Sekret i përsosur përpara: duke përdorur çelësat më të sigurt të kriptimit

çelësat e përsosur të fshehtësisë së përparuar përpara


Ne kujdesemi për privatësinë tuaj. Kjo është arsyeja pse ne kemi përfshirë fshehtësinë e përsosur përpara si një standard të ri për të rrotulluar çelësat e enkriptimit dhe për të forcuar më tej sigurinë dhe anonimitetin tuaj në internet.

Protokollet e kriptimit janë thelbësore kur bëhet fjalë për mbajtjen private të të dhënave tuaja të shfletimit. Këto protokolle janë përgjegjës për marrjen e informacionit tuaj personal dhe scrambling atë në gibberish të palexueshme, duke siguruar që vetëm marrësi i synuar është i aftë ta deshifroj atë.

Keyselësat e kriptimit janë ato që e bëjnë të mundur këtë lloj komunikimi, për këtë është e rëndësishme të siguroheni që këto çelësa janë të sigurt, unikë dhe të deshifueshëm nga burime të jashtme.

Në SaferVPN, ne jemi rrotullimi i çelësave të kriptimit të përdoruesit tanë çdo 60 minuta, duke shtuar një shtresë shtesë të sigurisë parandaluese në mënyrë që përdoruesit tanë të ndjehen më të sigurt dhe më të sigurt se kurrë më parë.

Nëse nuk jeni teknik dhe nuk jeni të sigurt se çfarë do të thotë kjo, mos u shqetësoni! Ne kemi paraqitur të gjitha detajet në blogun tonë më poshtë! Lexoni më tej për të mësuar më shumë.

Cilat janë çelësat e kriptimit?

Në thelb, çelësat e enkriptimit janë si një çelës aktual – por në vend që të mbroni dhe zhbllokoni një derë, ajo kufizon dhe lejon qasjen në një kanal të koduar që përmban të dhënat tuaja të transmetuara. Kjo përfshin emailet, fjalëkalimet, informacionin bankar, faqet e internetit që keni vizituar, shkarkimet, etj.

Me këtë informacion, ISP-të mund të monitorojnë dhe ndjekin zakonet tuaja të shfletimit dhe t’ia shesin atë informacion reklamuesve. Qeveritë mund të përdorin këtë informacion për të ndëshkuar përdoruesit për të vizituar faqe të kufizuara dhe për të shkarkuar përmbajtje të paligjshme. Lista vazhdon për atë që njerëzit mund të bëjnë me këtë informacion, e cila është pikërisht arsyeja pse encryptimi i këtyre të dhënave dhe bërja e palexueshme, dhe jo e dekriptueshme nga palët e jashtme është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Ja se si funksionojnë çelësat e enkriptimit:

Tani që ne e dimë pse çelësat e enkriptimit janë të rëndësishëm dhe çfarë bëjnë çelësat e enkriptimit, le të flasim për atë që është Fshehtësia e Përparuar e Paruar dhe si luan një rol në intimitetin tuaj.

Isfarë është sekreti i përsosur përpara?

Sekreti i Përsosur i Përparuar (PFS), ose thjesht “Sekreti i Përparuar”, është një veçori e sigurisë e ngulitur në mënyrën e funksionimit të kriptimit. Për dallim nga protokollet më të dobët të kriptimit që përdorin të njëjtin çelës encryption pa pushim, PFS gjeneron një çelës të ri, plotësisht unik të enkriptimit në fillim të çdo seance. kjo Kyçi i sesionit duhet të gjenerohet rastësisht dhe nuk rrjedhin nga asnjë seancë e mëparshme, duke e mbajtur private shfletimin e përdoruesit.

Ju mund të jeni duke menduar, “Por kjo është një shumë e çelësave të seancave!”
Në fakt, po. Por ekzistojnë 3,4 x 1038 çelësa unikë të mundshëm të enkriptimit 128-bit AES. Kjo është 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000! Highlyshtë shumë e pamundur që një përdorues të marrë ndonjëherë të njëjtin çelës sesioni dy herë.

Po sikur dikush të merrte parasysh çelësin e sesionit tim?

Nëse për ndonjë arsye dikush mund të vidhte ose ta merrte me mend çelësin e seancës tuaj, ata nuk do të ishin në gjendje të deshifronin historinë e ndonjë prej seancave tuaja të tjera. Kjo garanton konfidencialitetin e përdoruesve edhe nëse një çelës encryption ishte në kompromis.  

Pa Sekretin Perfect Forward, çdo shkelje momentale e sistemit, si malware ose hacking, mund të zbulojë të gjithë të dhënat personale të transferuara nga përdoruesi duke përdorur atë çelës kriptimi. Kjo përfshin gjithçka si nga e kaluara ashtu edhe nga e ardhmja.

Do VPN që pretendon të marrë seriozisht privatësinë tuaj duhet të zbatojë këtë tipar që duhet të ketë në teknologjinë e intimitetit. Një gjë që do të sigurojë që seanca juaj VPN të mbetet plotësisht anonime duke e mbajtur të sigurt dhe të sigurt veprimtarinë tuaj në internet.

SaferVPN përdor sekretin e përsosur përpara për të rrotulluar çelësat e enkriptimit ndonjëherë 60 minuta.

Sa funksionon sekreti i përsosur përpara

Sekreti i përsosur përpara mbështetet në dy faza të një lidhjeje VPN, “shtrëngimi i dorës” dhe “faza e tunelit”.

