Kurseni para në fluturime: Si gjeta 2,700 dollarë + në Kursime në Biletat e Avionit

aeroporti në muzg


Udhëtimi është i shkëlqyeshëm, por prenotimi i një fluturimi? Kjo mund të jetë mbingarkuese financiare. Edhe me linjat ajrore me zbritje dhe marrëveshjet për pushime, është e vështirë të gjesh çmimin më të mirë.

Në këtë post, unë do t’ju tregoj se sa e lehtë është të përdorni një VPN për të kërkuar marrëveshje prej qindra dollarësh ose më shumë në biletat e linjës ajrore.

Si kompanitë e udhëtimit e dinë vendndodhjen tuaj

Kompanitë e udhëtimit dhe faqet e internetit të linjave ajrore dihet se “çmimet bëjnë dallimin” – d.m.th., ofrojnë çmime të ndryshme në internet fluturime të njëjta të sakta tek ata me bazë në lokacione të ndryshme. Përpara, unë do t’ju tregoj se si mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj.

Këto janë mënyrat që këto uebfaqe mund të përcaktojnë vendndodhjen tuaj:

 • një Adresa e Protokollit të Internetit (IP) është si numri i ID-së tuaj në Internet – por ai që tregon faqet e internetit se ku jeni vendosur. Do uebfaqe me të cilën lidheni është në gjendje të shikojë adresën tuaj IP personale.
 • biskota personalizoni përvojën tuaj të shfletimit duke gjurmuar dhe ruajtur informacione për disa nga aktivitetet tuaja. Uebfaqet mund të monitorojnë sjelljen tuaj në Internet duke vendosur cookie në pajisjen tuaj.
 • Uebfaqet mund të përdorin gjithashtu GPS karakteristika në pajisjen tuaj për të parë se ku jeni, dhe më pas përdorni atë për të përcaktuar se cilat çmime do t’ju ofrojnë.
 • Nëse jeni duke kërkuar Wi-Fi, faqet e internetit mund të gjurmojnë vendndodhjen tuaj nëse u jepni atyre leje.
 • me Kodimi i gjeok lokacionit HTML5, faqet e internetit mund të gjurmojnë vendndodhjen tuaj edhe në kompjuterin tuaj personal.
 • Kompanitë e udhëtimit gjithashtu mund të përdorin tuaj monedha e zgjedhur e pagesës të konstatoni vendndodhjen tuaj dhe të merrni gjykime për statusin tuaj socio-ekonomik.

Të gjitha më lart janë arsyet pse mund të përfundoni duke paguar më shumë sesa dikush në një pjesë të ndryshme të botës duke përdorur një monedhë të ndryshme – edhe nëse po shihni datën e saktë, linjën ajrore dhe fluturimin.

Ju madje mund të vini re se sa më shumë të kërkoni, aq më të larta shkojnë çmimet. Kjo sepse këto uebfaqe shpesh ndjekin kërkimet tuaja duke përdorur mjetet e mësipërme. Nëse ata shohin se po bëni blerje për të njëjtën fluturim pa pushim, ata mund t’ju thonë se keni një gatishmëri për të paguar – dhe ulni çmimin në përputhje me rrethanat.

Kurseni para në fluturime tani

Si të gjeni fluturime më të lira

Pra, si mund të kurseni para në bileta fluturimi pa u penalizuar për vendndodhjen tuaj? Thjesht – thjesht përdorni një VPN për të kërkuar të dy biletat në mënyrë anonime dhe sikur të ishe i vendosur në një vend tjetër.

Këtu janë hapat që unë bëra për të shënuar marrëveshje në fluturime:

 1. Kërkoni për marrëveshje fluturimi në një faqe interneti si KAYAK.com ose Expedia.com pa duke përdorur një VPN.
 2. Shënoni se cilat fluturime dëshironi të kryeni.
 3. Ndizni VPN-në tuaj dhe lidheni me një server në një vend tjetër.
 4. Hapni një dritare pa njohje në një shfletues të veçantë.
 5. Kërkoni për fluturime ashtu si keni bërë në Hapin 1.
 6. Krahasoni çmimet.
 7. Përsëritni Hapat 3 deri 6 për të gjetur çmimet më të mira.

Video: Si të kurseni para në fluturime me një VPN

Truket për të gjetur marrëveshje të mira gjatë fluturimeve

Ju mund të pyesni veten: Cilat janë disa taktika për të gjetur marrëveshje të mira në biletat e aeroplanit?

