De 15 beste influensene på internett som skal følges

jorden malt på to hender på himmelen


Vil du vite hvem som leder kampen for å beskytte dine internettrettigheter? Ikke gå glipp av vår runde av Topp 15 Internett-frihetspåvirkere!

Vår rett til internettfrihet utfordres stadig av statlig undertrykkelse av tilgjengeligheten og organisert krenkelse av vår evne til å uttrykke og dele ideer. Heldigvis kjemper fremadstormende menneskerettigheter og Internett-frihetsaktivister frimodig for å opprettholde våre friheter på nettet.

Her er vårt utvalg av de 20 beste influensene av Internett-frihet som tar ledelsen. Følg disse organisasjonene og individene for å holde deg oppdatert om hva de gjør for å sikre dine rettigheter!

De 15 beste influensene på internett

1. EFF – @EFF

https://www.eff.org/

EFF, eller Electronic Frontier Foundation, er en ledende ideell organisasjon som fokuserer deres oppmerksomhet på å forsvare, beskytte og etablere brukernes personvern, frie uttrykk og innovasjon innen dagens og utvikling av teknologi. Stiftelsen har oppnådd et enestående rykte i kampen for internettfrihet ved å forsvare ytringsfrihet og bekjempe ulovlig overvåking. Klesvasklisten deres over vellykkede domstolsseirer gjør dem til en av de mest dyptgripende internettsikkerhetskampanjene i verden.

2. Tyrkia blokkerer – @TurkeyBlocks

https://turkeyblocks.org/

TurkeyBlocks er et uavhengig, ikke-partisan digitalt gjennomsiktighetsprosjekt med fokus på internett sensur situasjoner i Tyrkia. Ved å bruke sensurovervåkingsverktøy, informasjonsinnhold og forskningsteknologi og utvikling, er de i stand til å informere publikum i sanntid om nettverkshendelser. Disse hendelsene har potensial til å påvirke og begrense tilgangen til informasjon, uttrykk, sikkerhet og internasjonal virksomhet eller handel.

TurkeyBlocks jobber hardt for å beskytte borgerne i Tyrkia!

3. Freedom House – @FreedomHouseDC

https://freedomhouse.org

Freedom House arbeider for å beskytte internettfrihet ved å utforme sikre programmer for menneskerettigheter og demokratiaktivister som skal brukes i deres talsmann for internettfrihet. Disse programmene lar aktivister trygt kommunisere ideene sine og motstå økende kontroll over internett. Gruppen forsker og analyserer nettstedets regelverk og overvåking av brukere.

Freedom House er også ansvarlig for å publisere det årlige Freedom on the Net-rapporten, som måler online-frihet og finner du her. Et annet dyptgripelig bidrag til bevegelsen var Freedom House Internet Freedom-teamets besøk i Burma i 2014 hvor de jobbet med en lokal partner for å trene 126 aktivister, bloggere og menneskerettighetsforkjempere..

4. Bevegelser – @movements_org

https://www.movements.org/

”Store, kollektive handlinger er bare mulig gjennom små, individuelle. Alle har en rolle å spille. ”

Movements.org er en crowddsourcing-plattform som lar aktivister og dissidenter i lukkede samfunn få kontakt med alle slags dyktige individer i åpne samfunn. Dette bygger bro mellom gapet mellom de to gruppene og gjør det mulig for menneskerettighetsaktivister å samarbeide ved å styrke deres stemmer og gjøre dyptgripende endringer.

De er også våre partnere i #UnblockTheWeb, et initiativ etablert for å gi anonym og sikker VPN-tilgang til dissidenter og aktivister som bor i lukkede samfunn. Du kan lære mer på Fjern blokkering av nettstedet.

5. YaLa-Young Leaders – @YaLa_YL

https://www.yalaacademy.org/

YaLa Akademis Aileen Getty School of Citizen Journalism har samlet et påfølgende på nærmere 1 million YaLa-Young Leaders siden 2011. Medstiftet av Peres Center for Peace og YaLa Palestine, er gruppen en fredsbevegelse ledet av unge mennesker fra Midt- Øst- og Nord-Afrika (MENA). Mens den ikke direkte er en aktivistgruppe med en politisk agenda, er gruppen dedikert til å fremme dialog og forandring gjennom linsen til borgerjournalistikk..

