Russland VPN-forbud: Det du trenger å vite

Russland VPN-forbud - SaferVPN


1. november trer det russiske VPN-forbudet i kraft. Enhver VPN som ikke overholder gjeldende internettbegrensninger vil bli forbudt. Søkemotorer har også sanksjoner for å til og med vise resultater til begrensede nettsteder.

Å plassere nettbegrensninger på VPN-er strider mot det mange VPN-er har som mål å gi: ubegrenset tilgang til Internett, anonym surfing og muligheten til å overvinne geobegrensninger som de som er på plass i Russland.

Men hva er det russiske VPN-forbudet? Hva betyr det? Dette er nøyaktig hva du kan forvente av disse nye begrensningene.

Hva er det russiske VPN-forbudet?

Ulike regjeringer over hele verden har begrenset tilgang til internett mens de ulovlig overvåker sine egne borgere. Mens både Kina og Russland presser ytterligere sensurforskrifter og blokkerer Virtual Private Network (What is a VPN?) -Tjenester, mister over en milliard mennesker muligheten til å omgå sensurlover og få tilgang til det åpne nettet, også har de ikke et alternativ å skjule sin IP-adresse.

Forbudet gjelder imidlertid ikke alle VPN-er, bare de som ikke overholder Russlands sensurbegrensninger. 

Russland slår seg løs på VPN-er mens sensur på Internett øker og ytringsfriheten lider. Klikk for å Tweet

Den nye loven: Hva betyr det?

Den nye lovforslaget som ble vedtatt av Putin og det russiske parlamentet er mer enn bare et “forbud” mot VPN-er. I stedet er endringen ment å styrke VPN-tjenester til å overholde Russlands sensurlov. Det betyr at ethvert nettsted som for øyeblikket er svartelistet av Roskomnadzor, Russlands kommunikasjonsvakthund, ikke vil være tilgjengelig via godkjente VPN-er.

For øyeblikket har Internett-leverandører og telekom i Russland allerede lagt til svartelistede nettsteder levert av Unified Register of Prohibited Information til brannmuren deres. Denne “svartelisten” inneholder allerede over 100 VPN- og proxy-domener, ifølge Vedomosti.

Hvordan vil den nye loven bli implementert?

Federal Security Service (FSB) vil håndheve overholdelsesbestemmelser for å sikre full identitet til VPN og anonymiserende eiere er klar over Russlands sensur svartelister. VPN-er vil bli pålagt å registrere sine tjenester hos Roskomnadzor innen 30 dager. De som ikke klarer det, vil bli blokkert innen 24 timer. Tilgang vil kun bli gitt til VPN-er etter å ha overholdt. Internett-tjenester er også forpliktet til å blokkere tilgang til svarteliste nettsteder innen tre dager.

Etter hvert som flere land hopper på denne Internett-sensurbåndvognen, ser vi kanskje på et helt nytt, begrenset internett på enda kortere tid enn vi forventet.

Hvorfor forby VPN-er?

Mens svartelisten jobber for å avvikle brukernes mulighet til å få tilgang til blokkerte nettsteder hjemmefra, kan VPN omgå sensur ved å endre brukerens IP-adresser og kryptere trafikken deres – slik at de får tilgang til begrensede nettsteder. På grunn av dette har den russiske regjeringen kjempet for å få brukere til å overholde sine internettsensurlover. Som et resultat ønsker Russland å forby og sperre VPN-domener slik at brukere ikke lenger kan oppsøke dem.

De eneste VPN-domenene som vil forbli tilgjengelige, vil være de som samtykker til å filtrere resultater for brukere, og holde Russlands sensur på plass. Hos SaferVPN er vårt motto at Internett er et vell av kunnskap og et globalt nettverk som ikke eies av noen, til fordel for alle. Du kan forvente at vi ikke overholder kravene.

Så hvorfor ville ikke VPN aksepterer vilkårene?

Hvis VPN-leverandører samtykker i Russlands nye regelverk, vil de bli tvunget til å lagre hele kommunikasjonen, ikke bare metadata, og vil trenge å gi Russland krypteringsdører. Dette undergraver VPN-sikkerhet, eliminerer VPN-troverdighet og gjør hele tjenesten ubrukelig. Til og med LinkedIn har blitt blokkert for å nekte å gi Russland den private informasjonen til brukere som holdes på russiske servere.

Dessverre er det forventet at mange VPN-er sannsynligvis vil overholde den russiske regjeringens sensurbegrensninger. Faktisk rapporterte Vedomosti at mange VPN-er med base i Russland allerede har begynt å sensurere det samme innholdet som ISP-er gjør.

