10 Kursus Keselamatan Siber Dalam Talian

Kursus Keselamatan Siber Dalam Talian Teratas


Ingin tahu siapa yang menawarkan kursus untuk membantu anda mempertahankan diri daripada pelanggaran siber? Lihat kami 10 Kursus Keselamatan Siber Teratas!

Pelanggaran keselamatan dan akses data peribadi yang tidak disengajakan atau tidak dibenarkan telah menjadi tajuk utama, terutama pada tahun 2016. Berikut adalah beberapa perkara yang mungkin pernah anda dengar:

 • FACC, pengeluar alat aeroangkasa yang berpangkalan di Austria, menjadi mangsa penggodam yang menghasilkan $ 54.5 juta dolar AS.
 • The S. Jabatan Kehakiman mempunyai data 10,000 pekerja Keselamatan Dalam Negeri yang dilepaskan hanya dalam satu hari, dengan 20,000 pekerja FBI tambahan pada hari berikutnya.
 • Pada bulan Mac Snapchat mempunyai maklumat peribadi 700 pekerja yang dilepaskan setelah pekerja jatuh ke dalam penipuan phishing, menipu mereka untuk menghantar maklumat peribadi mereka.
 • Verizon mengalami pelanggaran data 1.5 juta maklumat pelanggan yang dijual di bawah tanah, menjadikan Verizon bertanggungjawab untuk memberi ganti rugi kepada pelanggan yang terjejas.
 • LinkedIn mempunyai 117 juta kombinasi e-mel dan kata laluan yang dicuri oleh penggodam pada tahun 2012, dan malangnya, maklumat ini tersedia untuk umum pada bulan Mei 2016.
 • Pada bulan September, Yahoo! mengumumkan bahawa 500 juta akaun mengejutkan telah diretas pada tahun 2014, menjadikannya salah satu pelanggaran data yang paling luas sepanjang masa.

Dengan hanya beberapa peretasan pada tahun 2016 SENDIRI, sangat jelas bahawa sesiapa dan semua orang berisiko terkena serangan keselamatan. Syukurlah, terdapat banyak kursus dalam talian, bahkan ada yang sepenuhnya PERCUMA yang menawarkan latihan untuk membantu melindungi anda! Sebahagian daripadanya adalah latihan berdasarkan pekerja, walaupun hampir semuanya berfungsi sebagai maklumat untuk rangkaian peribadi.

Untuk membantu melindungi daripada serangan seperti ini, satu-satunya perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah terus berpendidikan! Berikut adalah 10 Kursus Keselamatan Siber Teratas menolong anda melakukan perkara itu!

10 Kursus Keselamatan Siber Dalam Talian

1. Pengurusan Risiko Ultima – @UltimaRisk

Selama 12 tahun yang lalu, Ultima Risk Management telah menjadi salah satu program latihan yang paling dipercayai di UK dalam keselamatan maklumat, kesinambungan perniagaan, perlindungan data pengurusan risiko dan pengurusan aset perisian. Menawarkan penyelesaian Pengurusan berasaskan e-Pembelajaran dan kelas melalui program Alurna mereka, syarikat ini menawarkan kursus sijil profesional dan bukan sijil. Kursus sijil diakreditasi oleh badan pensijilan bebas (BCS, Institut Profesional Keselamatan Maklumat (IISP) dan sebagai sebahagian daripada Latihan Bertauliah GCHQ) setelah mengikuti kursus kediaman selama 3 atau 5 hari diikuti dengan peperiksaan yang ditadbir. Lihat jadual dan maklumat harga mereka di sini.

2. Learning Tree International – @LearningTree

Learning Tree telah menawarkan pengumpulan lebih dari 400 IT & Kursus pengurusan sejak tahun 1974. Kursus-kursus ini berbeza-beza dari latihan individu (pilihan satu hari dalam talian dengan pantas atau kursus latihan 2 – 5 hari secara mendalam) dan latihan pasukan (di tempat). Kursus-kursus ini merangkumi latihan keselamatan siber (disahkan GCHQ dengan pilihan pensijilan tambahan lain) yang disusun untuk mengajar pekerja bagaimana mempertahankan organisasi anda daripada ancaman siber. Lihat yuran pengajian mereka di sini.

3. Belajar Masa Depan – @FutureLearn

Tawaran Belajar Masa Depan PERCUMA kursus keselamatan siber dalam talian yang direka untuk membantu anda melindungi kehidupan digital anda. Kursus 8 minggu ini, yang dikembangkan oleh The Open University dan Program Keselamatan Siber Nasional Kerajaan Inggeris, menawarkan pensijilan tambahan, termasuk Latihan Bertauliah GCHQ dan akreditasi dari IISP. Sekiranya anda ingin memahami keselamatan dalam talian dengan lebih baik di rumah dan di tempat kerja, periksa laman web mereka untuk tarikh mula tertentu dan daftar untuk kursus 8 minggu ini!

