10 sfaturi de siguranță pe internet pentru copii și adolescenți

Copilul și părintele la computer


Internetul este o resursă incredibilă, plină de conținut fascinant și cunoștințe interminabile. Dar, după cum știm cu toții, poate fi un loc periculos – mai ales pentru copii și adolescenți. Citiți mai departe câteva sfaturi excelente pe care le puteți utiliza pentru a vă asigura că copiii dvs. se bucură de internet într-un mod sigur și sigur.

Ca adult, sunteți cel mai probabil foarte conștient de cum să vă protejați confidențialitatea și informațiile personale online – precum și capcanele umbroase și capcanele pe care să le evitați în timp ce navigați pe web. Dar, în general, majoritatea adolescenților tineri se concentrează în mare parte doar pe împărtășirea vieții lor și conectarea cu prietenii. Siguranța este prea des ultima lor prioritate, deși ar trebui să fie una dintre primele lor.

Iată câteva reguli simple de siguranță pe internet pe care le puteți utiliza pentru a vă asigura copiii pe siguranță pe web – unii dintre acești adulți probabil că vor fi de asemenea utili!

1. Utilizați setările de confidențialitate pe platformele de rețea socială.

Multe rețele de socializare au setări complet publice – ceea ce înseamnă că orice post de adolescent sau copil este vizibil altor utilizatori de Internet! Dacă copiii tăi sunt utilizatori de social media, este bine să stai cu ei și să te asiguri că toate conturile lor de socializare utilizează setări de confidențialitate care împiedică postările personale și informațiile lor să fie accesate de către orice prădător sau hacker.

Aruncăm o privire la setările Facebook, ca exemplu a instrumentelor de care aveți la dispoziție.

Dacă doriți să vă asigurați contul de Facebook al copilului dvs., puteți începe examinarea ghidului de confidențialitate util Facebook. O scanare rapidă va arunca lumină asupra funcționării preferințelor Facebook, a ceea ce este vizibil în lumea exterioară, a modului de ștergere a postărilor și informațiilor etc..

În continuare, veți dori accesați setările de confidențialitate de pe contul de Facebook al copilului dvs. pentru a vă asigura că totul este configurat în mod corespunzător – adică, copilul dvs. nu este în pericol, deoarece un anumit comutator despre care nu știați este că a greșit un mod greșit.

(Rețineți că puteți face pași similari cu cele de mai jos pentru a securiza alte conturi de social media, de obicei, accesând Setări.)

Puteți verifica preferințele de confidențialitate pe Facebook accesând Setări. Accesați făcând clic pe acest link sau lovind săgeata în jos din partea dreaptă a barei superioare albastre a paginii dvs., apoi făcând clic pe „Setări” din meniul vertical.

După ce vei fi acolo, vei putea naviga prin câteva setări în diferite categorii din partea stângă. Puteți efectua modificări aici apăsând „Editare” sau făcând clic pe pictograma creion albastru din partea dreaptă a ecranului din fiecare rând.

Setări de confidențialitate Facebook

Citiți mai departe și vă vom arăta ce setări vor oferi copiilor dvs. nivelul maxim preferat de confidențialitate pe Facebook.

