7 pași simpli pentru a vă proteja confidențialitatea Facebook

Protejați-vă confidențialitatea Facebook


Haideți să acoperim cum să vă protejați confidențialitatea pe Facebook. Mulți oameni publică lucruri pe rețelele de socializare fără să gândească cine ar putea să o vadă și cum ar putea fi perceput. Să trecem la modul de a rămâne privat pe Facebook!

Facebook s-a confruntat cu multe critici pentru practicile lor de confidențialitate și pentru utilizarea datelor publicitare de 1,3 miliarde de utilizatori pentru publicitate. Dacă ați fost vreodată în Administratorul de anunțuri, vă dați seama cât de mult știe Facebook despre voi, este un pic înfricoșător!

Pentru a face față, acestea au o pagină foarte frumos proiectată, numită Bazele confidențialității Facebook, unde puteți citi mai multe despre ce văd alții despre voi, despre cum interacționează alții cu dvs. și despre cum puteți personaliza ceea ce vedeți de la prieteni și agenții de publicitate..

Desigur, nu ar trebui să uităm că Facebook are un interes puternic în vânzarea publicității pe baza tuturor datelor pe care le au asupra tuturor utilizatorilor lor. Toate activitățile dvs. pe Facebook și aplicațiile conectate la acesta (de exemplu, atunci când vă conectați cu profilul dvs. de Facebook) îi ajută să își creeze profilul dvs.. Ele ajung chiar și până vă întreabă ce reclame sunt relevante pentru dvs., împreună cu utilizarea a tot ceea ce faceți pe Facebook pentru a viza anunțuri către dvs. Îți urmăresc chiar activitatea pe site-urile terță parte și o folosesc pentru publicitate, decât dacă optezi activ din aceasta.

Câteva sfaturi generale privind confidențialitatea Facebook

1. Citiți politica de date a Facebook

Citiți Politica de date completă care acoperă ce tip de informații colectează, cum le folosesc, cum împărtășesc informațiile dvs., cum să gestionați sau să ștergeți informațiile despre dvs., cum răspund la solicitările legale și cum să le contactați cu privire la întrebările referitoare la confidențialitate.

Facebook-date-PoliticaFacebook oferă linii directoare clare despre ce fel de informații colectează și cum le folosesc, citiți mai multe în politica lor de date

2. Schimbați setările de confidențialitate pentru o mai bună protecție a identității

Confidențialitatea dvs. nu este securizată în mod implicit pe Facebook, trebuie să efectuați unele modificări în setările de confidențialitate Facebook. Acolo puteți schimba cine vă poate vedea lucrurile, cine vă poate contacta și cine vă poate privi. Treceți prin ea.

Facebook-privacy-settingsPersonalizați-vă setările de confidențialitate pentru a se potrivi nevoilor dvs.

3. Nu acceptați solicitările prietenilor de la străini

Dacă acceptați pe cineva ca prieten, acesta vă poate vedea toate informațiile de profil și imaginile care sunt vizibile pentru prieteni. Prin urmare, dacă vă preocupă confidențialitatea, nu acceptați acești necunoscuți. Nu uitați că le puteți elimina și bloca oricând dacă le-ați acceptat din greșeală. Puteți alege, de asemenea, să categorizați anumite persoane ca Acquaintances, astfel încât acestea să vadă doar o versiune limitată a profilului dvs. Apoi, după ce postați ceva, puteți selecta grupul de prieteni care ar trebui să-l poată vizualiza.

4. Renunțați la a nu apărea în motoarele de căutare

În mod implicit, profilul tău va fi indexat de motoarele de căutare precum Google și poate apărea astfel în rezultatele lor, dacă cineva își caută numele. Pentru a opri acest lucru, accesați setările contului dvs., apoi în confidențialitate (din stânga) și debifați „Vrei ca alte motoare de căutare să se conecteze la cronologia ta?” opțiune.

Confidențialitate Facebook - Dezactivați motoarele de căutare de la crawlerea profilului dvs.Puteți dezactiva motoarele de căutare de la indexarea profilului dvs. Facebook

5. Nu mai împărtășiți locația

Cu funcția Prieteni în apropiere, puteți vedea cine vă este în jurul valorii, dar, în același timp, permite Facebook să colecteze date din istoricul locației dvs. Apoi îl folosesc pentru a construi o bază de date a locurilor vizitate și vă pot direcționa anunțuri către dvs. pe baza acestui lucru.

Dezactivați distribuirea locațieiNu mai permiteți accesul la locația dvs. pe Facebook pentru a preveni publicitatea direcționată

6. Ștergeți istoricul căutării

Accesați jurnalul de activități unde puteți vedea toate activitățile pe Facebook. Accesați Mai multe în navigarea din stânga, apoi faceți clic pe Căutare. Puteți vedea apoi istoricul complet al căutărilor și chiar ștergeți căutările unul câte unul sau lista completă făcând clic pe Șterge căutări. După cum veți vedea, Facebook vă urmărește toate căutările pentru persoane, pagini și multe altele.

Ștergeți istoricul căutării pe FacebookȘtergeți istoricul căutării. Faceți clic pe Modificați sub caseta de căutare.

7. Obțineți o verificare a confidențialității de către micul dinozaur prietenos

De asemenea, puteți lăsa micul dinozaur prietenos al Facebook să vă ofere o verificare a confidențialității dacă faceți clic pe simbolul de blocare din partea dreaptă sus, odată conectat pe Facebook, arată astfel:

 Verificare Setări Confidențialitate Facebook

Micul dinozaur vă va face apoi prin 3 pași pentru a vă asigura confidențialitatea când vine vorba de postările, aplicațiile și profilul dvs. – arată astfel:

 Setări de verificare a confidențialității Facebook

Este simplu și foarte simplu, Facebook a făcut o treabă excelentă la recrutarea unui astfel de dinozaur prietenos!

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă recomand să vă adresați la întrebările frecvente de confidențialitate de pe Facebook.

Gânduri finale …

Chiar dacă SaferVPN vă ajută să criptați datele și să vă facă anonim online, după cum vedeți, trebuie să renunțați în mod activ la anumite urmăriri și să modificați setările de confidențialitate pe rețelele de socializare. Acționați pentru a vă asigura confidențialitatea pe rețelele de socializare – vizitați acum puțin dinozaurul de confidențialitate Facebook!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map