SaferVPN Melancarkan Buka Sekatan Kempen Web untuk Mengatasi Penapisan Internet

Buka Sekatan Web - Kebebasan berekspresi dan maklumat dalam talian, untuk semua.


Moto kami adalah bahawa internet tanpa sensor harus tersedia untuk semua orang. Di beberapa negara yang paling menindas di dunia, akses yang disekat ke laman web tertentu adalah kejadian biasa. Kebebasan internet tidak datang dengan mudah. Usaha aktivisme politik dan sosial dihancurkan oleh penapisan pemerintah yang menargetkan laman web seperti Facebook, YouTube, dan Twitter.

Bersama dengan Pergerakan (platform oleh Memajukan Hak Asasi Manusia) kami telah melancarkan Unblock the Web, sebuah kempen untuk mempromosikan kebebasan di internet dan membantu warga yang disensor mendapatkan cara untuk mengekspresikan diri secara bebas dalam talian. SaferVPN berusaha untuk mendapatkan akses internet tanpa sensor dan keselamatan crowdfunding kepada individu yang tinggal di seluruh dunia. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda dapat menyumbang kepada kebebasan dalam talian global!

Masalahnya: Penapisan Internet di Seluruh Dunia

Berbagai kerajaan di seluruh dunia telah menyekat akses internet serta memantau warganegara mereka secara haram. Tidak adil bagi negara, kota, dan organisasi untuk menentukan kandungan mana yang dapat atau tidak dapat diakses di web. Berikut adalah beberapa skandal penapisan internet utama tahun 2014:

Mac 2014: Kerajaan Turki memutuskan untuk menyekat Twitter, jadi SaferVPN menawarkan bantuan dan memberi jalan kepada massa untuk memintas blok secara anonim dan mendapatkan kembali kebebasan maklumat dan pertuturan mereka. Usaha kami menghasilkan lebih dari 45,000 jam akses internet tanpa sensor kepada warga Turki. Kempen ini berjaya seketika, dengan lesen yang dituntut dalam beberapa jam.

April 2014: Rusia meluluskan undang-undang baru yang mewajibkan semua blogger dengan lebih dari 3,000 pengunjung setiap hari untuk mendaftar dengan badan pengawasan media Negara. Bahagian terburuk adalah bahawa blogger boleh menjadi bertanggungjawab untuk komen pihak ketiga di laman web atau media sosial mereka. Denda yang tinggi dan peraturan yang ketat dimaksudkan untuk menenangkan pembangkang dan menyebabkan penapisan diri.

September 2014: Ribuan orang, kebanyakannya pelajar, berkumpul di Hong Kong Tengah untuk membantah untuk mendapatkan lebih banyak kebebasan dari Republik Rakyat China. Gambar polis yang cuba menghentikan tunjuk perasaan tersebar seperti api di media sosial di China dan mengakibatkan blok Instagram di China. Istilah seperti “gas pemedih mata”, “Pelajar Hong Kong” dan “Occupy Central” telah disekat di mesin carian utama China.

 Moto kami adalah bahawa Internet adalah banyak pengetahuan dan rangkaian global yang dimiliki oleh siapa pun, untuk memberi manfaat kepada semua orang.

Penyelesaiannya: VPN untuk Misa

Di SaferVPN, misi kami adalah untuk membenarkan orang dari seluruh dunia mengakses laman web yang tidak terdapat di negara mereka, memintas penapisan kerajaan, dan menyimpan maklumat peribadi mereka dengan selamat dan disulitkan dengan melayari tanpa nama. Sejak dilancarkan pada tahun 2013, pakar keselamatan siber kami telah membantu ribuan pengguna di seluruh dunia melayari Internet tanpa nama.

Dengan adanya alat yang tepat, warganegara dalam masyarakat tertutup seperti yang disebutkan di atas berkesan menyebarkan cerita mereka. Rakan-rakan ini memerlukan alat yang melindungi privasi dan tanpa nama mereka. Kami menyokong usaha mereka dengan memberi mereka akses ke rangkaian peribadi maya (VPN) untuk menyulitkan sambungan internet mereka dan dengan itu menyembunyikan identiti mereka. Dengan cara itu, mereka akan tetap selamat!

Rancangan: Buka blokir Kempen Web untuk Internet Tanpa Penapisan

Sekarang, kami memperluas usaha jangkauan kami dengan tujuan untuk mengeluarkan lebih dari sejuta jam lesen percuma perisian desktop dan mudah alih SaferVPN kepada orang-orang yang tinggal di negara-negara di seluruh dunia di mana internet disensor. Kami dapat mewujudkannya terima kasih kepada rakan kongsi kami:

Memajukan Hak Asasi Manusia adalah organisasi nirlaba yang memberi tumpuan kepada hak asasi manusia. Mereka menghubungkan aktivis, memperkuat pembangkang, dan memperkuat suara baru untuk kebebasan sehingga dunia mendengar dan bertindak.

Movements.org adalah platform dalam talian, yang dikendalikan oleh Advancing Human Rights, yang bertujuan untuk menghubungkan pembangkang dalam masyarakat tertutup dengan pakar undang-undang, media, PR, dan teknologi dalam masyarakat terbuka. Aktivis mengemukakan keperluan mereka dan meminta bantuan, dan pakar dan profesional menghantar apa yang mereka tawarkan dan menanggapi permintaan.

Untuk mengambil bahagian dalam kempen dan memberikan privasi dan anonim dalam talian percuma kepada orang-orang dalam rejim yang sangat disensor, yang harus anda lakukan ialah:

Kunjungi Unblock The Web untuk mengetahui usaha kami dan menyumbang kepada tujuannya!

Kami juga ingin meminta pertolongan anda untuk membuat perbezaan. Sila kongsi kempen Buka Sekatan Web melalui Facebook, Twitter, dan Google+ anda. Pertolongan semua orang penting untuk mempromosikan kebebasan dalam talian!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map