complet al proiectului de lege CISA poate fi găsit aici.

Scopul principal este menționat după cum urmează: „Îmbunătățirea cibersecurității în Statele Unite prin schimbul de informații îmbunătățit despre amenințările de securitate cibernetică și în alte scopuri.”

În esență, determinat de valul recent de cibernetice (precum cele văzute împotriva Sony, Target și Office of Personal Management), acest proiect de lege încurajează împărtășirea informațiilor despre traficul internet între entitățile private, precum și între entitățile private și guvernul federal, cu speranțe de a preveni mai bine ciberatacii la scară largă.

Proiectul de lege acordă, de asemenea, acestor companii imunitate largă de legile privind confidențialitatea atunci când împărtășesc informații legate de securitate cibernetică cu guvernul – și asta este ceea ce atrage atenția.

2. Care sunt următorii pași?

Proiectul de lege CISA a fost aprobat de Senatul SUA săptămâna trecută. Acesta va fi acum supus revizuirii amendamentelor și va trebui să treacă prin Camera Reprezentanților, înainte de a fi transmis președintelui Obama pentru semnare. Având în vedere faptul că Casa a trecut deja o factură de identitate cibersecuritate aproape identică, Legea privind protecția rețelelor cibernetice, se pare că aceasta va trece fără probleme la Oficiul Oval.

3. Există o sabie cu două tăișuri.

În cazul în care proiectul de lege este semnat de președintele Obama, acesta va permite companiilor să partajeze date despre securitate cibernetică cu Departamentul de securitate internă al SUA, care îl poate împărtăși apoi cu ANS și FBI.

Cei care susțin proiectul CISA susțin că va spori comunicarea pro-activă între guvern și companiile private pentru a preveni gravitatea și amploarea atacurilor cibernetice. Deci, dacă o companie ar fi fost piratată, acestea ar putea să-și dea datele Departamentului Securității Interne, care ar putea transmite informațiile respective agențiilor precum FBI și NSA.

Aceste agenții ar examina apoi cauza hack-ului și problema și ar avertiza toate celelalte companii înscrise în programul de schimb de informații.

Pe de altă parte, alții subliniază că proiectul de lege stimulează companiile doar să partajeze date promițând remedieri rapide pentru defectele de securitate a rețelei, mai degrabă decât să le încurajeze să pună într-adevăr lucrările de apărare prin luarea de măsuri precum consolidarea propriilor protecții și creșterea standardelor lor de cibersecuritate.

Și, desigur, este îngrijorător problema de partajare a datelor …

4. Afectează confidențialitatea cetățenilor de zi cu zi.

Proiectul de lege CISA abordează schimbul de informații între companii și guvern, dar desigur are un potențial mare de a afecta cetățenii obișnuiți.

Cum? Ei bine, VICE raportează că, deși proiectul de lege prevede că: a) companiile dezabordă orice informații personale înainte de a transmite datele relevante către DHS și b) cetățenilor privați trebuie să fie notificați dacă informațiile lor personale sunt împărtășite din neatenție, dar și autoritatea, atunci simt că există o amenințare, de a face cu ochii în sistemele de date ale companiilor care au optat în program.

Acest lucru ar putea teoretic acorda agențiilor guvernamentale precum FBI și ANS acces complet și nefiltrat la date cu caracter personal și informații private. 

Și, desigur, este de la sine înțeles că din moment ce proiectul de lege CISA oferă o clauză de imunitate acelor companii care dezvăluie informații, există foarte puține răspunderi dacă datele personale ale clienților sunt partajate pe parcurs.

5. Ce spune Snowden?

Denumitorul de la NSA, Edward Snowden, a criticat deschis proiectul de lege, afirmând pe Twitter că un vot pentru CISA este „un vot împotriva internetului”:

Vom numi ulterior numele persoanelor care au votat în favoarea lor. Un vot pentru #CISA este un vot împotriva internetului. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden) 27 octombrie 2015

Povestea progresivă a revistelor Common Dreams raportează că atunci când Snowden s-a alăturat lui Fight for the Future’s Q&O sesiune pe reddit pe care a scris-o în firul „IAmA”:

„Nu va opri atacurile. Nu ne va face să fim mai în siguranță. Este o factură de supraveghere. Ceea ce permite este companiile cu care interacționezi zilnic – vizibil, cum ar fi Facebook, sau invizibil, precum At&T- să împărtășești fără discernământ înregistrări private despre interacțiunile și activitățile tale cu guvernul. “

Puteți citi postarea completă a lui Snowden aici.

