Jelszóbiztonság: Erősebb jelszó kiválasztása

Hogyan válasszunk erősebb jelszóbiztonságot?


A jó jelszavak kiválasztása ugyanolyan elengedhetetlen, mint egy titkosított kapcsolat használata a személyes adatainak az interneten történő biztonságos megőrzése érdekében. Ebben az útmutatóban néhány bevált gyakorlatot vizsgálok meg, és néhány gyors tippet adok, amelyek segítségével kiválaszthat egy erős hackerek számára biztonságos jelszót!

Mostanra tudnia kell, hogy a SaferVPN titkosítja a kapcsolatot, hogy biztonságban maradjon, különösen akkor, ha egyébként nem biztonságos nyilvános hotspotokat használ..

De amikor az internetet biztonságban tartjuk, sajnos vannak olyan dolgok, amelyek a kezünkön vannak.

Az egyik erős és jó jelszavakkal rendelkezik. Még a legkifinomultabb rosszindulatú szoftverek ellen vagy a világ legjobb VPN szolgáltatásával továbbra is sebezhető vagy, ha gyenge jelszavakat használ.

Gyors háttér a jelszavak titkosításában

Mindenekelőtt mindig figyelembe kell vennie, hogy a webhely HTTPS-t használ-e a számítógép és a számítógép közötti kapcsolat biztosítása érdekében. Bár a legnépszerűbb webhelyek ma használják, mindig keresse meg a zár szimbólumát az URL-sávon.

A webhelyek a jelszavak tárolására különféle módokon állnak, néhányuk biztonságosabb, mint mások. Felhasználóként nem fogja tudni, hogy milyen típusú jelszóvédelmet használ a webhely. Ha a webhelyek tárolása nem elég biztonságos, akkor a teljes adatbázisukban lévő összes jelszó megtörhető egyszerre, ha a támadónak sikerül bejutnia a rendszerébe. Ebben az esetben nagyon sebezhető, ha ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használja más webhelyekhez.

A jelszavak titkosítása (opcionális olvasás)

Ez a rész féltechnikai jellegűvé válik, azzal a céllal, hogy mindenki számára érthetővé tegye a jelszóbiztonságot, de nyugodtan ugorjon a következő szakaszra.

Egyes webhelyek az összes jelszavát egyszerű szövegben tárolják, vagyis mindenki, aki bele tud támadni, az összes jelszót el tudja olvasni anélkül, hogy bármilyen feltörésre vagy extra eszközre lenne szüksége..

A jelszavak titkosításakor a webhelyek „hashizálásnak” nevezik valamit:

A jelszó-kivonás egyirányú funkció, amely a jelszavakat szám- és betűsorová alakítja, hogy biztonságban maradjanakÍgy néznek ki a hashed jelszavak

A hash egyirányú funkció, amely jelszavát rögzített hosszúságú betűk és számokká konvertálja. A jelszó bármilyen megváltoztatása, például egy betű nagybetű használata vagy egy szám helyettesítése, teljesen más kivonatot eredményez. Minden jelszónak mindig azonos hash-ja van, ami azt jelenti, hogy a „hello” jelszó mindig ugyanahhoz a hash-karakterláncba fordul.

Az utolsó pont fontos, mivel még akkor is, ha egy webhely hash rendszert használ a jelszavak kódolására, a támadó egy teljes szótárt futtathat egy hashing szoftver segítségével, majd olyan szoftvert használhat, amely megpróbál bejelentkezni az összes hash segítségével. Tehát például, ha olyan egyszerű jelszót használ, mint a „jelszó”, „amerikai” vagy „titkos”, akkor a támadó nem fog sokáig hozzáférni a fiókjához..

A fentiek alóli mentesség akkor áll fenn, ha a webhely „sót” használ a jelszavad titkosításához. Lényegében (sajnálom, hogy itt megértettem technikát) véletlenszerű betűket és számokat ad hozzá a jelszóhoz, mielőtt kivonnák.

Online adatbázisok vannak a leggyakrabban használt jelszavak kivonatával. Az ilyen eszközökkel a hackerek alapvetően csak ellophatják az összes ellopott jelszót, és konvertálhatják azokat egyszerű szöveges jelszavakkal egyenértékűvé..

A hackerek széles skálájával rendelkeznek az adatbázisokba való becsapódáshoz vagy a jelszavak kitalálásához brutális erő felhasználásával. Ha nem titkosítja a kapcsolatait, és figyeli azt, akkor megkaphatják kezét a kivonatolt jelszavaikkal. Miután a hackerek birtokában vannak, csak ki kell futtatnia a kivonatot egy ilyen adatbázisban, hogy megfejtse azt, és bejelentkezzen a személyes fiókjába. Ha ugyanazt a jelszót használja több webhelyen, akkor a hacker bejelentkezhet mindegyikbe.