En eskalerende situasjon

Vi snakker ikke bare om et Russland-VPN-forbud her. Russland har også vedtatt en endring som krever meldingsapper for å identifisere brukere med deres virkelige identitet. Dette inkluderer ende-til-ende krypteringschatter som begynner 1. januar 2018. Poenget? Den russiske regjeringen vil da kunne korrelere innsamlede metadata med den spesifikke brukeren.

Overrasket? Ikke egentlig. En lov vedtatt i 2015 uttalte at russiske statsborgere ikke lenger har lov til å lagre personopplysninger på servere utenfor landet. Det ble også satt ytterligere forskrifter på bloggere og utenlandske teknologiselskaper. Dette var bare begynnelsen. I 2016 krever Yarovaya-loven Internett-leverandører å oppbevare metadata på alle kunder i en periode på ikke mindre enn seks måneder – slik at den russiske regjeringen kan bygge detaljerte profiler av innbyggere.

Kritikk av Russlands VPN-forbud

Trenden med økende sensur og angrep på ytringsfriheten i Russland er tydelig. Det russiske VPN-forbudet er et skritt nærmere global overvåkning av internett.

Med de russiske myndighetene stadig mer intolerante overfor dissens, er teknologier som hjelper internettbrukere med å unndra seg sensur og beskytte deres personvern, avgjørende for ytringsfriheten på nettet. I dag har myndighetene gitt seg selv et instrument for å forby bruk av VPN-er og andre teknologier som hjelper folk å fritt få tilgang til informasjon på nettet. ” – Denis Krivosheev, visedirektør for Europa og Sentral-Asia i Amnesty International. 

Edward Snowden, NSA-varsleren, har også gjort sitt syn på situasjonen tydelig:

Enten vi er vedtatt av Kina, Russland eller noen andre, må vi være tydelige på at dette ikke er rimelig "regulering," men brudd på menneskerettighetene. https://t.co/9iFLNk53M3

– Edward Snowden (@Snowden) 31. juli 2017

Forbud mot "uautorisert" bruk av grunnleggende internettsikkerhetsverktøy gjør Russland både mindre trygt og mindre gratis. Dette er en tragedie av politikken.

– Edward Snowden (@Snowden) 31. juli 2017

Påvirker det russiske VPN-forbudet SaferVPN?

Så langt kan russere fortsatt registrere seg for tjenestene våre og få tilgang til vårt nettverk. Hvis den russiske regjeringen bestemmer seg for å gripe våre servere eller kreve personlige metadata samlet inn på brukerne, vi vil ikke kunne følge fordi vi samler eller lagrer aldri noen av brukerens private data. Du kan ikke samle det som ganske enkelt ikke eksisterer.

Hos SaferVPN mener vi at internettfrihet betyr fullstendig, ubegrenset tilgang for alle. Det betyr vi vil ikke overholde russisk sensur eller implementere standardene som er angitt i det enhetlige registeret for forbudt informasjon. Vi må være sterke og bekjempe dette misbruket av grunnleggende menneskerettigheter.

Fjern blokkering av nettet

Mottoet vårt er at usensurert Internett skal være tilgjengelig for alle. I noen av verdens mest undertrykkende land er blokkert tilgang til spesifikke nettsteder en vanlig forekomst. Internett-frihet kommer ikke lett. Politisk og sosial aktivisme blir knust av sensur fra myndighetene som målretter seg mot nettsteder som Facebook, YouTube, Twitter og mer.

Sammen med Movements (en plattform fra Advancing Human Rights) har vi lansert Fjern blokkering av nettet, en kampanje for å fremme internettfrihet og hjelpe sensurerte borgere å få midler til å uttrykke seg fritt på nettet. For å delta i kampanjen og gi bort gratis timer med online personvern og anonymitet til mennesker i høyt sensurerte regimer, er alt du trenger å gjøre visit Fjern blokkering av nettet å lære om vår innsats og gi til saken!

Få SaferVPN

Hos SaferVPN forblir vi forpliktet til ditt personvern online. Vi samler ikke inn noen logger, så vi kan forsikre deg om at vi ikke vil dele noe av informasjonen din med den russiske regjeringen.

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du få et abonnement i dag (vi tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, har du ingenting å tape!) eller prøv SaferVPN gratis slik at du kan glede deg over ro online.

Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Ta gjerne kontakt, still spørsmål i kommentarene, og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map