Minden, amit tudnod kell az Equifax csalásjelzésről

Equifax csalásjelzésEquifax csalásjelzés: Itt van mindent, amit tudnia kell a legújabb kiberbiztonsági válságról.


Csütörtökön a világ figyelte, ahogy az Equifax csalási figyelmeztetése megjelent az interneten. A hitelkártya-társaság bejelentette, hogy jelentős adatsértést fedeztek fel, amely már hat személy személyazonosságát és személyes adatait befolyásolta 143 millió fogyasztó az Egyesült Államokban.

A jogsértésben szereplő személyesen azonosítható információk, például a társadalombiztosítási számok, a masszív Equifax-ot a legfontosabb aggodalomra okot tették. A jogsértés terjedelme: legkevésbé A teljes amerikai lakosság 44% -a.

Beszéljünk mindenről, amit az Equifax mondhatott, a vita a válsággal kapcsolatban, és mit jelent ez az érintettek számára.

Mi az Equifax??

Az Equifax globális információs megoldásokkal foglalkozó cég, amely személyes adatait használja a hitelképesség kiszámításához. Az Equifax, mint az Egyesült Államok három fő szervezete, 143 millió felhasználó magán adatait birtokolja. Ez magában foglalja az összes amerikai felnőtt közel felének személyes adatait és pénzügyi adatait.

Mi az Equifax csalásjelző??

Az Equifax szeptember 7-én, csütörtökön bejelentette a nyilvánosság számára, hogy a hackerek már május közepén hozzáfértek a cég adataihoz. A legtöbb áldozat az Egyesült Államokban van, de néhányuk az Egyesült Királyságban és Kanadában él.

Az a hackerek által hozzáférhető információk a következőket tartalmazzák::

 • nevek
 • Társadalombiztosítási számok
 • Születési dátumok
 • Címek
 • Vezetői engedélyek száma
 • Körülbelül 209 000 hitelkártya-szám
 • 182 000 Equifax vitadokumentum (panaszok, amelyek személyazonosító adatokat tartalmaznak)

Eddig nem látszik információ arról, hogy az Equifax harmadik fél vállalkozóit is érintette-e.

Még nem világos, hogy pontosan ki mögött áll a jogsértés, és az Equifax nem hozott nyilvánosságra semmilyen információt, kivéve, hogy a bűnüldözés továbbra is dolgozik az ügyön. A hacket tartalmazó Equifax-vitadokumentumok azonban úgy tűnik, hogy azt jelzik, hogy a hackerek esetleg hozzáfértek az adatokhoz egy ügyfél-benyújtási szolgáltatás vagy hasonló szolgáltatás révén.  

Az Equifax önirányú „Bocsánatkérése”: Rick Smith, az Equifax elnöke és vezérigazgatója:

Mi történik az érintettekkel??

Az Equifax csalási figyelmeztetés egyik legszorosabb szempontja az, hogy a közzétett információk között az egyén társadalombiztosítási száma a legkárosabb lehet..

Ez a szám soha nem változik, és ez azt jelenti, hogy felhasználható, eladható és újra eladható a fekete piacon, feltételezve, hogy az adatokat bűnözők lopták, nem pedig nemzetállam. Emiatt az érintettek évekig érezhetik a jogsértés hatását.

Equifax csalásjelzés Vita

Az esemény nyilvánvaló nyilvános hátránya mellett néhány további vita merül fel az Equifax vita kapcsán..  

Itt van néhány, lazán átmenő rosszról rosszra:

 • Alkalmi üdvözlet
  Míg sokan csak hallották a híreket, sok millió ember fordult segítségért a weboldalhoz és a telefonvonalakhoz. Sajnos az Equifax csevegőbotjai vidáman egyéni embereknek “boldog pénteket” kívántak egy (ma törölt) üzenettel, ami az ügyfelek felháborodását váltotta ki..
 • Lehetetlen telefonvonalak
  Ha telefonon szeretne kapcsolatba lépni az Equifax-szal, felmerülhet egy kis probléma. Sajnos a telefonos ügyfélszolgálatukhoz szinte lehetetlen bejutni, nem nyitva van 24 órán keresztül, hogy kezeljék az emberek azon viharát, amelyek megpróbálják megfogni személyazonossági válságukat, és előfordulhat, hogy a szolgáltatási vonalon nem dolgoznak tényleges alkalmazottak (az emberek jelentett beszédközpontok, amelyek valójában nem tartoznak az Equifax-hoz).  
 • Finom nyomtatási részletek
  Az Equifax egyik félelmetes lépése az áldozatok akaratlan megkísérlése volt elveszítik a peres eljáráshoz való jogukat ha feliratkoztak a cég által kínált ingyenes hitelmonitoringre. Szerencsére a felhasználók a záradékot rejtették a záradékban, és visszahúzódtak a közösségi médiába, követelve annak eltávolítását.
 • Késés a hirdetményben
  Az egyik kérdés, amelyet ön már feltett magának, a következő: “Ha a hack-ot július 29-én fedezték fel, akkor miért tudjuk most megtudni erről?” A vállalat elutasította a késéssel kapcsolatos észrevételeit.
  Egy érdekes elmélet? Az a tény, hogy közvetlenül a jogsértés felfedezése után, Richard Smith-et, az Equifax vezérigazgatóját „az Atlanta 2017. évi legszebb vezérigazgatója” -nak nevezték el, és 2017. augusztus 24-én egy gálán tisztelték. a jogsértés mindaddig, amíg meg nem kapta a becsületét.
 • Ügyvezető részvények
  A Bloomberg News arról számolt be, hogy a társaság három magasabb szintű tagja, köztük John Gamble pénzügyi vezérigazgató, a felfedezést követő napokban összesen 1,8 millió dollár értékű részvényt adott el. Az Equifax azonban tagadta, hogy a legfontosabb vezetők tisztában voltak a hackeléssel, és „nem tudták, hogy betolakodás történt akkoriban”.

