Verdens flygtningedag: Anerkendelse af alle typer flygtninge

verden-flygtning-dag


Global indvandring er stadig et brændende socio-politisk spørgsmål, der får vores behov til Verdens flygtningedag. Den 20. juni anerkender vi alle typer flygtninge i krise, da 65 millioner flygtninge og fordrevne søger asyl over hele kloden. Læs mere om, hvordan De Forenede Nationers flygtningeorganisation (UNHCR) og utallige andre grupper øger opmærksomheden for disse fordrevne mennesker over hele verden. 

I denne tid med ubarmhjertig flygtningekrise henleder regeringer, hjælpearbejdere, berømtheder og civile offentligt opmærksomhed på dem, der er flygtet fra deres hjem på grund af krig, konflikt og forfølgelse.

Verdens flygtningedag tirsdag den 20. juni markerer en dag, hvor vi ærer styrke, mod, ånd og modstandsdygtighed for millioner af flygtninge. Ved at skabe opmærksomhed om uretfærdighederne mod migranter og asylansøgere opfordrer vi folk til at tænke over flygtninges liv og deres kamp for menneskerettigheder.

Verdens flygtningedag: Hvordan definerer du flygtninge?

Der er flere typer flygtninge og tvangsfortrængte:

Flygtninge

I henhold til De Forenede Nationers flygtningekonvention fra 1951 er en flygtning nogen, der har flygtet fra deres hjem og land på grund af ”en velbegrundet frygt for forfølgelse på grund af sin race, religion, nationalitet, medlemskab af en bestemt social gruppe eller politisk mening”.  

Asylsøgere

Asylsøgere ligner flygtninge i deres status, men de er ikke formelt blevet erklæret som flygtninge i det land, de flygtede til. Mange kæmper gennem denne lange asylansøgningsproces på grund af lokal fordom, hvilket efterlader dem i forfærdelige levevilkår i flygtningelejre, mens andre ender på gaden.

Internt fordrevne

Internt fordrevne personer (IDP’er) er mennesker, der har måttet forlade deres hjem, men ikke har forladt deres eget land. Som et resultat forbliver de ofte i en nødlidende tilstand, mens de søger efter mad, husly og andre nødvendigheder.

Statsløse personer

Statsløse personer diskrimineres ofte af visse grupper, hvilket gør dem ukendt som en nationalitet eller tilhører et specifikt land. De er ikke i besiddelse af identifikation eller borgercertificering, med undtagelse af dem fra adgang til grundlæggende menneskerettigheder, herunder sundhedsydelser, uddannelse, beskæftigelse og andre offentlige tjenester.

tilbagevendte

Returnees er tidligere flygtninge, der er vendt tilbage til deres hjemlande efter flugt. Selvom dette kan være et positivt resultat, har tilbagevendte stadig brug for støtte og reintegration for at genoprette deres liv derhjemme.

Uanset deres officielle titel er det klart, at alle typer flygtninge har brug for vores hjælp. Uanset om det er at finde et nyt hjem eller så enkelt som at have adgang til mad, rent vand og husly, fortjener alle typer flygtninge støtte.

1951 Flygtningekonvention og dens protokol fra 1967

Flygtningekonventionen fra 1951 og protokollen fra 1967 er de eneste ordrer der beskytter flygtninge. Den siger blot, at alle typer flygtninge fortjener de samme standarder for behandling som andre udenlandske statsborgere. En åbenlyst men alligevel overraskende vidt udækket standard.

Påbudene skal også statslige flygtninge ikke vende tilbage til et land, hvor de står over for trusler mod deres liv eller frihed. Dette forhindrer lande som Spanien i at automatisk kunne afvise asylansøgere, der forsøger at krydse deres grænser gennem dets nordafrikanske enklaver.

Denne ordre sammen med andre grundlæggende rettigheder gælder for alle typer flygtninge, medmindre flygtningen betragtes som en fare for landets samfund eller sikkerhed.

Rettighederne i konventionen fra 1951 inkluderer:

 • Retten til ikke at blive bortvist undtagen under visse strengt definerede betingelser;
 • Retten til ikke at blive straffet for ulovlig indrejse på en kontraherende stats område
 • Retten til at arbejde;
 • Retten til boliger;
 • Retten til uddannelse
 • Retten til offentlig hjælp og hjælp;
 • Retten til religionsfrihed;
 • Retten til adgang til domstolene
 • Retten til fri bevægelighed inden for området
 • Retten til at blive udstedt identitet og rejsedokumenter.

Akkumuleringen af ​​yderligere rettigheder øges jo længere flygtninge i værtslandet er.

Situationen for alle typer flygtninge

Femogtres millioner mennesker er flygtet fra deres hjem for at undslippe krig og vold. Dette svimlende antal vokser med tusinder hver eneste dag, når ofrene flygter fra områder som Syrien, Burundi, Den Centralafrikanske Republik, Irak, Myanmar, Nigeria, Sydsudan, Ukraine, Yemen og videre.