 A kivonatolás mélyreható műszaki útmutatókért olvassa el tovább itt.

Mit jelent ez számodra:

Laikus szavakkal: ha nagyon általános jelszót vagy annak variációját használ, a hackerek nagyon egyszerű eszközöket használhatnak a fiókjába való bejutáshoz, mivel vannak adatbázisok az összes leggyakrabban használt jelszóról, amelyet használhatnak. A biztonság érdekében titkosítani kell a kapcsolatot, és erős jelszavakat kell használnia. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon a biztonságos jelszavak kiválasztásáról!

Hogyan válassz ki jó jelszavakat?

Rendben, tehát most, hogy tudta, hogyan tárolódnak a jelszavak és hogyan lehet megtörni őket, nézzünk meg néhány jelszóbiztonsági tippet.

 A biztonságos jelszavak nem szükségesek:

 • Kerülje a túlságosan nyilvánvaló jelszavak, például a szeretett családtagok neveinek, a születési helyének, a kedvenc filmje, a tizenéves összetörése stb. Használatát

 • Ne használjon csak egyetlen szót tartalmazó jelszavakat, amelyeket a szótárban talál

 • Ne tároljon jelszavakat egyszerű szöveges formában a számítógépén az e-mail postafiókjában, csak abban az esetben, ha egy hacker hozzáfér hozzájuk

 • Ne használja ugyanazt a jelszót az összes online fiókjához – így minimalizálja a kockázatot, ha megsértik

Ezek a biztonságos jelszavak:

 • Használjon hosszú jelszavakat: minél hosszabbak, annál tovább tartanak a feltörésükhöz

 • Használjon kis- és nagybetűk keverékét

 • Vegyük össze a számokat a jelszóban

 • Használjon speciális karaktereket, például!, @, #, $ És &

 • Használjon más jelszót minden fontos fiókhoz

 • Használjon megbízható és biztonságos jelszókezelőt, hogy emlékezzen a hitelesítő adataira

Szóval hogyan állíthat be egy nagyon biztonságos jelszót?

Nos, itt egy jó trükk.

Emlékezzen a kedvenc dal kórusára, a kedvenc idézetre, egy sorra egy kedves filmből, vagy csak valami személyes eseményről, amelyre emlékszel. Ezután használja az egyes szavak első karaktereit a tényleges jelszóként. Még váltakozhat a kis és a nagy sapkák között, és a végéhez adhat meg egy számsort, hogy még összetettebbé váljon.

Egy példa akkor lenne, ha augusztus 12-én tervezi Spanyolországba utazni, létrehozhatja a következő mondatot: „2015. augusztus 12-én, szerdán látogatom Spanyolországba!” hogy ezután „IwbvSoWA122015” lesz. Most ne használd ezt a pontos jelszót, de csak annak szemléltetésére szolgálnak. Ehelyett készítsd el a saját variációdat!

Ha nehézségekbe ütközik a jó jelszó felkutatásával, akkor nézd meg a LastPass ingyenes biztonságos jelszógenerátorát.

Kezdje el ma, tekintse meg a jelenlegi jelszavait, és változtassa meg a nem biztonságos jelszavakat. Ne felejtse el mindig megkeresni a HTTPS titkosítást, amikor bejelentkezik a magánfiókjába, és feltétlenül titkosítsa a kapcsolatot a SaferVPN-lel, hogy megakadályozza a hackerek a jelszavak ellopását.!

Ha még nem rendelkezik ezzel, próbálja ki ingyen a SaferVPN-t!

Bónusz: eszközök a jelszavak emlékezéséhez

Rengeteg jelszókezelő eszköz van, de itt van két népszerű eszköz, amelyek elindítják:

LastPass

A LastPass használatával csak egy jelszót kell megjegyeznie, mivel az biztonságosan tárolja az összes titkosított jelszót a „boltozatban”. Még automatikusan javasolhatja a jelszavakat a létrehozott új online fiókokhoz, és automatikusan kitölti a bejelentkezési adatait online.

Kulcstartó hozzáférés

Ha Apple készüléken van, használhatja a beépített jelszókezelőt. Ez lehetővé teszi az összes tárolt jelszó elérését, de manuálisan is létrehozhat új elemeket az emlékezéshez.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map