Shtypja e dorës

Në fillim të një seance, lidhja e serverit VPN me klientin me të vërtetuar, e ndjekur nga çelësi i enkriptimit që shkëmbehet përmes shkëmbimit të çelësave Diffie-Hellman – shpikur në 1976 dhe u emërua për krijuesit e tij që sapo fituan çmimin Turing për llogaritjen në 2015.

Ky çelës është përdorur më pas për të kriptuar të gjitha të dhënat tuaja të transmetuara gjatë seancës suaj VPN.

Tuneli

Pas shtrëngimit të dorës, faza e tunelizimit i mban të dhënat tuaja të koduara private dhe të sigurta përmes tunelit të koduar.

Shikoni këtë video për të parë saktësisht se si funksionon e gjithë kjo:

Pse të përdorni sekretin e përsosur përpara?

Avantazhi këtu është goxha i drejtpërdrejtë. Pa PFS, sa herë që lidheni me VPN tuaj, seanca juaj do të lidhej me të njëjtin çelës encryption. Kjo do të thotë sekreti për çdo pjesë të të dhënave që keni transmetuar përmes VPN tuaj do të mbështetet në vetëm një çelës të vetëm. Nëse dikush do të vidhte ose ta merrte me mend çelësin tuaj të sesionit, ata jo vetëm që do të kishin informacionin për seancat tuaja të ardhshme, por do të fitonin qasje në të gjitha informacionet e transmetuara përmes VPN gjatë çdo seance të vetme, ndonjëherë.

Përdorimi i Fshehtësisë së Parë Përsosur dhe krijimi i një çelësi të ri të seancës për çdo lidhje do të thotë që edhe në rast të shansit që dikush të fitojë hyrjen në çelësin tuaj të sesionit, ata do të kishin qasje vetëm në një seancë të vetme pasi që ky çelës do të përdoret ndonjëherë vetëm.

Sa më shumë që rrotullohen çelësat, aq më e sigurt është lidhja juaj, duke krijuar kështu një shtresë shtesë sigurie përmes VPN tuaj.

Para sekretit perfekt përpara

Pa sekretin e përsosur përpara, një sulmues mund të regjistronte dhe ruajë trafikun e koduar për aq kohë sa dëshironin, duke pritur vetëm të fitonte qasjen në çelësin e enkriptimit. Pasi të merren, ata mund të deshifrojnë të gjitha të dhënat historike në procesverbal. Pamje e frikshme kur ne e dimë tashmë NSA po ruan trafikun e koduar për një kohë të pacaktuar.

Përveç lidhjeve VPN, e njëjta vlen edhe për faqet e internetit që nuk kodojnë trafikun tuaj (faqet e internetit që nuk kanë “https ” me një çelës bllokimi që tregon një lidhje të koduar). ndonjë uebfaqja që nuk implementon sekret të përsosur përpara, mund të kërkohet që t’ia dorëzojë çelësin e tyre të enkriptimit agjencive të tilla si NSA – duke u dhënë atyre komunikim të pakufizuar të së kaluarës dhe të ardhshëm përmes asaj uebsajti. Tmerrues!

Me fshehtësi të përsosur përpara, NSA do të duhej të deshifronte çelësin unik privat për çdo seancë, duke i deshifruar ato një nga një (një detyrë pafundësisht më e vështirë).

Në vendet autoritare që kanë një mbikëqyrje më të rreptë, më shtypëse të internetit, nevoja për një sekret të përsosur përpara është edhe më e madhe. “Për vendet që kanë një ofrues të shërbimit kombëtar të internetit dhe një regjim shtypës, kjo lloj përgjimi nuk është thjesht e mundur, është e parëndësishme,” thotë Parker Higgins, një aktivist në Fondacionin Elektronik Frontier. ”  – Me tela

Fatkeqësisht, jo çdo faqe në internet përdor PFS. Sidoqoftë, pavarësisht se si një faqe në internet vendos të trajtojë seancat tuaja të shfletimit personal, ju keni mundësinë të përdorni një VPN. Kur e gjithë trafiku juaj udhëton përmes një tuneli të sigurt, të koduar VPN, madje as faqja në internet nuk mund të tregojë se cili është trafiku juaji, duke i mbajtur të sigurta dhe të sigurta detajet tuaja.  

Pse të përdorni sekretin e përsosur përpara të SaferVPN

Siç e kemi përmendur, ne po rrotullojmë çelësat tanë unik të enkriptimit çdo 60 minuta! Kjo siguron sigurinë tuaj edhe gjatë seancave të gjata VPN.

Kombinoni atë me Intimitetin tonë pa log, me sigurinë tonë automatike Wi-Fi dhe veçoritë e tjera shtesë VPN, dhe ju mund të ndjeheni plotësisht të sigurt dhe të sigurt duke përdorur SaferVPN për t’i mbajtur të dhënat tuaja personale private.

Shpresojmë që të keni shijuar këtë artikull. Nëse nuk keni ende SaferVPN, merrni një pajtim sot (ne ofrojmë një Garancia e kthimit të parave 30-ditore, nuk keni asgjë për të humbur!) ose provoni SaferVPN falas kështu që ju mund të shijoni paqen e mendjes në internet.

Keni ndonjë feedback, sugjerim ose kërkesë për veçori? Mos ngurroni të na kontaktoni, bëni pyetje në komente dhe bashkohuni me ne në mediat sociale! Ne do të donim të dëgjonim nga ju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map