Læs bare en brøkdel af deres historier, der deles af UNHCR her:

 • I Nigeria: Drengen, der blev begravet levende og overlevet
  Da hans landsby i Nigeria blev angrebet, var 10-årige Ibrahim vidne til sin fars brutale mord. Så kom oprørerne efter ham.
 • I Irak: Civile, der lever i ”straf og panik”, mens Mosul-slaget raser
  Af de 862.000 fordrevne af konflikten siger UNHCR, at 100.000 civile holdes som menneskelige skjolde af ISIS-krigere i West Mosul, hvor de bor uden mad, vand eller brændstof.
 • I Yemen: Verdenssamfundet skal løse Yemen-vandkrisen for at stoppe spiralformet koleraudbrud
  Mere end 135.000 frygtes allerede for at have fået den vandbårne sygdom, da landet kæmper med konflikter. WHO-tal viser, at mere end 950 mennesker allerede er døde.
 • I Syrien: Bistand til 9 millioner børn i Syrien og nabolande, der er truet
  UNICEF-støttede programmer for over 9 millioner børn i Syrien og nabolandene er på randen af ​​at blive afskåret på grund af et kritisk finansieringshul på 220 millioner USD
 • I Ukraine: Ukraine: Mere end 750.000 børn risikerer at blive afskåret fra sikkert drikkevand
  Børn, der er nødt til at hente vand fra alternative kilder, eller som er tvunget til at forlade deres hjem på grund af forstyrrelser i sikker vandforsyning, står over for farer ved fortsat kamp og andre former for misbrug.

Tag endvidere et øjeblik på at læse følgende grafik:

65,3 millioner på verdensplan med tvangsfortrængt verdens flygtningedag

Hvert minut fordrev 24 mennesker verdens flygtningedag

1 ud af 113 mennesker er en asylansøger verdens flygtningedag

Hvad du kan gøre

På denne dag håber vi at øge opmærksomheden omkring disse sarte flygtningetyper. Vi anerkender disse sårbare mennesker og deres evne til at overleve disse umulige omstændigheder. Vi fokuserer på, hvordan vi kan blive involveret og hjælpe dem, der lider verden rundt. Det er tid til at vise, at den globale offentlighed står sammen med flygtninge.

I 2016 lancerede FNs flygtningehjælp #WithRefugees andragende, der fremmer samarbejdende regeringer og ledere til at arbejde sammen og yde ordentlig støtte til alle typer flygtninge.

”Jeg har mødt så mange, der har mistet så meget. Men de mister aldrig deres drømme for deres børn eller deres ønske om at forbedre vores verden. De beder om lidt til gengæld – kun vores støtte i deres tid med største behov ”- FNs generalsekretær, António Guterres

De, der har efterladt alt bagfra i håb om en mere sikker fremtid, fortjener sikkerhed og sikkerhed.

Ved at anføre din støtte til #WithRefugees-bevægelsen, vil du stå med en andragende, der beder regeringerne om:

 • Sørg for, at ethvert flygtningebarn får en uddannelse.
 • Sørg for, at enhver flygtningefamilie har et sikkert sted at bo.
 • Sørg for, at enhver flygtning kan arbejde eller lære nye færdigheder for at yde et positivt bidrag til deres samfund.

Kom bag den globale bevægelse og stå #WithRefugees i dag. Undertegn andragendet her.

Verdens flygtningedag. Undertegn andragendet #WithRefugees Klik for at tweet

Vi inviterer dig også til at deltage #UnblocktheWeb, vores partnerskab med menneskerettighedscrowdsourcing-platformen Movements.org. Gennem dette initiativ giver vi aktivister og dissidenter i lukkede samfund gratis VPN-adgang, så de kan surfe på Internettet fra regeringsovervågning og udøve deres ret til ytringsfrihed online.

I løbet af vores arbejde med Movements.org har vi mødt mange modige individer, som den bemærkelsesværdige journalist og menneskerettighedsaktivist Kaveh Taheri, som ikke har haft noget andet valg end at flygte fra deres hjemlande på grund af manglende grundlæggende frihedsrettigheder, sikkerhed og rettigheder.

Efter at han blev arresteret af Irans efterretningstjeneste for indholdet af hans personlige blogs og derefter udsat for 10 måneders utænkelig psykologisk og fysisk tortur i fængsel, flygtede Taheri, som vi for nylig har interviewet, hans iranske hjemland for at søge sikkerhed og politisk tilflugt i Kalkun. 

I dag fortsætter Taheri med at tale på vegne af de stemmeløse på ACUNews, et unikt sted, der bestræber sig på at belyse utallige historier om menneskerettighedsspørgsmål, leveret af et team af uafhængige efterforskende journalister og menneskerettighedsaktivister.  

”Som freelancejournalist og menneskerettighedsaktivist, der har brugt sit liv på at kæmpe for frihed og retfærdighed, opfordrer jeg alle globale landsbyboere til at komme ud til støtte for dem, der er blevet forfulgt for blot at udøve deres rettigheder til informations- og ytringsfrihed,” siger Taheri.

Det er frihedskæmpere som Taheri og initiativer som #WithRefugees og #UnblockTheWeb, der letter de nødvendige skridt fremad i en presserende kamp for frihed for alle typer flygtninge. I dag, på verdens flygtningedag, ærer vi denne kamp.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map