10 ting du bør vite om CISA-lovforslaget

10 ting du bør vite om CISA-lovforslaget


I forrige uke vedtok Senatet offisielt CISA-regningen. Denne regningen kan ha betydelige konsekvenser for ditt personvern online – selv om du bor i utlandet. Les mer for å finne ut hvorfor …

Senatet vedtok overveldende den kontroversielle cybersecurity CISA (Cyber ​​Security Information Sharing Act) lovforslaget 74 til 21. Dette lovforslaget påvirker direkte online-personvernet til surfere på mange måter.  

Hos SaferVPN vet vi hvor verdifullt personvern på nettet er for brukerne våre, så denne uken beskriver vi 10 ting du trenger å vite om denne regningen og hvordan det vil påvirke deg:

1. Hvor kan jeg lese den selv og hva er det?

Den fullstendige teksten til CISA-regningen finner du her.

Hovedmålet er uttalt som følger: “Å forbedre cybersecurity i USA gjennom økt deling av informasjon om trusler mot cybersecurity, og til andre formål.”

Hovedsakelig, bedt om den nylige bølgen av cyberhack (som de som er sett mot Sony, Target og Office of Personal Management), dette lovforslaget oppfordrer til deling av Internett-trafikkinformasjon mellom private enheter så vel som mellom private enheter og den føderale regjeringen, med håper på bedre å forhindre storskala cyberattacks.

Lovforslaget gir også disse selskapene bred immunitet mot personvernlover når de deler cybersikkerhetsrelatert informasjon med myndighetene – og det er det som trekker frem.

2. Hva er de neste trinnene?

CISA-lovforslaget ble vedtatt av det amerikanske senatet i forrige uke. Den vil nå gjennomgå en endringsgjennomgang og trenger å passere gjennom Representantenes hus, før den blir gitt til president Obama for underskrift. Med tanke på det faktum at huset allerede har vedtatt en nesten identisk regning om nettets sikkerhet, beskyttende nettverkloven, ser det ut til at det vil gå greit til Oval Office.

3. Det er et tveegget sverd.

Hvis lovforslaget er undertegnet av president Obama, vil det gjøre det mulig for selskaper å dele nettbaserte sikkerhetsdata med det amerikanske departementet for hjemmesikkerhet, som deretter kan dele dem med NSA og FBI.

De som støtter CISA-lovforslaget, hevder det vil styrke den proaktive kommunikasjonen mellom regjeringen og private selskaper for å forhindre alvorlighetsgraden og omfanget av cyberangrep. Så hvis et selskap ble hacket, ville de kunne gi dataene sine til Department of Homeland Security, som deretter kunne videresende denne informasjonen til etater som FBI og NSA.

Disse byråene ville deretter undersøke årsaken til hackingen og problemet og varsle alle andre selskaper som er registrert i informasjonsdelingsprogrammet.

På den annen side påpeker andre at lovforslaget incentiverer selskaper som bare deler data ved å love raske løsninger for sikkerhetsfeil i nettverket, snarere enn å oppmuntre dem til å virkelig legge et forsvarsarbeid ved å iverksette tiltak som å styrke deres egen beskyttelse og øke deres nettbaserte sikkerhetsstandarder.

Og selvfølgelig er det spørsmålet om datadeling som er bekymringsfullt …

4. Det påvirker personvernet til hverdagen.

CISA-lovforslaget tar for seg deling av informasjon mellom selskaper og myndigheter, men det har selvfølgelig stort potensiale for å påvirke vanlige borgere.

Hvordan? Vel, VICE rapporterer at selv om lovforslaget krever at: a) selskaper striper all personlig informasjon før de overleverer relevant informasjon til DHS, og b) private borgere blir varslet hvis deres personlige informasjon blir utilsiktet delt, gjør det også regjeringen når de kan føler at det er en trussel å kikke seg inn i datasystemene til selskaper som har valgt programmet.

Dette kan teoretisk gi offentlige etater som FBI og NSA fullstendig og ufiltrert tilgang til personopplysninger og privat informasjon. 

Og selvfølgelig sier det seg selv at siden CISA-lovforslaget gir en immunitetsklausul til de selskapene som avslører informasjon, er det veldig lite ansvar dersom personlige kundedata blir delt underveis.

5. Hva sier Snowden?

NSA-varsling Edward Snowden har åpent kritisert lovforslaget og uttalte på Twitter at en stemme for CISA er “en stemme mot Internett”:

Vi vil navngi folk som stemte for etterpå. En stemme for #CISA er en stemme mot internett. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden) 27. oktober 2015

Progressive news outlet Common Dreams rapporterer at da Snowden kom med i Fight for the Future’s Q&En økt om reddit skrev han i “IAmA” -tråden:

“Det kommer ikke til å stoppe angrep. Det kommer ikke til å gjøre oss noe tryggere. Det er en overvåkningsregning. Det det tillater er for selskapene du samhandler med hver dag – synlig, som Facebook, eller usynlig, som At&T– til å dele kritisk om private samtaler om samhandling og aktiviteter med myndighetene.