 • Sub intimitate  Activitatea dvs., puteți schimba cine vă poate vedea activitatea.
  • Pentru întrebarea „Cine vă poate vedea postările viitoare?” setați setarea la
  • Lângă „Examinați toate postările și lucrurile pe care le-ați etichetat”, puteți să faceți clic pe Revizuirea jurnalului de activități pentru a vedea tot ce ați postat, v-a plăcut, comentat etc., și puteți efectua ajustări sau ștergeți orice vedeți..
  • Lângă „Limitați audiența pentru postările vechi din cronologia dvs.”, puteți face clic pe butonul Limitați mesajele anterioare și puteți aplica noi setări tuturor postărilor dvs..
 • Sub intimitate Modul în care oamenii te găsesc și te contactează, recomandăm următoarele setări pentru copii și adolescenți:
  • La rubrica „Cine vă poate trimite solicitări de prietenie?” selectați Prietenii prietenilor.
  • În secțiunea „Cine vă poate vedea lista de prieteni?” selectează Only Me.
  • În secțiunea „Cine vă poate căuta folosind adresa de e-mail pe care ați furnizat-o?” Selectați
  • În secțiunea „Cine vă poate căuta cu ajutorul numărului de telefon furnizat?” Selectați
  • În secțiunea „Vrei ca motoarele de căutare din afara Facebook să se conecteze la profilul tău?” debifează caseta.
 • Sub Cronologie și etichetare Cronologie, recomandăm următoarele setări pentru copii și adolescenți:
  • La rubrica „Cine poate posta pe cronologia dvs.?” selectați (Puteți selecta Numai Mine, dar acest fel învinge unul dintre scopurile Facebook.)
  • În secțiunea „Cine poate vedea ce postează alții pe cronologia dvs.?” selectați (din nou, puteți să selectați Numai Eu, dar acest lucru poate limita funcția Facebook un pic prea mult. Ca părinte, este decizia dvs.)
  • În secțiunea „Permite distribuirea postărilor la povești?” selectați Dezactivat.
  • În secțiunea „Ascundeți comentariile care conțin anumite cuvinte din cronologia dvs.”, adăugați orice cuvinte pe care nu doriți să le apară în comentariile altor persoane pe cronologia dvs. Puteți adăuga chiar și un fișier .csv cu o întreagă bibliotecă de cuvinte pe care doriți să le ascundeți.
 • Sub Cronologie și etichetare tagging, recomandăm următoarele setări pentru copii și adolescenți:
  • În secțiunea „Cine poate vedea postările pe care le-ați etichetat pe cronologia dvs.?” selectați Friends sau Only Me.
  • În secțiunea „Când sunteți etichetat într-o postare, cine doriți să adăugați publicului postării dacă nu o pot vedea deja?” selectează Only Me.
 • Sub Cronologie și etichetare Revizuire, vă sugerăm următoarele setări pentru copii și adolescenți.
  • În secțiunea „Examinați postările pe care le-ați etichetat înainte ca mesajul să apară pe cronologia dvs.?” Selectați
  • În secțiunea „Examină etichetele, oamenii adaugă la postările tale înainte ca etichetele să apară pe Facebook?” Selectați

De asemenea, puteți dezactiva Facebook urmărirea locației dvs. accesând setările din aplicația Facebook de pe dispozitiv.

Verificare confidențialitate Facebook

În sfârșit, Facebook vă permite, de asemenea, să faceți o verificare rapidă a confidențialității pentru unele dintre acestea și alte elemente esențiale. Doar faceți clic pe „?” bule din partea dreaptă a barei din partea de sus a interfeței de utilizator și Facebook vă va parcurge setările preferate de confidențialitate pe:

 • Cine îți poate vedea postările
 • Ce informații personale pot fi văzute de public
 • Cine poate vedea aplicațiile pe care le utilizați

Parcurgeți aceste setări din când în când pentru a vă asigura că contul copilului dvs. este sigur, după cum este potrivit pentru vârsta lor. Nu este niciodată o idee proastă să faci o verificare rapidă!

2. Nu publicați și nu trimiteți niciodată informații personale, cum ar fi numărul de telefon, adresa sau locația dvs..

Chiar dacă aveți nivelul maxim de setări privind confidențialitatea tehnologiei, este foarte important ca copiii să nu știe să posteze niciodată informații personale și private. S-ar putea să fi blocat conturile de socializare ale copilului dvs. în spatele celui mai înalt nivel de permisiuni de confidențialitate, dar acest lucru nu va împiedica pe cineva să ia o captură de ecran a postărilor sale și să-l partajeze cu un public neintenționat sau public.

În cazul în care aceste postări conțin informații personale despre care copilul tău a considerat că este sigur, acesta ar putea pune copilul sau familia ta în pericol.

Acest lucru este deosebit de important pentru aplicațiile mobile populare precum Snapchat sau Instagram, care sunt foarte populare printre adolescenți și adulți, din cauza cât de distractiv și viral este conținutul vizual de pe ele. Când un adolescent postează detalii personale și private pe aceste aplicații populare, deschiderea și viralitatea acestor platforme înseamnă că informațiile pot cădea cu ușurință în mâinile greșite. Drept urmare, este foarte important ca tinerii să rețină că, odată publicate, informațiile personale pot deveni instantanee publice.