4. QA Ltd – @QAtraining

QA Ltd adalah penyedia kursus latihan terkemuka, termasuk pensijilan siber. Kursus keselamatan siber mereka bertujuan untuk membantu pekerja dari semua peringkat mempertahankan diri daripada perisian berniat jahat, satu-satunya ancaman terbesar terhadap keselamatan IT pada tahun 2016. Makmal Siber canggih mereka memberi syarikat kemampuan untuk mensimulasikan serangan siber kehidupan sebenar membantu mereka menjangkakan pelanggaran keselamatan tanpa mempertaruhkan jaringan mereka sendiri. Dengan enam perakuan yang tersedia, mereka menawarkan segalanya dari kelas kesedaran siber untuk semua peringkat hingga kelas untuk profesional keselamatan, penguatkuasaan undang-undang & kerajaan.

5. Latar Belakang Siber – @CyberRetraining

Cyber ​​Retraining Academy pertama di UK, bekerjasama dengan @SANSEMEA, latihan keselamatan siber terbesar dan paling dipercayai di dunia yang ditubuhkan pada tahun 1989 yang menjangkau lebih dari 200,000 profesional keselamatan setiap minggu, direka untuk mereka yang mempunyai sedikit atau tanpa pengalaman dalam keselamatan siber dan juga mereka yang ingin melatih semula dan beralih dari kerjaya lain. Kursus Cyber ​​Retraining Academy ini (diperakui oleh GCIH) memerlukan penilaian dalam proses permohonan 5 langkah yang akan menentukan tahap pengetahuan keselamatan siber anda sebelum memulakan kursus, selepas itu, bayaran akan ditanggung.

6. Coursera – @coursera

Coursera menyediakan akses universal ke pendidikan. Organisasi ini telah bekerjasama dengan universiti dan organisasi terkemuka untuk menawarkan kursus dalam talian. Dari kursus ini terdapat banyak pilihan termasuk kursus keselamatan siber. Sebagai contoh, kursus Cybersecurity Fundamentals adalah kursus 7 minggu yang ditawarkan melalui University of Maryland. Walaupun kursus memerlukan kos pengajian, ada pilihan bantuan kewangan bagi mereka yang tidak dapat membayar yuran.

7. Heimdal Security – @HeimdalSecurity

Keselamatan Heimdal menawarkan 5 minggu PERCUMA kursus keselamatan siber yang bertujuan untuk melindungi anda daripada serangan. Kelas-kelas ini merangkumi asas-asas keselamatan siber, bagaimana serangan siber berfungsi, bagaimana mengatasi akibat jahat mereka, dan kemahiran keselamatan siber yang lain. Latihan ini terdiri daripada nasihat langkah demi langkah yang dihantar terus ke peti masuk anda setiap 2 hari, termasuk “Penilaian Diri Keselamatan Percuma”.

8. Cyber ​​Aces – @CyberAces

Cyber ​​Aces Online juga menawarkan PERCUMA, kursus keselamatan siber dalam talian dengan kerjasama SANS, peneraju global dalam latihan keselamatan siber. Format kursus terbuka ini merangkumi tiga bidang asas keselamatan maklumat: Sistem Operasi, Rangkaian dan Pentadbiran Sistem. Dengan mengikuti kursus ini, pelajar boleh memulakan di mana saja dengan memulakan kerjaya dalam keselamatan siber atau hanya memperkuat jaringan rumah mereka sendiri.

9. Cybrary – @cybraryIT

Cybrary adalah salah satu komuniti keselamatan siber terbesar di dunia yang menawarkan sumber terbuka PERCUMA pembelajaran Keselamatan Siber dalam talian. Memperjuangkan revolusi pendidikan percuma, Cybrary membolehkan anda memilih dari pelbagai jenis kursus dengan mencari hampir semua kursus keselamatan siber yang anda mahukan. Ini boleh berupa kursus pengenalan, komunikasi data selamat, atau bahkan perakuan lanjutan untuk profesional keselamatan siber yang berpengalaman. Mereka bahkan menawarkan pelajaran melalui Aplikasi Android mereka!

10. Alison – @AlisonCourses

Pemimpin global di PERCUMA latihan kemahiran tempat kerja dalam talian menawarkan 750 kelas kepada 8 juta pelajar semasa di 250 negara. Kursus dalam talian percuma mereka yang mengajar asas-asas keselamatan rangkaian diarahkan kepada mereka yang berminat dalam profesionalisme IT atau kerjaya sebagai pentadbir IT atau rangkaian. Semasa belajar mengikut kadar anda sendiri, anda boleh memperoleh Diploma atau Sijil Alison rasmi anda dengan mendapat markah 80% atau lebih tinggi untuk semua modul dan penilaian. Hasilnya, anda akan memahami faktor keselamatan, seperti enkripsi, yang digunakan untuk melindungi rangkaian komputer anda.

Oleh kerana keselamatan siber menjadi semakin penting, dan pelanggaran keselamatan siber semakin berleluasa, kami berharap senarai ini 10 Kursus Keselamatan Siber Dalam Talian menolong anda terus mendapat maklumat dan pendidikan.

Sekiranya anda ingin mencadangkan kursus atau organisasi tambahan yang tidak termasuk dalam senarai, jangan ragu untuk memberitahu kami!

Ingin terus menerima semua berita keselamatan keselamatan siber terkini? Ikuti kami di Facebook, Twitter, LinkedIn dan Google+, di mana kami sentiasa mengemas kini anda!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map