7 hapa të thjeshtë për të mbrojtur privatësinë tuaj në Facebook

Mbroni privatësinë tuaj në Facebook


Le të mbulojmë mënyrën e mbrojtjes së intimitetit tuaj në Facebook. Shumë njerëz publikojnë gjëra në mediat sociale pa menduar për të dytë se kush mund ta shohë dhe si mund të perceptohet. Le të shohim se si të qëndrojmë privat në Facebook!

Facebook është përballur me shumë kritika për praktikat e tyre të intimitetit dhe duke përdorur të dhënat e 1.3 miliardë përdoruesve të tyre për reklama. Nëse keni qenë ndonjëherë në Menaxherin e Reklamave, kuptoni se sa di Facebook për ju, është pak e frikshme!

Për ta përballuar atë, ata kanë një faqe super të dizajnuar bukur, të quajtur Facebook Bazat e Intimitetit, ku mund të lexoni më shumë rreth asaj që shohin të tjerët për ju, si bashkëveprojnë të tjerët me ju dhe si të personalizoni atë që shihni nga miqtë dhe reklamuesit.

Sigurisht, nuk duhet të harrojmë se Facebook ka një interes të fortë për të shitur reklama bazuar në të gjitha të dhënat që ata kanë për të gjithë përdoruesit e tyre. Të gjitha aktivitetet tuaja në Facebook dhe aplikacionet e lidhura me të (për shembull, ku hyni me profilin tuaj në Facebook) i ndihmojnë ata të krijojnë profilin e tyre për ju. Ata madje shkojnë deri aty sa t’ju pyesin se cilat reklama janë të rëndësishme për ju, së bashku me përdorimin e gjithçkaje që bëni në Facebook për të synuar reklamat drejt jush. Ata madje janë duke ndjekur aktivitetin tuaj në faqet e internetit të palëve të treta dhe e përdorin atë për reklamim përveç nëse aktivizoheni larg prej tij.

Disa këshilla të përgjithshme për privatësinë e Facebook

1. Lexoni përmes Politikës së të Dhënave të Facebook

Lexoni politikën e tyre të plotë të të dhënave e cila mbulon se çfarë lloj informacioni ata mbledhin, si e përdorin atë, si i ndajnë informacionin tuaj, si të menaxhojnë ose fshijnë informacionin për ju, si reagojnë ndaj kërkesave ligjore dhe si t’i kontaktojnë ata lidhur me pyetjet mbi intimitetin.

Facebook-Data-PolitikaFacebook ofron udhëzime të qarta se çfarë lloj informacioni ata mbledhin dhe si i përdorin ato, lexoni më shumë në Politikën e tyre të të Dhënave

2. Ndryshoni cilësimet e intimitetit për mbrojtje më të mirë të identitetit

Intimiteti juaj nuk është i siguruar si parazgjedhje në Facebook, duhet të bëni disa ndryshime në cilësimet e intimitetit të Facebook. Aty mund të ndryshoni kush mund t’i shohë gjërat tuaja, kush mund t’ju kontaktojë dhe kush mund t’ju kërkojë. Kaloni nëpër të.

Facebook privacy settings-Rregulloni cilësimet e intimitetit tuaj për t’iu përshtatur nevojave tuaja

3. Mos i pranoni kërkesat e miqve nga të huajt

Nëse pranoni dikë si mikun tuaj, ata mund të shohin të gjitha informacionet e profilit tuaj dhe fotografitë që janë të dukshme për miqtë. Prandaj, nëse shqetësoheni për privatësinë tuaj, mos i pranoni ata të huajt. Mos harroni se gjithmonë mund t’i hiqni dhe bllokoni nëse i keni pranuar gabimisht. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të kategorizoni njerëz të caktuar si Njohje në mënyrë që ata të shohin vetëm një version të kufizuar të profilit tuaj. Pastaj, pasi të postoni diçka, mund të zgjidhni cilin grup miqsh që duhet të jenë në gjendje ta shikojnë atë.

4. Mos u paraqitni në motorët e kërkimit

Si parazgjedhje, profili juaj do të indeksohet nga motorë kërkimi si Google dhe kështu mund të shfaqet në rezultatet e tyre nëse dikush kërkon emrin tuaj. Për ta ndaluar këtë, shkoni te cilësimet e llogarisë suaj, më pas në intimitetin (në të majtë) dhe zgjidh kontrollin “A doni motorë të tjerë të kërkimit të lidhen me afatin kohor tuaj?” alternativë.

Privatësia e Facebook - Disaktivizoni motorët e kërkimit nga zvarritja e profilit tuajJu mund të çaktivizoni motorët e kërkimit nga indeksimi i profilit tuaj në Facebook

5. Ndaloni të ndani vendndodhjen tuaj

Me funksionin Miqtë e afërt mund të shihni se kush është rreth jush, por në të njëjtën kohë lejon që Facebook të mbledhë të dhëna për historikun tuaj të vendndodhjes. Ata pastaj e përdorin atë për të ndërtuar një bazë të dhënash të vendeve të vizituara dhe mund të synojnë reklama drejt teje bazuar në atë.

Fikni ndarjen e vendndodhjesNdaloni të ndani vendndodhjen tuaj në Facebook për të parandaluar reklamimin e synuar

6. Pastroni historinë tuaj të kërkimit

Shkoni në Regjistrin tuaj të Aktiviteteve ku mund të shihni të gjitha aktivitetet tuaja në Facebook. Shko te Më shumë në navigacionin në të majtë dhe pastaj kliko Kërko. Pastaj mund të shihni historinë tuaj të plotë të kërkimeve, dhe madje të fshini kërkimet një nga një ose listën e plotë duke klikuar mbi Pastro Kërkimet. Siç do ta shihni, Facebook ndjek të gjitha kërkimet tuaja për njerëz, faqe dhe më shumë.

Pastroni historinë tuaj të kërkimit në FacebookPastroni historinë tuaj të kërkimit. Klikoni në Redakto nën kutinë e kërkimit.

7. Merrni një Kontroll të Intimitetit nga dinosauri miqësor i vogël

Ju gjithashtu mund të lejoni që dinosauri i vogël miqësor i Facebook t’ju japë një kontroll të intimitetit nëse klikoni në simbolin e bllokimit në të djathtën e sipërme, pasi të keni hyrë në Facebook, duket kështu:

 Kontrolli i cilësimeve të privatësisë në Facebook

Dinosauri i vogël do t’ju marrë 3 hapa për të siguruar privatësinë tuaj kur bëhet fjalë për postimet, aplikacionet dhe profilin tuaj – duket kështu:

 Cilësimet e kontrollit të privatësisë në Facebook

Shtë e thjeshtë dhe shumë e drejtpërdrejtë, Facebook bëri një punë të shkëlqyeshme në rekrutimin e një dinosauri kaq të dashur miqësor!

Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme, unë ju rekomandoj të drejtoheni tek FAQ për privatësinë në Facebook.

Mendimet përfundimtare…

Edhe pse SaferVPN ndihmon në kodimin e të dhënave tuaja dhe t’ju bëjë anonim në internet, siç e shihni, ende duhet të largoheni në mënyrë aktive nga disa ndjekje dhe të ndryshoni cilësimet e intimitetit tuaj në median sociale. Merrni masa për të siguruar privatësinë tuaj në mediat sociale – vizitoni tani dinosaurin e vogël të privatësisë në Facebook!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map