Luați Snapchat, de exemplu. Este o aplicație care permite utilizatorilor să își transmită fotografii și mesaje video reciproc. Imaginile și videoclipurile ar trebui să dispară teoretic în câteva secunde, astfel că unii adolescenți și adolescenți pot simți un fals sentiment de securitate cu privire la confidențialitatea a ceea ce împărtășesc.

Este important să reamintim copilului tău că o simplă captură de captură de ecran poate imortaliza pentru totdeauna ceea ce trimit – chiar dacă doresc să rămână privat. Mai mult decât atât, Snapchat a avut o parte corectă a incidentelor de hacking în trecut – ceea ce a dus la 100.000 de imagini de utilizator furate și 4,6 milioane de nume și numere de utilizator pierdute..

Asigurați-vă că copilul dvs. nu împărtășește detalii private în fotografiile sau videoclipurile lor este important și pentru Instagram. Mai mult, cu Instagram, puteți proteja confidențialitatea și siguranța online a copiilor dvs. urmând sfatul 1 de mai sus pentru a vă asigura că setările lor de confidențialitate sunt setate pentru a le permite prietenilor știu să vadă imaginile – iar funcția de geo-locație este dezactivată..

Canalul YouTube Binary Tattoo are videoclipuri excelente despre siguranța aplicațiilor pentru copii și adolescenți, inclusiv pe Instagram:

În același timp, ar trebui să încurajați copilul să verifice cu dvs. înainte de a partaja videoclipuri sau imagini pe care intenționează să le posteze online. Odată ce împărtășesc conținut vizual, aceste imagini și videoclipuri nu mai sunt exclusiv ale lor – fac parte din ecosistemul Internet și își scapă controlul deplin.

3. Nu includeți informații personale în numele ecranului.

Atunci când alegeți un nume de ecran sau un pseudonim pe site-urile web, este foarte important să reamintiți copilului dvs. să nu includă prenumele sau data nașterii. Ei ar putea crede că a face acest lucru este inofensiv, dar poate permite persoanelor pe care nu le cunosc sau care nu mai doresc să interacționeze pentru a le descoperi identitatea și informațiile private.

Încurajați-vă copilul să mențină confidențialitatea completă în setările online – până la numele de utilizator!

4. Nu vă împărtășiți niciodată parolele.

Copilului sau adolescentului ar putea dori să partajeze parolele contului cu prietenii apropiați. A face acest lucru poate părea o mare afacere, dar pune riscurile conturilor lor și a tuturor informațiilor personale despre acestea. Și dacă copilul dvs. folosește aceeași sau o parolă similară pe diferite platforme, ar putea pune în pericol o grămadă de conturi la care s-ar putea să nu se gândească inițial – dar să provoace totuși dezastru..

După ce parola lor nu va fi în mâinile lor, este imposibil să o păstrezi în secret – informațiile s-ar putea răspândi de la o persoană la alta și ar putea ajunge în mâinile cuiva nefast. Ultimul lucru pe care și-l dorește cineva este ca un străin complet să acceseze profilurile personale ale copiilor tăi – sau, în cel mai rău caz, pentru ca copilul tău să piardă complet accesul la conturile lor (și tot ceea ce există pe ei) odată ce străinul își schimbă parola..

De asemenea, de-a lungul acestei note, reamintiți-i copilului dvs. să se deconecteze întotdeauna de orice cont la care au accesat atunci când utilizați un computer public. Este ușor de uitat, dar poate fi și mai periculos decât să partajezi o parolă cu un prieten.

5. Nu acceptați niciodată să vă întâlniți sau să dați informații nimănui pe care l-ați „întâlnit” pentru prima dată pe Internet.

Este important ca copilul dvs. să înțeleagă că există multe conturi false care sunt destinate copiilor, precum și pericolele asociate atunci când comunică cu cineva pe care îl cunosc doar prin lumea online. Aceste riscuri variază de la „catifishing” (atunci când oamenii creează conturi false pentru a atrage oamenii să dea în mod liber detalii personale) până la pericolele fizice reale asociate cu organizarea de întâlniri cu străini.