6. Un proiect de lege similar a fost introdus anterior, dar anulat.

Un proiect de lege similar, Legea privind împărțirea și protecția informațiilor informatice (CISPA) a fost introdusă de republicani în Camera Reprezentanților în 2013. A fost doborâtă după obiecția largă de pe internet și condamnarea de la Casa Albă.

Deci, ce face diferența CISA? Acesta a fost aprobat oficial de Barak Obama în august.

7. Proiectul de lege CISA a fost criticat pentru prevederi confuze și contradictorii.

Senatorul Rand Paul a introdus o petiție pentru a opri CISA. El susține că proiectul de lege este „la pachet cu definiții vagi care acordă noi puteri agresive de spionaj, care legile privind confidențialitatea și permit furnizorilor de internet și site-urilor web să predea date personale oricărei agenții din guvernul federal.”

După cum detaliază Daily Dot, activiștii de confidențialitate au avertizat că limbajul proiectului de lege subliniază eliminarea informațiilor „cunoscute definitiv ca fiind irelevante pentru amenințarea cibernetică particulară”. Dar ce se califică exact ca „definitiv” într-o situație investigativă? Sunt multe zone gri aici.

8. Cine îl susține și cine nu?

Mai multe mari companii tehnologice precum Twitter, Apple, Salesforce, Yelp, Wikipedia și reddit se opun direct facturii. La fel și grupurile de drepturi civile și digitale precum Fundația Electronică de Frontieră.

Asociația Americană a Băncilor și Asociația Industriei Telecomunicațiilor au susținut CISA. Între timp, Facebook a negat, aparent, afirmațiile potrivit cărora a făcut lobby în secret pentru proiectul de lege.

9. Există îndoieli cu privire la adevărata intenție și eficacitate a proiectului de lege CISA.

Elissa Shevinsky, CEO al firmei de securitate cibernetică Jekudo Privacy Company, a scris recent o operă, exprimându-și îngrijorările cu privire la proiectul de lege. Pe lângă faptul că își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că ea consideră că proiectul de lege va permite companiilor „să-și încalce politicile de confidențialitate fără răspundere”, a mai arătat că proiectul de lege a fost de fapt prezentat de Comitetul de Informații al Senatului.

Obținerea de informații, după cum subliniază Shevinsky, este „mai utilă pentru urmărirea infracțiunilor decât pentru securizarea infrastructurilor noastre tehnice (serverele, rețelele noastre, computerele, sistemele noastre de comunicații etc.)”

Trevor Timm, directorul executiv al Fundației pentru Libertatea Presei, a vorbit și despre acest proiect de lege: „Încercați să cereți sponsorilor proiectului de lege cum proiectul de lege va împiedica atacurile cibernetice sau va obliga companiile și guvernele să își îmbunătățească apărarea” el a scris. „Nu pot răspunde”.

10. Proiectul de lege are implicații internaționale.

Un raport Guardian săptămâna trecută a arătat că, dacă ar fi trecut, proiectul de lege CISA ar oferi autorităților mai multe oportunități de a-i judeca pe criminali cibernetici străini dacă crimele lor ar implica o companie americană.

„[Dacă] o cetățeană franceză are un MasterCard al unei cetățene spaniole, ea ar putea fi supusă la 10 ani de închisoare din SUA conform legilor modificate prin proiectul de lege”, se arată în raport.

Desigur, multe companii și corporații mari care își desfășoară activitatea în Statele Unite, funcționează și la nivel global. Deci, se pare că implicațiile mai largi, la nivel mondial, pentru trecerea acestui proiect de lege sunt inevitabile.

Deci, cum să vă protejați în mod proactiv confidențialitatea și activitatea online?

Potențiala trecere a acestui proiect de lege face beneficiile unei VPN și mai valoroase.

Când vă conectați la unul dintre serverele globale ale SaferVPN, puteți naviga pe web cu o conexiune complet criptată. Acest lucru adaugă în esență un strat de protecție împotriva supravegherii guvernului și vă permite să navigați cu confidențialitate completă și anonimat.

Dacă vă interesează să vă asigurați confidențialitatea online valoroasă, precum și să vă bucurați de numeroase alte beneficii VPN, cum ar fi securitatea online, accesul la conținutul dvs. geore-restricționat preferat și posibilitatea de a evita discriminarea prețurilor la zboruri și mașini de închiriere, înscrieți-vă la SaferVPN sau începe astăzi procesul de VPN gratuit.

Și, desigur, dacă aveți întrebări sau sugestii – indiferent dacă este vorba despre produsul nostru sau despre confidențialitatea și securitatea personală online, nu ezitați să vă conectați cu noi pe Facebook, Twitter sau Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map