FCC Net Neutrality Opphevelse: Ignorerer det digitale personvernet for millioner av brukere

Kongressen opphever FCCs personvernregler Digitalt personvern


Etter et langt år kan kampen for digitalt personvern komme til en skuffende slutt. Den endelige avstemmingen om FCNetto-nøytralitet finner sted 14. desember.

USA står overfor en ekstrem degenerasjon innen digital personvern. Som Federal Communications Commission (FCC) styreleder Ajit Pai hevder å “Gjenopprette Internet Freedom”, har verden protestert, marsjert i gatene, spredt bevissthet og gjort alt de kan for å beskytte det åpne Internett. 

En avstemning om forslaget vil finne sted 14. desember. – en avstemning som forventes å endre Internett slik vi kjenner det.

Om personvernreglene

I løpet av 2014, etter at Snowden-lekkasjer, var vi vitne til et av de mest vellykkede pressene for Internett-personvern. Borgerprotester og grasrotorganisasjoner som Restore the Fourth organiserte tusenvis av Internett-brukere for å stille opp mot den amerikanske regjeringen og kjempe for online sikkerhet, personvern og nettnøytralitet. 

Hvorfor er disse reglene på plass?

Internett-leverandører (ISP) har ubegrenset makt over din personlige informasjon. De kan spore hver eneste bevegelse online, kjenne til hvert nettsted du besøker, hvilke timer du er aktiv på forskjellige nettsteder, nøyaktig hvor du er, og til og med hvilken enhet du bruker.

Og nå vil FCC-nettnøytralitet-opphevelse frigjøre ISP-ene deres potensial til å lagre og selge all informasjonen din til annonsører (sammen med alle andre som er villige til å betale en pen pris for det).

Den nye regelen vil omklassifisere høyhastighets bredbånd som en “informasjonstjeneste” i stedet for en “telekommunikasjonstjeneste”. Hvorfor betyr dette noe? Det er forbudt for FCC å regulere informasjonstjenester. Omklassifisering gir dem total kontroll.

Hvordan holder nettnøytralitet meg beskyttet?

Reglene for nettnøytralitet beskytter ditt digitale personvern ved å kreve at Internett-leverandører:

 • Fortell kundene hva de samler inn, hvordan de bruker det og hvordan de deler det
 • Krev tillatelse til å bruke og dele sensitiv informasjon som økonomisk og helseinformasjon, personnummer, nettlesing og programhistorikk
 • Tillat kunder å velge bort informasjonsinnsamling med minst mulig anstrengelse
 • Ta rimelige tiltak for å sikre kundenes data
 • Gi kundene rettidig beskjed om brudd på data, og i tilfelle større brudd, gi beskjed til myndighetene

Dette ble selvfølgelig ikke gjort uten store push backs. Bredbåndsleverandører som AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint var imot disse begrensningene, da de hindret deres evne til å tjene penger på brukernes personlige informasjon. De har lobbyvirksomhet Kongressen for å oppheve disse reglene og har til og med sendt inn en begjæring til FCC – alt bidrar til vår nåværende situasjon.

Den nåværende situasjonen

FCC ga ut et endelig forslag om å avslutte nettnøytralitet en gang for alle. Hva betyr dette for amerikanske brukere? Internett-leverandører vil kunne diktere surfehastighetene dine basert på datapakken din, og tilbyr raske og langsomme baner. De kan blokkere tilgang til visse nettsteder og prioritere sitt eget innhold. For eksempel kan de begrense tilgangen til konkurrentenes nettsteder eller andre strømmetjenester som tilbyr innhold som distraherer fra sine egne. 

Vi sier ikke dette for å skremme deg. Dette er nøyaktig hva som er skissert i forslaget deres, som du kan finne her.

Noen få stykker fra det siste faktabladet inkluderer:

  • Deres manglende evne til å benekte det faktum at opphevelse av netto nøytralitet fra FCC vil føre til “raske baner” og “langsomme baner” på Internett. 
  • Hvordan de ikke vil begrense ISP-ere muligheten til å blokkere deg fra å besøke nettsteder du vil besøke. Deres egen tilbakevisning er at ISP-er kanskje ikke gjør dette fordi publikum vil bli opprørt. 
  • De kan ikke forhindre Internett-leverandører fra å belaste deg en premie for å oppnå bestemt online innhold. FCC beskriver dette og sier at det ikke vil skje, selv om de er klar over at det er 100% mulig og absolutt sannsynlig.