De fapt, în 2015, s-a estimat că 11,2 la sută a conturilor Facebook, 10 la sută a conturilor Instagram și 8,5 la sută conturile de Twitter erau false – în ciuda eforturilor de combatere a profilurilor false.

Încurajează un dialog deschis cu copilul tău și roagă-i să-ți spună oricând primesc o întâlnire sau o solicitare de informații cu cineva pe care l-au întâlnit online. Este posibil ca persoana din celălalt capăt să nu fie ceea ce pare!

6. Niciodată nu trimiteți sau răspundeți la mesaje sau e-mailuri nepoliticoase sau medii.

Încurajați-vă copilul să ia întotdeauna un motiv mai înalt atunci când trimiteți mesaje cu cineva în circumstanțe tensionate (sau orice). Spune-le că dacă primesc vreodată o comunicare nepoliticoasă sau nepotrivită, trebuie doar să o ignori. Reamintiți-le copiilor că mesajele pe care le trimit înapoi prin text și e-mail nu pot fi niciodată șterse pe celălalt capăt și pot fi ușor împărtășite – cu oricine.

Dacă mesajele dăunătoare persistă, tu și copilul dvs. ar trebui să le ștergeți imediat și să blocați individul care îi hărțuiește pentru a preveni comunicarea ulterioară.

Bullying-ul cibernetic este o preocupare uriașă în lumea de azi. Conform datelor recente, peste jumătate dintre adolescenți au fost hărțuiți online. Inca doar 1 din 10 adolescenți spun unui părinte dacă au fost victime cibernetice – așadar asigurați-vă că pentru a stabili un dialog deschis cu copilul dvs. și fiți întotdeauna pregătiți și deschiși pentru a vorbi cu ei despre activitățile lor online. Nu-i face să se confrunte cu Internetul singur!

7. Nu descărcați sau instalați aplicații sau aplicații necunoscute.

Este important să vă sfătuiți copiii cu privire la ce ar trebui sau nu ar trebui să descarce pe dispozitivele lor (sau ale dvs.). (Chiar și noi, adulții, suntem adesea dublați de software și spam fals, deci imaginați-vă cum trebuie să fie pentru copii!)

Cea mai bună practică este să descarci doar fișiere din surse de încredere. Dacă aveți îndoieli, instalați un consilier de site cum ar fi Web of Trust sau Norton Safe Web pentru a vă ajuta să decideți dacă un site de descărcare este de încredere sau nu.

Ca o precauție suplimentară, încurajează-ți copiii să te consulte mereu înainte de a descărca orice fișier necunoscut.

8. Aveți precauție extremă atunci când cumpărați online.

Internetul deschide o lume întreagă de oportunități de cumpărături pentru adolescenți și adolescenți, dar necesită, de asemenea, multă prudență și cheltuieli sigure.

Conform statisticilor privind frauda cu statistica Brain, din cele 10 la sută dintre americanii care au fost victime ale fraudei cu cardul de credit, pentru 48 la sută punctul inițial de fraudă a fost e-mail și pentru 12 la sută era un site web – adică 60% din frauda cu cardul de credit începe online.

Încurajează-ți adolescentul să te consulte mereu înainte de a face orice fel de cumpărături online. În plus, atunci când achiziționați de la un site, asigurați-vă că provine de la un furnizor de încredere, de încredere și utilizează criptarea. Criptarea este importantă, deoarece transformă datele într-un format care nu poate fi citit, care poate fi decodat doar folosind o „cheie de decodare” specială pe celălalt capăt – ceea ce ajută la eliminarea părților nedorite.

Cum puteți spune dacă un site este criptat? Dacă adresa URL începe cu „HTTPS”, site-ul este criptat și probabil sigur pentru achizițiile online. Dacă nu există S la sfârșitul HTTP, înseamnă că site-ul ar putea fi necriptat, lăsând datele sensibile ale familiei tale vulnerabile accesului terților.