1. Ndryshoni adresën tuaj IP në një vend me të ardhura të ulëta

Ka më shumë të ngjarë të gjeni marrëveshje nëse kërkoni fluturimet që dëshironi me një server VPN në një vend më të varfër – p.sh., India ose Rumania. Këto faqe në përgjithësi do të ofrojnë marrëveshje më të mira sepse ata presin që njerëzit në ato vende nuk do të jenë të gatshëm të paguajnë aq sa dikush në Shtetet e Bashkuara, për shembull.

2. Ndryshoni adresën tuaj IP në vendin tuaj të destinacionit

Kam parë gjithashtu të dobishme për të ndryshuar serverin tim VPN, kështu që ai është i vendosur në vendin ku unë po kërkoj të udhëtoj. Ndonjëherë, linjat ajrore ofrojnë marrëveshje të posaçme lokale që nuk mund të merrni nëse nuk keni një adresë IP lokale.

3. Ndryshoni adresën tuaj IP në vendlindjen e kompanisë ajrore

E njëjta gjë vlen nëse kur ndërroj IP-në time, kështu që bazohet në vendlindjen e kompanisë ajrore. Për shembull, nëse po udhëtoj me një kompani ajrore braziliane, kaloj në një adresë IP braziliane – dhe shanset janë të mira që çmimet mund të jenë më të ulëta.

Mos harroni se çmimet gjithmonë luhaten në varësi të vendit ku po kërkoni. FareComp sugjeron që koha më e mirë për të marrë çmimet më të ulëta në fluturimet ajrore në Sh.B.A është E Martë në 3 p.m. ET.

4. Ndryshoni adresën tuaj IP për të rivendosur ngritjet e çmimeve

Siç u shpjegua më lart, kur faqet e internetit të udhëtimit shohin se po kërkoni vazhdimisht për të njëjtat fluturime nga e njëjta adresë IP, ata do të rritin çmimet. Për të shmangur këtë, lidheni me një nga serverët global të SaferVPN – madje edhe brenda vendit tuaj. Pastaj, shfletoni përsëri në uebfaqen tuaj të preferuar të fluturimit dhe ka të ngjarë të shihni që çmimet të bjerë përsëri atje ku filluan.

5. Pastroni cookies tuaj

Përdorimi i modalitetit privat të shfletuesit tuaj për të parandaluar ruajtjen e cookies, si dhe pastrimin ose çaktivizimin e cookies tuaj, do të ndihmojë në parandalimin e gjurmimit nga faqet e internetit të udhëtimit. E thënë kështu, pa përdorur një VPN, prapëseprapë mund të gjurmoheni përmes adresës suaj IP.

6. Përdorni versionet ndërkombëtare të faqeve të internetit

Mimet mund të ndryshojnë nga origjina e faqes në internet që po përdorni. Provoni të kërkoni nëpër versione alternative të faqes që po shikoni, siç janë lokalizimet britanike (.co.uk), frëngjisht (.fr) ose kanadeze (.ca). Sigurisht, pa përdorur një VPN, faqja e udhëtimit ende nuk mund të ulë çmimin – dhe thjesht mund t’ju ridrejtojë në faqen tuaj të internetit lokale..

Duke përdorur SaferVPN për të kursyer para gjatë fluturimeve 

Këtu janë disa shembuj që kam hasur kur kërkoj fluturime që demonstrojnë marrëveshje të ndryshme që një faqe si KAYAK.com mund të shfaqë në varësi të vendit ku mendon se po kërkoj nga.

Së pari, u lidha me serverin e SaferVPN në Shtetet e Bashkuara. Tjetra, unë kërkova në KAYAK.com për fluturime nga Nju Jorku në New Delhi për një datë që doja të udhëtoja: 20 shkurt 2019. Pastaj, unë shënova çmimet për disa fluturime që funksionuan me orarin tim.

Pastaj, thjesht ndryshova identitetin tim virtual duke u lidhur me serverin e SaferVPN në Indi dhe bëra saktësisht të njëjtën kërkim. Ja dhe vini re, shumë prej fluturimeve që kam kaluar tani kishin listuar çmime krejtësisht të ndryshme.