Du kan lese mer om de bekymringsfulle implikasjonene av FCCs bredt støttede forslag, her.

Hos SaferVPN har vi gitt ytterligere analyse av problemet hos VPNRanks.

Miskreditering av offentlig mening

Mens folk har begjært i over et tiår for å beskytte Internett-brukere mot urettferdig praksis, ser det ut til at FCC har funnet en måte å miskreditere all opinionen.

Villedende identiteter

Mens FCC tilbød en plattform for publikum å sende inn sine synspunkter, gjorde mange av disse innsendingene ikke kuttet. Ofte inneholdt kommentarene falsk eller villedende personlig informasjon, noe som betyr at folk ikke avslørte sin sanne identitet. 

Rar? Vi tror egentlig ikke det. FCCs innsendingsskjema sier tydelig at all informasjon som sendes inn, inkludert navn og adresser, vil være offentlig tilgjengelig via FCC nettstedet. Det er lett å forestille seg at noen mennesker kan føle seg ukomfortable ved å bruke de virkelige navnene deres bundet til deres faktiske e-postadresser som vises tydelig med sine kommentarer for hele verden å se …

Lignende frasering

Et stort flertall av kommentarene hadde eksakt eller lignende formulering, som forskere forbinder med spam-meldinger som ikke faktisk bidrar til opinionen. Imidlertid kan mange av disse dupliserte kommentarene lett være et resultat av forhåndsutfylte innsendingsskjemaer som den nedenfor – noe som ikke betyr at disse kommentarene bør ignoreres.

Kommentarene som fortsatt gjaldt, var ikke viktig.

En viktig informasjon er at selv de helt unike, personlige kommentarene fremdeles ikke virker. Kommentarene som motarbeidet opphevelsen var en svimlende 1,5 millioner mens bare 23 000 kommentarer støttet avviklingen av nettnøytralitet. 

La oss si det igjen tydeligere. Det betyr 98,5% av de unike kommentarer om nettnøytralitet er imot Ajit Pai opphevelse av nettnøytralitet.

98,5% av de unike kommentarene er imot FCCs opphevelse av # netneutrality. Klikk for å Tweet

Hva betyr dette for FCC?

Uavhengig av denne klare favør for nettnøytralitet uttalte FCC: “Dette viser hvorfor en beslutning om å utføre et regelverk ikke er en meningsmåling og hvorfor FCC fokuserer på kvaliteten, ikke mengden av kommentarene.”

Her er mer om FCC-katastrofen:

Bra for forretninger? Sannsynligvis ikke.

Mer enn 200 selskaper, inkludert Airbnb, Reddit og Twitter, sendte et brev til FCC der de argumenterte for at å oppheve nettnøytralitet ville skade den amerikanske økonomien. Forskriften vil sette små og mellomstore bedrifter i en ulempe og hindre oppstart i betydelig grad fra å få trekkraft.

Monopolistiske tjenesteleverandører som Comcast, AT&T og Verizon vil få enorm makt. Sluttresultatet? Færre valg, høyere priser og stagnerende service.

Beskyttelse via Tech Giants

Noen holder håp om at når nøytralitetsregler blir opphevet, vil teknologiselskaper som Facebook, Google og Netflix regulere Internett-leverandører for oss. Så optimistisk som denne tanken kan være, kommer den fra kjernesaken. Nettnøytralitet betyr at alle på Internett deltar på like vilkår. Det betyr at alle, etablerte virksomheter eller helt nye på nettet, har like stor sannsynlighet for å få Internett-trafikk og har muligheten til å opprette et populært nettsted, produkt eller virksomhet.

Å stole på tech-giganter er helt motsatt av hva vi trenger å skje. Det er svært usannsynlig at de bryr seg mye om å oppmuntre til konkurranse. Dette fremhever det som virkelig står på spill med opphevelse av netto nøytralitet fra FCC: tusenvis av små bedrifter (til og med små Internett-leverandører) vil ikke lenger ha en kampsjanse.