Desigur, dacă sunteți pe un hotspot partajat, altcineva din rețea ar putea încă să înțeleagă ceea ce faceți, indiferent dacă site-ul este criptat. În aceste condiții, conectarea cu un VPN oferă o conexiune de internet criptată sigură, la nivel bancar, pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate și pentru a preveni furtul de identitate online.

9. Căutați în siguranță cu setările „Căutare sigură” și filtre de protecție.

Motoarele de căutare pot deschide o lume de cunoștințe uimitoare pentru copilul tău, dar le pot expune și la conținut mai mic decât PG.

Există multe practici excelente pentru a vă păstra computerul de familie în siguranță pentru copiii dvs. atunci când navighează pe web, inclusiv păstrarea computerului într-o zonă deschisă, nu permiteți computere sau laptopuri în dormitoarele copiilor dvs. și nu permiteți copiilor dvs. să folosească Internetul după ce te-ai dus la culcare noaptea.

O modalitate sigură de a monitoriza în timp ce nu sunteți în preajmă este să vă asigurați că toate motoarele de căutare sunt prestabilite pentru „Căutare sigură” și să instalați software de control parental fiabil..

Pe lângă activarea Căutării sigure în browsere, puteți deschide și browsere speciale sigure pentru copiii dvs. Safesearchkids.com, de exemplu, oferă un motor de căutare excelent Google și YouTube sigur pentru copii.

Și pentru a vă asigura că copiii dvs. nu sunt expuși la niciun conținut îndoielnic, software-ul de control parental vă poate permite să filtrați site-urile web necorespunzătoare, precum și să blocați anunțuri banner necorespunzătoare pe paginile web.

Digital Trends a publicat un excelent articol despre măsurile de control parental online care acoperă funcțiile încorporate pentru Windows și Mac, precum și despre programele, browserele și extensiile pentru desktop recomandate..

În ciuda tuturor măsurilor de precauție, a măsurilor și a celor mai bune intenții, Internetul este o resursă atât de vastă încât protejarea completă a copilului dvs. nu este întotdeauna posibilă. Dacă copilul sau adolescentul dvs. întâlnește vreodată un fel de conținut necorespunzător, asigurați-vă că știu că ar trebui să se simtă confortabil să vină să vă spună imediat.

10. Fii atent la informațiile pe care le distribuie și la ce accesezi prin Wi-Fi public.

Hotspoturile publice Wi-Fi pot părea în siguranță, dar adesea pot fi zero pentru atacurile cibernetice. De ce? Aceste rețele sunt, de obicei, complet nesigure, ceea ce înseamnă că amatorii de oameni pot face cu ușurință acces la activitatea dvs. online – fără să știți. Acești furtuni pot fi petreceri în afara sau chiar așezați peste umăr în aceeași rețea, scanându-vă activitatea web pentru informații utile pe care le pot folosi apoi pentru a vă înșela sau a vă păcăli pe voi sau copiii dvs..

Dacă adolescentul tău călătorește sau chiar întâlnește prieteni la o cafenea cu Wi-Fi public, încurajează-i să răsfoiască aceste puncte de pornire cu un VPN. Utilizarea unuia va direcționa tot traficul printr-o conexiune sigură, criptată „tunel” și va ajuta la păstrarea informațiilor personale în siguranță.

La SaferVPN, înțelegem importanța securității internetului, a vieții private și a securității pentru întreaga familie – motiv pentru care oferim un plan redus pentru mai multe dispozitive.

De asemenea, oferim aplicații native pentru iOS și Android, astfel încât navigarea criptată sigură să poată avea loc fără probleme pe telefoanele mobile și tabletele familiei dvs..

Dacă nu ați încercat serviciul nostru VPN și ați dori, vă puteți bucura de o probă gratuită astăzi.

Sperăm că veți găsi aceste sfaturi utile pentru a vă ghida copiii pentru a utiliza internetul într-un mod sănătos, responsabil și sigur. Dacă aveți întrebări sau recomandări despre cum să oferiți cea mai bună siguranță online pentru copilul sau adolescentul dvs., vă rugăm să vă conectați cu noi pe Facebook, Twitter sau Instagram!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map