Për shembull, kur përdor një adresë IP të SH.B.A., gjeta një fluturim me KLM– një nga linjat ajrore të preferuara – që lidh në Amsterdam këtë kosto $ 3694. Por kur kërkoni me një adresë IP me bazë në Indi, i njëjti fluturim i saktë kushton ekuivalentin e $ 967!

Lmimet e fluturimit të KLM nga JFK në DEL

Sigurisht, ky është një shembull ekstrem. Sinqerisht, shumica e diferencimeve të çmimeve nuk janë kaq dramatike.

Gjeta gjithashtu një fluturim të British Airways që ndaloi në Londër në rrugën për në New Delhi, me çmim 986 dollarë për amerikanët. Por për klientët indiane, ajo fluturim kushtoi vetëm $ 846!

Pricesmimet e fluturimit të British Airways nga JFK në DEL

Ndonjëherë, fluturime të caktuara nuk janë as në dispozicion për ato në vende të veçanta. Për shembull, pata probleme për të gjetur fluturime nga Nju Jorku në Nju Delhi me Virgin Atlantik – vetëm një marrëveshje doli. Por kur klikova marrëveshjen për të zbuluar më shumë informacion, lidhja më çoi në faqen e internetit të Virgin Atlantic, i cili kishte mesazhin e gabimit më poshtë.

Mesazh gabimi fluturimi Virgin Atlantic

Por kur vendosa të njëjtin informacion të saktë me një adresë IP me bazë në Indi, gjeta një mori marrëveshjesh!

Pricesmimet e fluturimit të Virgin Atlantikut nga JFK në LOS dhe LOS në JFK dhe LOS në EWR

Nuk garantoj do të merrni të njëjtat rezultate që bëra, por shanset janë shumë të mira që kërkimi i një fluturimi duke përdorur këtë metodë do t’ju ofrojë mundësinë për të zgjedhur nga fluturime me çmime më të ulëta. Unë rekomandoj të kontrolloni disa kohë të ndryshme dhe të përpiqeni me IP të adresave të ndryshme për të parë ndryshimet në çmimet që mund të jenë në dispozicion.

A është mirë të përdorni një VPN kur prenotoni fluturime?

Kam kontaktuar me përfaqësuesin e shërbimit të klientit të United për të mësuar qëndrimin e tyre për të përfituar nga mospërputhjet e çmimeve të tyre jashtë vendit për të prenotuar fluturime më të lira. Përfaqësuesi i bukur i shërbimit të klientit pranoi se ata bëj postoni çmime të ndryshme në vende të ndryshme dhe që faqet e agjentëve të udhëtimit (p.sh., Expedia, KAYAK) bëjnë të njëjtën gjë. Për më tepër, ata punojnë me agjentë të ndryshëm të licencuar të udhëtimit në vende të ndryshme, gjë që është një arsye e madhe për ndryshimet e çmimeve.

Unë e pyeta posaçërisht për VPN-të dhe ajo tha që nuk ka asgjë në kontratën e tyre të transportit kundër përdorimit të një. Unë madje i thashë asaj se unë po shikoja faqen Brazilian United përmes një VPN, ndërsa isha duke biseduar me të, dhe ajo tha se mund ta rezervoja atë fluturim pa asnjë shqetësim.

Edhe United tha që është plotësisht e ligjshme të përdorni një VPN për të rezervuar fluturime nga një vendndodhje tjetër gjeografike.

Unë gjithashtu me email me KAYAK.com për të, dhe këtu janë letërkëmbimet tona:

Korrespondencë me KAYAK.com për përdorimin e një VPN për të blerë bileta avioni

Siç mund ta shihni, as linja ajrore dhe as KAYAK nuk kanë problem të përdorin një VPN për të blerë bileta me një çmim më të lirë.

Filloni të paketoni çantat!

Në botën e sotme të tregtisë elektronike, shumë e-tailers përdorin një lloj ndarje çmimesh për të përfituar nga fuqia më e lartë blerëse. Kjo është strategjia e tyre e marketingut dhe funksionon për ta.

Me një VPN, është e lehtë të hipësh midis segmenteve të ndryshme të çmimeve dhe ta bësh atë të funksionojë për ty. 

Nëse jeni duke kërkuar të provoni këtë, merrni një provë falas të SaferVPN ose një pajtim me një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Keni ndonjë feedback, sugjerim ose kërkesë për veçori? Mos ngurroni të kontaktoni SaferVPN dhe të lidheni përmes Facebook, Twitter dhe Instagram!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map