Den store debat: Online privatliv kontra national sikkerhed

Online-privatliv vs National Security Blog-billede


Vidste du, at 45% af amerikanerne siger, at privatlivets fred er vigtigere end national sikkerhed? Læs videre for at lære mere om den nylige udvikling i en af ​​Internets mest ophedne debatter.

Det er en af ​​de største moralske debatter omkring internettet: Online beskyttelse mod national sikkerhed. Hvor nøjagtigt begynder sikkerhed, og privatliv slutter?

Med adskillige rapporter om større cybersikkerhedsovertrædelser, måder, hvor terroristgrupper som ISIS dygtigt bruger internettet, og indførelsen af ​​kontroversielle datadelingende regeringsregninger som CISA og Investigatory Powers Bill, kommer spørgsmålet mere og mere i spil. Og som det ser ud, er der ikke noget let svar …

En pressemeddelelse fra den seneste udgave af det årlige TrusteConsumer Confidence Index afslørede, at 92% af amerikanerne er mere bekymrede over deres online privatliv; 42 procent er mere bekymrede end de var for et år siden.

Hvis der faktisk blev præsenteret erklæringen: ‘Personligt online-privatliv er ikke så vigtigt som national sikkerhed,’ var 45% uenige.

De fleste af de adspurgte, 38 procent, var bekymrede over muligheden for, at virksomheder deler deres data med andre virksomheder. Omtrent samme procentdel sagde, at virksomhederne var mere gennemsigtige om, hvordan de indsamler og bruger data, ville være en af ​​de bedste måder at sænke deres bekymringer på. Syvogtyve procent sagde, at regeringen vedtager mere lovgivning for at beskytte deres personlige oplysninger ville hjælpe med at afhjælpe deres bekymringer.

Hvorfor den stigende bekymring for privatlivets fred?

Som det ser ud til, er forbrugertillid en voksende bekymring. Og med god grund. Når alt kommer til alt er datamægling en industri på flere millioner dollars.

I et interview med journalisten Steve Kroft på 60 minutter bemærkede Julie Brill, Federal Trade Commissioner:

”Ingen ved engang, hvor mange virksomheder der handler med vores data. Men det er bestemt i de tusinder, og det vil omfatte forskningsfirmaer, alle mulige internetfirmaer, annoncører, detailhandlere og fagforeninger. Den største datamægler er Acxiom, en markedsføringsgigant, der maler den har i gennemsnit 1.500 oplysninger om mere end 200 millioner amerikanere. ”

Det, der er foruroligende, er, at nogle af disse dataminer kunne distribuere dine oplysninger, uden at du engang vidste det. Tag for eksempel den seneste nyhed om Storbritanniens største online-apotek med en bøde på $ 200.000 for salg af patienters personlige data til svindlere. Pharmacy2U viste sig at have ulovligt solgt navne og adresser på mere end 21.000 patienter uden at have fået deres samtykke eller endda informeret dem på forhånd. Endnu mere foruroligende inkluderede et af de virksomheder, der købte disse data, en svigagtig australsk lotterivirksomhed, der bevidst målrettede ældre mænd med kroniske helbredsforhold.

For at blande bekymringerne ved forsætlig datadeling er der den utilsigtede deling, der er resultatet af cyberbrud og angreb. Nogle større virksomhedsdata og sikkerhedsovertrædelser opstod det seneste år, blandt dem:

 • Sundhedsudbyder BlueCross BlueShield oplevede to hits. Bruddene på Excellus BlueCross BlueShield og Premera BlueCross BlueShield resulterede i potentielle lækager af navn, fødselsdato, personnummer, bankkontooplysninger, telefon og adresse for over 21,7 millioner abonnenter på sundhedsområdet.
 • Kredittjenesteudbyder Experian var målrettet af hackere og kompromitterede de private data for dets 15 millioner T-Mobile-kunder. De kompromitterede data inkluderede personnummer, fødselsdato og ID-numre.
 • CVS Pharmacy var nødt til at trække sit populære online bestillingssted til fotoprinter på grund af et mistænkt hack. Kreditkortdata, e-mail & postadresser, telefonnumre og adgangskoder blev taget. Det er ikke klart, hvor mange millioner der var berørt.
 • Legetøjsfabrikanten VTech blev udsat for en skræmmende overtrædelse, især i betragtning af at hackangrebet påvirkede uskyldige unges privatliv. Lækager af børneprofiler (inklusive navn, køn og fødselsdag), salgslogfiler, e-mail, profilbilleder og aktivitetslogfiler, der mister 5 millioner forældre og mere end 6 millioner børn.

Og selvfølgelig var der de berygtede Ashley Madison-angreb, der, til bedre eller værre, resulterede i udflugten af ​​37 millioner snyderbrugere.

Virksomheder tager en masse data, men forståeligt nok er forbrugere bekymrede, hvis disse private og værdifulde data bliver beskyttet tilstrækkeligt.

Endnu nye internetregninger, der er indført, som ideelt set ville give avanceret beskyttelse, har bestemt ikke givet anledning til frygt.

Vedtagelsen af ​​CISA-lovforslaget har været ekstremt kontroversielt, som vi diskuterede i vores blogindlæg 10 Ting at vide om CISA-lovforslaget. Lovforslaget, som som nævnt har til formål at “forbedre cybersikkerheden” med “forbedret deling af information om cybersikkerhedstrusler”, tilskynder i det væsentlige til deling af internettrafikinformation mellem private enheder og føderale regeringsorganer med håb om at forhindre store cyberangreb.