Aileen Getty School of Citizen Journalism har ikke som mål å produsere profesjonelle journalister, selv om mange av dem er det. Programmet, i samarbeid med U.S. Institute of Peace, gir opplæring i grunnleggende journalistikk, nye medier, fotojournalistikk og videojournalistikk i trygge, komfortable og fredelige omgivelser. Deltakerne deltar ved å se på forelesninger på nettet, delta i Facebook-chatter, fullføre oppgaver for faglig tilbakemelding og fagfeller tilbakemelding – og til og med møte i utvalgte land i Midt-Østen..

Gruppen har vært så vellykket at de til og med har bygget et partnerskap med Sharon Stone og Richard Gere blant andre kjendiser og politiske aktivister.

Du kan lese noe av arbeidet deres på YaLa Press.

“YaLa-Young Leaders er en bevegelse av unge Midt-Østre som skaper en virkelighetsfrihet, likhet og fred.”

6. Edward Snowden – @Snowden

Edward Snowden er en kontroversiell og polariserende skikkelse – noen ser ham som en helt og ekte patriot, mens andre anser ham som en varslere og forræder. Men det som uten tvil kan sies er at han har banet vei for online-frihet ved å bevisstgjøre viktige spørsmål relatert til informasjon.

I 2013 forstyrret Snowden, en tidligere CIA-ansatt, den gjennomsnittlige sivile konseptet for deres personvernnivå da han lekket klassifiserte NSA-dokumenter som avslørte den store rekkevidden for regjeringens mange overvåkningsprogrammer for internett og telefon.

Nå fungerer Snowden, som ble tvunget til å flykte fra USA og søke asyl i Russland, som direktør for Stiftelsen Freedom of Press (@Freedomof Press), en organisasjon som forsvarer transparensjournalistikk ved å gi journalister og varslere midler til å kommunisere privat og sikkert.

7. Rebecca MacKinnon – @rmack

https://consentofthenetworked.com/

Rebecca MacKinnon er en Internett-frihetsaktivist, kinesisk Internett-sensurekspert, medgründer av det medisinske medienettverket Global Voices, og forfatter av boken: Samtykke til nettverket: The Worldwide Struggle for Internet Freedom som landet henne 2013 gullsmedbokpris.

Hennes erfaring gir innsikt i kompleksiteten og kraften til myndigheters og selskapets innflytelse på teknologi, sivile friheter og personvern. Hun presser oss presserende til å forsvare våre rettigheter på digitale plattformer og til å ta ansvar for fremtiden til internett. MacKinnon er direktør ved New America of the Ranking Digital Rights-prosjektet, i styret for komiteen for å beskytte journalister, og grunnlegger av styremedlem i Global Network Initiative, blant mange andre viktige prestasjoner og bidrag.

8. Michael Anti – @mranti

Jing Zhao, kjent under pennenavnet Michael Anti, er en kjent talsmann for Internett-frihet. Som spaltist, journalist for internasjonale saker og uavhengig blogger bruker han disse plattformene for å uttrykke bekymring for rettighetene våre på internett.

Han er mest kjent for sine politiske innlegg om pressefrihet i Kina, noe som er eksemplifisert i hans TED Talk: Behind the Great Firewall of China fra 2012. Han er også en Harvard Nieman Fellow ’08.

9. La Quadrature du Net- @laquadrature

laquadrature.net

La Quadrature du Net er en fransk non-profit borger, samfunnseid, talsmannsgruppe som har som mål å forsvare grunnleggende rettigheter og friheter. Ved å promotere offentlige debatter gir gruppen informasjon om Internett-relaterte retningslinjer, ytringsfrihet, copyright og online personvern mens de tar til orde for fri sirkulering av kunnskap på internett.

10. Bytes for All, PK – @bytesforall

www.bytesforall.pk

Bytes for All er en digital og menneskerettighetsorganisasjon som fokuserer på internettfrihet, online ytringsfrihet, informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) og personvern og kjønn. Deres forskning og diskusjon om digital sikkerhet gir støtte for politikkforkjempelse og menneskerettighetsforkjempere.

Blant mange andre programmer er Bytes for All ansvarlig for den globalt anerkjente Take Back The Tech-kampanjen som bruker IKT for å bekjempe vold mot kvinner i Pakistan.

