6 Mesti Baca Petua untuk Tetap Selamat di Pokemon GO

6 Petua untuk kekal selamat di Pokemon Go


Sejak Pokemon Go dilancarkan minggu lalu, nampaknya semua orang dalam misi untuk menangkap mereka semua. Tetapi aplikasinya tidak begitu selamat seperti yang anda fikirkan, baca terus untuk mengetahui kemungkinan risiko dan cara melindungi diri!

Dalam seminggu yang lalu, aplikasi Pokemon Go telah mendorong jutaan orang untuk keluar dan bergerak dengan harapan dapat menangkap Pokemon kegemaran mereka. Tetapi permainan ini juga mempunyai banyak risiko – dari pelanggaran keselamatan, hingga kecelakaan kereta dan rompakan pada titik senjata! Anda namakannya, ditambah Pokemon GO, dan risiko keselamatan dan keselamatan ada!

Dengan ini, kami akan memberi anda 6 petua mudah untuk tetap selamat semasa anda mencari Pikachu.

1. Petua Keselamatan Pokemon Go – Awas Muat turun Tidak Rasmi

Pada ketika ini Pokemon GO baru saja dirilis di App Store di AS, Australia dan New Zealand, Jerman dan UK.

Tetapi ini tidak menghalang peminat lain di seluruh dunia daripada mencuba memuat turun dan mengaksesnya. Sayangnya, banyak yang beralih ke versi pihak ketiga yang penuh dengan kelemahan keselamatan dan pelanggaran. Menurut firma keselamatan Proofpoint, salah satu versi ini dijangkiti alat akses jarak jauh berbahaya yang memberikan kawalan telefon Android penuh kepada penggodam!

Walaupun ada pihak ketiga yang mengaku memiliki aplikasi penuh untuk dimuat turun, saya sangat mengesyorkan untuk menjauhkan diri daripada muat turun ini kerana biasanya penuh dengan virus dan teknologi pengintipan.

Pikachu! Pokemon GO

2. Petua Keselamatan Pokemon Go – Berhati-hati Mengenai Kebenaran yang Anda Berikan

Kekurangan keselamatan ini tentunya menakutkan. Ternyata aplikasi rasmi tidak selamat sepenuhnya. Semasa Pokemon GO mula-mula dilancarkan, jika anda log masuk dengan akaun Google anda, anda memberi syarikat itu akses PENUH ke maklumat peribadi anda. Ini bermaksud bahawa sesiapa sahaja yang dapat mengakses pelayan permainan akan mempunyai akses ke butiran peribadi anda – termasuk e-mel, foto dan sejarah navigasi, dan lebih baik anda percaya bahawa anda akan sangat rentan jika pelayan syarikat diretas!

Nampaknya Ninantic telah menghantar patch yang boleh didownload untuk menyelesaikan masalah – tetapi dalam keadaan apa pun, pastikan untuk mengetahui sepenuhnya kebenaran yang diminta oleh aplikasi dalam talian!

3. Petua Keselamatan Pokemon Go – Jangan Pokemon Go dan Drive

Sekarang saya tahu ini mungkin kelihatan sangat jelas, tetapi dalam keadaan apa pun anda Pokemon GO dan memandu! Terdapat beberapa kemalangan kereta yang dilaporkan disebabkan oleh aplikasi tersebut. Saya mengerti, anda fikir ini adalah kaedah termudah dan paling berkesan untuk mengumpulkan Pokemon, tetapi ini sangat berbahaya, bukan hanya untuk diri anda sendiri tetapi untuk orang lain yang mungkin berada di jalan raya. Belum lagi Pokemon telah memasang ciri di mana anda tidak akan dapat menetas telur ketika bergerak di atas 20 MPH.

4. Petua Keselamatan Pokemon Go – Ketahui Perhatian Anda

Di Missouri, beberapa lelaki ditangkap setelah menggunakan aplikasi tersebut untuk memikat pengguna ke kawasan terpencil dan kemudian merompak mereka dengan senjata api! Tetap selamat semasa bermain Pokemon GO adalah dengan memperhatikan ke mana anda menuju dan di mana wilayahnya berada. Jelas sekali jangan lari ke kawasan berbahaya larut malam hanya untuk peluang di Charizard. Walaupun menarik untuk menangkapnya, lebih baik menyimpan barang anda, dan selalu cuba bermain dan bepergian dengan rakan!

5. Petua Keselamatan Pokemon Go – Lindungi Diri Anda dari Matahari!

Yang kelima mungkin bukan yang anda harapkan, tetapi dengan pertengahan musim panas, sangat penting untuk bersiap, Slip! Cerun! Tepuk! pelindung matahari dan ingat untuk kekal terhidrat. Jangan terlalu mendorong diri anda sehingga anda menyakiti diri sendiri!

Kepada semua vampir yang keluar dari ruang bawah tanah mereka untuk pertama kalinya musim panas ini … Jangan lupa pelindung matahari #PokemonGO #pasteywhites

– Michael Palmer (@MGPalms) 13 Julai 2016

Saya melabur dalam syarikat yang menjual pelindung matahari dan kasut berjalan kaki dari #PokemonGO – Jon Stein (@JanookOnline) 11 Julai 2016

6. Petua Keselamatan Pokemon Go – Gunakan VPN

Sering kali semasa dalam perjalanan semasa bermain Pokemon, anda boleh menyambung ke rangkaian Wi-Fi Awam. Jika ya, ingat sebelum melakukan ini, anda mesti berhubung dengan SaferVPN untuk memastikan maklumat peribadi anda dilindungi daripada pengintip dan penggodam yang mengintai dalam talian!

Selain itu, sebagai keuntungan tambahan, menggunakan VPN memungkinkan Anda mengubah lokasi geo secara dalam talian dan mengakses aplikasi yang mungkin tidak tersedia di wilayah Anda. Oleh itu, langkau muat turun berbahaya dan mainkan Pokemon GO dengan selamat dengan SaferVPN!

Sekiranya anda belum mencuba perkhidmatan kami, pastikan untuk melihat perkhidmatan kami percubaan 24 jam percuma atau dapatkan rancangan SaferVPN (dengan jaminan pulangan wang 14 Hari dan petua keselamatan Pokemon GO kami, anda tidak akan rugi!)

Mahukan lebih banyak hiburan terkini & berita keselamatan? Ikuti kami di Facebook, Twitter, Google+ dan YouTube.

Selamat Bermain!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map