Egy olyan társaság számára, amely ilyen jelentős mennyiségű értékes, személyes adatot birtokol, sőt személyes biztonsági és személyazonosság-lopás elleni védelmi termékeket is elad, nem világos, hogy az Equifax hogyan fogja visszanyerni minden jövőbeli ügyfél bizalmát..

„Ez egyértelműen csalódást okozó esemény a cégünk számára, és az a lényeg, hogy ki vagyunk és mit csinálunk. Elnézést kérek a fogyasztók és üzleti ügyfeleink iránt az ezzel járó aggodalom és csalódás iránt ”- nyilatkozta Richard Smith, az Equifax elnöke és vezérigazgatója. “Büszkék vagyunk arra, hogy vezető szerepet játszunk az adatok kezelésében és védelmében.”

Hogyan tudhatom meg, hogy befolyásoltak-e az Equifax vita?

A macska kifogyott a táskából. A felhasználók csak akkor ellenőrizhetik, hogy személyesen érintettek-e őket, vagy sem.

Noha a telefonvonalak meglehetősen haszontalannak tűnnek, az Equifax kínál egy webhelyet – www.equifaxsecurity2017.com -, ahol ellenőrizheti, hogy adataid nem sérültek-e..

Jelenleg a webhely nem ad sok részletet erről hogyan érintette Önt, de azt mondja, ha nem:

Equifax csalásjelzés - nincs hatással

Úgy tűnik azonban, hogy a webhely véletlenszerűen ad ki válaszokat. A Techcrunchnak érdekes ideje volt véletlenszerű neveket és számokat bevinni a rendszerbe, csak azért, hogy észrevegye, hogy ezeket a képzeletbeli embereket szintén érintette a jogsértés. Egyáltalán nem hangzik valódi ellenőrnek, igaz?

Sok felhasználó meg van győződve arról, hogy az Equifax csalásokra figyelmeztető webhelye kevésbé foglalkozik a fogyasztók védelmével, és inkább azzal, hogy a TrustID-termékre iratkozzon fel..

Equifax ingyenes hitelfigyelés

Az Equifax a egyetlen ingyenes hitelfigyelés és személyazonossági biztosítás éve. Noha az ajánlat valódinak érzi magát, nem tartott sokáig az áldozatoknak, hogy olvassa el a finomnyomást, ha úgy dönt, hogy a szolgáltatást választja. Miután elfogadta a hitelkontroll szabad évét, csalódott lehet, amikor megtudja, hogy ezzel egyidejűleg elutasította a társaság iránti jogát (a fentiekben olvashat, ha ezt elmulasztotta). Hátborzongató lépés, Equifax.

Ne felejtsük el azt is, hogy a társadalombiztosítási számok örökké vannak, és egy év nem sokat tesz a dolgok nagy rendszerében.

Szóval, mi van most?

Lehet, hogy kissé reménytelennek érzi magát ezen a ponton, tehát itt van néhány biztonsági intézkedés, amelyeket meg kell tennie az elkövetkező napokban (vagy években):

 • Figyeljen figyelemmel pénzügyeire.
 • Figyelemmel kíséri a személyes hiteljelentését és tevékenységét.
 • Ellenőrizze, hogy van-e új hitelkérelme a nevében.
 • Fontolja meg a hitel-befagyasztást a fájlokban, megnehezítve a csalók számára, hogy új nevet nyisson meg a neved segítségével.
 • Az adócsalás kockázatának csökkentése érdekében korai adóbevallást kell benyújtani (amikor valaki az Ön társadalombiztosítási számát használja az adó visszatérítéshez).

Az Equifax csalási figyelmeztetése után kétségtelenül több kérdés merül fel a következő napokban.

Van visszajelzése, javaslata vagy szolgáltatáskérése? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, és csatlakozzon hozzánk a közösségi médiában! Szeretnénk hallani felőled.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map