11. Birgitta Jonsdottir – @birgittaj

birgitta.is

Birgitta Jonsdottir er en sterk stemme for ytringsfrihet som en islandsk politiker, medlem av det islandske parlamentet siden 2009, som er kjent for å ha brakt WikiLeaks Collateral Murder-videoen, som medredaktør, til publikum. Hun er en offentlig tilhenger av Chelsea Manning & Snowden, ble valgt som MP for Citizens ‘Movement i 2009 før han begynte i The Movement, og opprettet International Modern Media Institute, og ble administrerende direktør i 2011.

Hun er også en av saksøkerne som saksøker den amerikanske regjeringen over de foreslåtte overvåkingsmaktene gitt av NDAA-regningen.

12. Tim Berners-Lee – @timberners_lee

https://www.w3.org/People/Berners-Lee/

Tim Berners-Lee, oppfinner av world wide web i 1989, er en pådriver for global åpen regjeringsdata og motsetter seg sterkt konseptet om et to-lags internett. Hans bidrag til rettigheter som personvern, frihet og åpenhet på nettet er ubestridelig.

Han har grunnlagt grupper som Web Foundation som står for at WWW er en tjeneste for Humanity, Open Data Institute i London, World Wide Consortium (W3C) med fokus på den tekniske utviklingen av nettet, og har en forskningsgruppe ved MITs Computer Science and AI Lab (“CSAIL”) som jobber for å desentralisere nettet på nytt.

Han er også medlem av Storbritannias Transparency Board, og ble i 2011 utnevnt til styrets styre for Ford Foundation.

13. Heather Brooke – @newsbrooke

http://heatherbrooke.org/

Heather Brooke er en prisbelønnet skribent, journalist og aktivist som er kjent for sin kampanje for informasjonsfrihet og motstand mot overvåkningstaten. Hun var en av journalistene som jobbet med WikiLeaks-prosjektet og skaffet WikiLeaks ambassadekabler, og var en viktig ressurs i de rettslige handlingene som avslørte misbruk av MPs utgiftssystem.

Brooke sitter nå i rådgivende styre i Open Rights Group, forfatter av The Silent State (Heinemann), Your Right to Know (Pluto Press), og The Revolution will digitaliseres: Forsendelser fra informasjonskrigen.

14. Senator Ron Wyden – @RonWyden

https://www.wyden.senate.gov/

Ron Wyden er en amerikansk senator fra Oregon som har viet store deler av sin karriere til å beskytte internett og dets privatliv. Som medlem av Senatets etterretningskomité har Wyden presset på bestemte NSA-programmer og presset direkte spørsmål til direktøren for den nasjonale etterretningen til det endelig ble gitt bevis for at NSA faktisk samler inn telefondata fra nesten alle amerikanere.

Kampanjen hans har til og med med suksess sikret ubegrenset Internet Tax Freedom, ved å passere Internet Tax Freedom Act (ITFA), som endelig er fri for en utløpsdato.

15. Sina Khanifar – @sinak

https://taskforce.is

Sina Khanifar er en webutvikler, populært kjent for nettstedet sitt Stop Watching Us, som med suksess organiserte 575 000 underskriftsunderskrifter mot NSAs programmer og presenterte dem for kongressen. Ved å bli en alliert med organisasjoner som EFF, Reddit, Occupy Wall Street og Fight For the Future, har han blitt en sterk talsmann for bedre teknologilov..

Som teknisk stipendiat for EFF, hjalp Khanifar med å utvikle EFFs open source action center toolset. Han har bygget verktøy for Internett-brukere og jobber med DMCA-reform som styremedlem i Digital Right to Repair Coalition, er medgründer / rådgiver @OpenSignal, medgründer @RepeaterStore, og grunnlegger av Taskforce.is.

Når regjeringer fortsetter å utfordre rettighetene våre ved å manipulere, overvåke og filtrere vårt uttrykk på nettet, håper vi at denne listen over Topp 15 Internett-frihetspåvirkere hjelper deg å holde deg informert og bli involvert.

Hvis du vil foreslå enkeltpersoner eller organisasjoner som ikke var med på listen, ikke nøl med å gi oss beskjed!

Vil du bli kjent med alle de siste nyhetene om internettfrihet og personvern? Bli med på samtalen på Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+. Vi vil gjerne høre fra deg!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map