Du kan lese Snowdens fulle innlegg her.

6. En lignende regning ble tidligere innført, men skutt ned.

En lignende lov, loven om deling og beskyttelse av Cyber ​​Intelligence (CISPA) ble innført av republikanere i Representantenes hus i 2013. Den ble skutt ned etter utbredt innvending fra Internett og fordømmelse fra Det hvite hus.

Så hva gjør CISA-regningen annerledes? Det ble formelt godkjent av Barak Obama i august.

7. CISA-lovforslaget er blitt kritisert for forvirrende og motstridende bestemmelser.

Senator Rand Paul har innført en begjæring om å stoppe CISA. Han fastholder at lovforslaget er “fullpakket med vage definisjoner som gir aggressive nye spioneringskrefter som gir tarmsikkerhetslover og lar internettleverandører og nettsteder overlate personopplysninger til NOEN byrå i den føderale regjeringen.”

Som Daily Dot detaljer, har personvernaktivister advart om at språket i lovforslaget legger vekt på å fjerne informasjon som “definitivt er kjent for å være uten betydning for den spesielle cybertrusselen.” Men hva kvalifiserer nøyaktig som “definitivt” i en undersøkende situasjon? Det er mye grått område her.

8. Hvem støtter det og hvem ikke?

Flere store teknologiselskaper som Twitter, Apple, Salesforce, Yelp, Wikipedia og reddit motarbeider regningen direkte. Det samme gjelder sivile og digitale rettighetsgrupper som Electronic Frontier Foundation.

American Banking Association og Telecommunications Industry Association har støttet CISA. I mellomtiden har Facebook tilsynelatende benektet påstander om at den i hemmelighet lobbet for regningen.

9. Det er tvil om CISA-lovforsvarets virkelige intensjon og effektivitet.

Elissa Shevinsky, administrerende direktør i cybersecurity-firmaet Jekudo Privacy Company, skrev nylig en op-ed og ga uttrykk for bekymring for regningen. I tillegg til å uttrykke bekymring for det faktum at hun mener at lovforslaget vil gjøre det mulig for selskaper å “krenke deres personvernregler uten ansvar,” påpekte hun også at lovforslaget faktisk ble fremmet av Senatets etterretningskomité.

Å samle intelligens, som Shevinsky påpeker, er “mer nyttig for å straffeforfølge forbrytelser enn for å sikre vår tekniske infrastruktur (våre servere, våre nettverk, våre datamaskiner, våre kommunikasjonssystemer, etc.)”

Trevor Timm, administrerende direktør i Stiftelsen Freedom of Press, har også uttalt seg mot lovforslaget i denne forbindelse: “Prøv å spørre proporsjonens sponsorer hvordan lovforslaget vil forhindre cyberangrep eller tvinge selskaper og regjeringer til å forbedre sitt forsvar,” han skrev. “De kan ikke svare.”

10. Lovforslaget har internasjonale implikasjoner.

En Guardian-rapport forrige uke avslørte at hvis vedtatt ville CISA-lovforslaget gi myndighetene flere muligheter til å straffeforfølge utenlandske cyberkriminelle hvis deres forbrytelser involverte et amerikansk selskap.

“[Jeg] hvis en fransk statsborger hacker en spansk statsborgeres MasterCard, kan hun bli utsatt for 10 års fengsel i henhold til lovene som er endret ved lovforslaget,” heter det i rapporten.

Selvfølgelig opererer mange selskaper og store selskaper som opererer i USA også globalt. Så det virker som om de bredere, verdensomspennende implikasjonene for vedtakelsen av dette lovforslaget er uunngåelige.

Så hvordan du proaktivt beskytter ditt personvern og din online aktivitet?

Den potensielle gjennomføringen av denne regningen gjør fordelene ved en VPN enda mer verdifulle.

Når du kobler til en av SaferVPNs globale servere, kan du surfe på nettet med fullstendig kryptert tilkobling. Dette tilfører i hovedsak et lag med beskyttelse mot myndighetsovervåking og lar deg bla gjennom fullstendig privatliv og anonymitet.

Hvis du er interessert i å sikre ditt verdifulle online personvern, i tillegg til å glede deg over mange andre VPN-fordeler som online sikkerhet, tilgang til ditt favoritt geobegrensede innhold og muligheten til å omgå prisdiskriminering på flyreiser og leiebiler, registrer deg for SaferVPN eller start din gratis VPN-prøveversjon i dag.

Og selvfølgelig, hvis du har spørsmål eller forslag – enten det gjelder vårt produkt eller ditt personlige online personvern og sikkerhet, ikke nøl med å få kontakt med oss ​​på Facebook, Twitter eller Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map