Nye personvernrisikoer introdusert uten nettnøytralitet

Pai, den tidligere Verizon-advokaten, stoppet til og med en datasikkerhetsregel som ville kreve at Internett-leverandørene tar “rimelige” skritt for å beskytte kundeinformasjon mot uautorisert bruk eller tilgang, og sørget for at internettleverandører ikke er i feil hvis dataene dine blir utsatt.

Slette kryptering – For hackere også

For øyeblikket spionerer ISP-er bare bitene med overført informasjon som ikke er kryptert (nettsteder som begynner med bare http, i stedet for https). De kan også bare se domenesiden du er på, men ikke den eksakte siden og dens detaljer. For å kompensere for denne mangelen på informasjon, har internettleverandører foreslått “Eksplisitte pålitelige proxy”, som vil tillate dem å avskjære dataene dine, fjerne krypteringen, lese dataene og deretter kryptere dem før de sendes ut igjen.

Dessverre er ikke denne “krypteringsprosessen” like sikker, noe som øker risikoen for cyberangrep og muliggjør et MiTM [Man-in-The-Middle] angrep. En fersk undersøkelse har funnet at 54% av avlyttede forbindelser som ble dekryptert og deretter kryptert, resulterte i svakere kryptering og derfor sikkerhet.

Hvis Internett-leverandører begynner å bruke disse systemene, er det ingen som forteller hva slags sikkerhetstiltak som vil bli tatt, noe som åpner muligheten for å eksponere alt fra e-post til sensitiv personlig informasjon til hackere.

Forinstallere programvare eller spyware på telefonen din

Så langt som dette kan høres ut, er det blitt gjort – mest på mobiltelefoner. Når du kjøper en telefon fra tjenesteleverandøren din, er det funnet at mange har installert spionprogrammer, for eksempel Carrier IQ.

Dette gir Internett-leverandøren din muligheten til å se alt du gjør på telefonen – det vil si hvert tastetrykk, tekstmelding, innhold og all slags annen veldig sensitiv informasjon som overføres til enheten din. Dette gjør det mulig for hackere å få tilgang til din personlige informasjon uten selv å måtte anstrenge seg. Skummelt!

Zombie Supercookies – Uoppdagelig sporing av informasjonskapsler i HTTP-trafikken din

I 2014 satte Verizon Wireless inn superkaker i all mobilkundenes trafikk. Det var ikke en måte for dem å slå av funksjonen, noe som betyr at det ikke var noe du kunne gjøre for å stoppe det: ikke inkognitomodus, privat nettlesingsmodus eller noe annet. Dette betyr at alle nettsteder og tredjeparter som er innebygd i nettsteder du besøker, kan spore deg.

Den nye tilbakeføringen av reguleringen vil åpne dette invasive, ikke-påvisbare verktøyet fra Internett-leverandører.

Tydeligvis er Twitter til skylden

Pai har forbløffet verden med sin harde holdning mot å beskytte digitalt personvern – men å skifte skylden til Twitter var komisk uventet.

Pai har insistert på at “Når det gjelder et åpent internett, er Twitter en del av problemet,” forklarte han. “Selskapet har et synspunkt og bruker det synspunktet for å diskriminere.”

Det er en interessant posisjon … Å regulere Internett er ikke diskriminerende, men på en måte er Twitters åpne plattform …

Beskytt ditt digitale personvern ved hjelp av en VPN

Selv om det ikke er mye igjen for oss å gjøre, men se hva som skjer 14. desember, er det et skritt du proaktivt kan ta for å beskytte ditt digitale personvern: bruk en VPN. Et virtuelt privat nettverk (VPN) lar deg endre IP-adressen din og sender informasjonen din gjennom en kryptert tunnel, slik at du kan bla anonymt og maskere dine online aktiviteter.

Hvis FCC fortsetter å ignorere allmenne interesser, forbereder verden seg på å ta saken til domstolene. Kampen for nettnøytralitet og ditt digitale personvern er ikke over ennå.

GJØR NOE

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map