A blokkolt webhelyek megnyitása: Egyszerű útmutató

Iránytű a kezében


Blokkolták-e vagy cenzúrálták-e a kedvenc webhelyeidet? Olvassa el előre, hogy megtudhatja, hogyan kell újból megnyitni az internetkapcsolatot.

Ismeri az érzést: Nyaralás közben filmet szeretne streamálni, belépni egy földalatti híroldalra, vagy akár a Google-ot is használja olyan országban, mint Kína. De nem teheti meg – ehelyett egy hibaüzenetet kap a képernyőn, amely arról szól, hogy blokkolva van.

Teljesen őrült lehet, ha megtagadják kedvenc webhelyeidetől – különösen akkor, ha csak nincs földi oka annak. A legtöbb ember őszintén szólva feladja ezen a ponton!

De kitartó vagy – ezért olvasod ezt az útmutatót.

Szemüveg a könyvNe aggódj, nem fog túl sok olvasni.

Amikor a bosszantó földrajzi korlátozások vagy cenzúrázási rendszerek akadályozzák az internethez való szabad hozzáférést, akkor tudni akarod, hogyan lehet megkerülni őket. Szerencsére ez a bejegyzés mindent elárul, amit tudnia kell miért blokkolják kedvenc webhelyeit? és hogyan lehet megkerülni ezeket a korlátozásokat egy VPN segítségével.

A webhelyek azonnali feloldása a SaferVPN segítségével

Miért blokkolják a webhelyeket?

Három fő oka van annak, hogy egyes webhelyek blokkolódnak: kormányzati cenzúra, terjesztési jogok és szervezeti korlátozások.

 • Kormányzati cenzúra: Egyes kormányok cenzúrával blokkolják azokat a webhelyeket, amelyek szerinte veszélyeztetik hatalmukat, sértik a nemzeti értékeket, vagy elfogulatlan információkat szolgáltatnak az embereknek. Az ilyen típusú weboldal-blokkolás a világ minden táján különféle mértékben megfigyelhető. Például:
  • A Google teljesen le van tiltva Kínában.
  • A szaúdi kormány blokkolja az összes olyan weboldalt, amelyet úgy határoz, hogy „erkölcstelen”, beleértve számos Wikipedia cikket.
  • A pornográf és a királyt kritizáló webhelyek blokkolva vannak Thaiföldön.
  • A YouTube teljesen blokkolva van Kínában, Iránban, Szíriában, Szudánban és számos más országban.
 • Terjesztési korlátozások: Sok webhelyet a tartalom terjesztésére vonatkozó korlátozások miatt külföldön is blokkolnak. Lehet, hogy például észrevette, hogy külföldön nem érheti el Pandora-fiókját. Ennek oka az, hogy a Pandorának meg kell felelnie a tartalmi megállapodásoknak, amelyek megakadályozzák, hogy más országokban üzleti tevékenységet folytasson.Pandora blokkolt képernyőA földrajzi blokkolástól szenvedő egyéb szolgáltatások (vagy amelyek különféle szórakoztató könyvtárakat kínálnak különböző országokban) a Netflix, a Hulu, a Spotify, a BBC iPlayer és az Amazon Prime. Vegye figyelembe, hogy még ha számlád is van (és fizetsz értéért) ezeken a platformokon, akkor nem lesz teljes hozzáférése a saját országán kívüli IP-címmel.
 • Szervezeti korlátozások: Számos internetszolgáltatást kínáló intézmény úgy dönt, hogy bizonyos tartalmakhoz való hozzáférést is korlátozza. Azt is észreveheti, hogy sok iskola és munkahely blokkolja azokat a webhelyeket, amelyek elfogadhatatlannak bizonyultak.

Hogyan blokkolja a VPN a webhelyeket?

Két általános témát észlel a webhelyek blokkolásának módja és módja miatt: Bizonyos típusú webhelyek blokkolva vannak a helyétől függően a világon.

Mi történik, hogy valaki – az internetszolgáltató (internetszolgáltató), a kormány vagy a választott webhely – megtekinti azt a webhelyet, amelyhez megpróbál hozzáférni, és úgy dönt, hogy tartózkodási helye miatt nem engedélyezett.

A VPN megoldja a probléma mindkét részét.

1. A hely megváltoztatása

Bármikor csatlakozik az internethez, ezt egy egyedi IP-címen keresztül teheti meg, amely szinte pontosan feltárja hol tartózkodik. (Gyere és próbáld ki egy olyan webhelyen, mint a mylocation.org!)

Ez az információ lehetővé teszi az egyes országokat blokkoló webhelyek számára az Ön blokkolását, ha az Ön helye szerepel a feketelistában.

De amikor VPN-t használ, akkor egy teljesen új és névtelen IP-címet kap a választott országban. Ez elrejti személyazonosságát, tartózkodási helyét és böngészési szokásait a kívülállóktól – ideértve a földrajzilag korlátozott tartalmi platformokat is.

2. Az adatok titkosítása

Amikor iskolája, irodája vagy kormánya blokkol téged, az azért van, mert úgy döntöttek, hogy nem szabad szabadon megtenni azt, amit szeretnének online.

De ha nem tudják, mit csinál online, akkor nem tudják megakadályozni.

A VPN-n keresztüli kapcsolat futtatásával, minden, amit az interneten teszel, titkosítva van. Egyszerűen kifejezve azt jelenti, hogy bármely harmadik fél – kormányok, vállalatok, internetszolgáltatók -, akik megkísérelnek kémkedni a kapcsolatukon, csak használhatatlan részvéttel fognak látni. Fogalmam sincs, hogy mi legyen cenzúrázva, mivel nem tudják megmondani, milyen webhelyeket látogatnak meg.

Hogyan lehet megnyitni a blokkolt webhelyeket a SaferVPN segítségével

A SaferVPN segítségével 34 különböző ország szerverei közül választhat – teljes hozzáférést biztosít az internethez, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik!

Íme egy rövid videó a működéséről:

A következő módon három lépésben elindíthatja a SaferVPN szolgáltatást:

 1. Töltse le és telepítse a SaferVPN-t.
 2. Futtassa a SaferVPN-t mobiltelefonján vagy asztalán (iOS, Android vagy Windows). Kipróbálhatja még a böngészőn belüli gyors és zökkenőmentes VPN Chrome-bővítményt. Nincs szükség konfigurációra!
 3. Csatlakozzon a választott nemzetközi szerverhez.

A SaferVPN alkalmazáskiszolgáló képernyői

És voálá – készen áll a blokkolt webhelyek megnyitására és a korlátozott tartalom elérésére.

Szeretné kipróbálni magad? Csatlakozzon bármilyen SaferVPN szerverhez az alkalmazáson vagy a kiterjesztésen keresztül, majd térjen vissza a mylocation.org oldalra. Látni fogja, hogy a webhely úgy gondolja, hogy a választott szerver országában található.

Hogyan kezdjük el a SaferVPN használatával?

Ha még nem rendelkezik SaferVPN-vel, akkor próbálkozzon vagy előfizethessen ma (30 napos pénz-visszatérítési garanciával), és élvezze a cenzúrától mentes, feloldott internetet..

További kérdései vannak arról, hogy mit lehet elérni, és hogyan működik a SaferVPN? Lépjen kapcsolatba velünk a közösségi médiában, vagy írjon nekünk egy e-mailt a [email protected] címen. 24 órán keresztül vagyunk itt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map