Det er dog blevet kritiseret af mange cybersecurity og online fortalere for privatlivets fred. De påpeger, at det incitamenter virksomheder, der deler deres data med regeringen og andre virksomheder, snarere end at tilskynde til den faktiske tunge løft, der kræves for at sikre reel beskyttelse mod cyberangreb.

National sikkerhed: Den anden side af mønten

Naturligvis afslører det nylige begivenhedsforløb, som Paris Terror-angrebene og San Bernardino-skydeoptagelser, at den globale online rækkevidde af terroristgrupper som ISIS heller ikke kan ignoreres.

Brugen af ​​web- og sociale mediekanaler bliver mere og mere populær blandt ekstremister, der har haft succes med at bruge disse kanaler til at rekruttere, radikalisere og skaffe midler. Som mange af os allerede ved, bruger ISIS ivrig alle former for sociale medier, herunder YouTube, Twitter, Instagram og Tumblr. En dag nåede gruppen et højdepunkt på alle tidspunkter på næsten 40.000 tweets på en dag, da de marcherede ind i den nordirakiske by Mosul.

Siden de stærkt koordinerede Paris-angreb, der tog 129 uskyldige menneskers liv, har der været meget tale om de foranstaltninger, som internationale regeringer bør og vil tage.

Attackerne fremhæver de voksende vanskeligheder vestlige efterretningsbureauer har sporing og afværget terrorangreb, da terrorister øger deres online tilstedeværelse og bevæger sig mod sofistikerede metoder til krypteret kommunikation.

Som Yahoo News rapporterede, fortalte Nick Rasmussen, den nuværende direktør for NCTC, National Counter Terrorism Center, et kongresudvalg, at terrorister viser en voksende evne til at kommunikere “uden for vores rækkevidde”, og vanskelighederne med at spore deres grunde er “stigende over tid .”

Terroristenes aggressive og sofistikerede tilgang til onlinekommunikation kombineret med de nye hindringer i sporing af deres aktivitet udgør en unik udfordring for regerings efterretningsbureauer.

Som reaktion har regeringsmyndighederne forsøgt at etablere nye, mere magtfulde lovgivninger. Det britiske lov om efterforskningsbeføjelser har f.eks. Til formål at genoprette regler for, hvordan myndighederne kan få adgang til folks kommunikation for at hjælpe regeringen med at bekæmpe kriminalitet, terrorisme og andre trusler mod national sikkerhed.

Ligesom CISA har dette lovforslag imidlertid rejst stærke bekymringer om privatlivets fred. For eksempel inkluderer det ny strøm, der kræver, at kommunikationsfirmaer, såsom bredbånd eller mobiltelefon, skal have et års værdi af forbrugernes kommunikationsdata. Tidligere kunne regeringsorganer i henhold til den gældende lov bede virksomheder om at begynde at indsamle disse data, men kunne ikke få adgang til historiske oplysninger, fordi virksomheder ikke opbevar dem.

UK’s Investigatory Powers Bill er også kommet under varmt vand på grund af sin tilgang til kryptering. Lovforslaget indeholder en klausul, der tvinger virksomheder i Storbritannien til at udlevere deres krypteringsnøgle, så kodede beskeder kunne afkodes og læses.

Senest har Apple taget et standpunkt til at give udtryk for deres bekymring over dette og påpeget, at det ved en fejltagelse også kunne skabe en svaghed, som andre derefter kunne udnytte, hvilket gør brugernes data mindre sikre.

Som BBC rapporterer, sagde virksomheden: ”En nøgle, der er tilbage under dørmatten, ville ikke bare være der for de gode fyre. De dårlige fyre ville også finde det. ”

Så hvad er det næste?

Alt i alt tilbyder debatten mellem online-privatliv og national sikkerhed ingen lette svar.

Som Chris Babel CEO, bemærkede TRUSTe efter frigivelsen af ​​deres fund:

”Med det største antal dataovertrædelser, der er registreret i 2014, er det næppe overraskende, at privatlivets fred og sikkerhed for onlinedata er et hot button-problem for amerikanere og en voksende bekymring. Men med hyppige terrortrusler rapporteret om nyhederne er det overraskende, at så mange mennesker anser deres personlige privatliv som vigtigere end at imødegå denne trussel.

”Regeringer slår en fin linje mellem balancen mellem national sikkerhed og forbrugernes privatlivsret; for virksomheder er indsatsen også høj. I en stadig mere sammenkoblet verden kan mangel på tillid begrænse væksten og kvæle innovation, da virksomheder fratages de data, de har brug for for at skabe salg.

”Disse fund viser omfanget af virkningen, da 3 ud af 4 amerikanere, der er bekymrede for deres privatliv, har ændret deres online opførsel i det sidste år, hvilket betyder mindre data, færre klik og mistet salg. Meddelelsen er enkel: Vent ikke på lovgivning eller den næste dataforbrydelse – handle nu for at få din privatlivsstrategi i orden og genopbygge tillid hos dine kunder. ”

I mellemtiden er der som almindelig forbruger ikke behov for at føle sig hjælpeløs. Du kan tage privatliv i dine egne hænder ved at udvise forsigtighed og bruge værktøjer til at beskytte dine personlige oplysninger.

Brug af en VPN for eksempel tilbyder et ekstra lag af beskyttelse via en fuldt sikret og privat internetforbindelse. For at lære mere om måder at beskytte dine værdifulde og personlige data online, skal du læse vores blog om 6 hurtige tip til at stoppe online identitetstyveri.

Så hvad er dine tanker om denne debat? Hvor står du? Ræk ud til os og deltag i samtalen. Vi er på Facebook, Twitter og Google+, og vi vil meget gerne høre dit perspektiv.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map