De 15 bedste influerer af internetfrihed, der skal følges

jorden malet på to hænder på himlen


Vil du vide, hvem der fører kampen for at beskytte dine internetrettigheder? Gå ikke glip af vores runde af Top 15 påvirkere af internetfrihed!

Vores ret til internetfrihed udfordres konstant af statlig undertrykkelse af tilgængelighed og organiseret krænkelse af vores evne til åbent at udtrykke og dele ideer. Heldigvis kæmper fremadstormende menneskerettigheds- og internetfrihedsaktivister modigt for at bevare vores friheder online.

Her er vores udvalg af de 20 øverste influencere af internetfrihed, der går foran. Følg disse organisationer og enkeltpersoner for at holde dig opdateret om, hvad de gør for at sikre dine rettigheder!

De 15 største influerer af internetfriheden

1. EFF – @EFF

https://www.eff.org/

EFF, eller Electronic Frontier Foundation, er en førende nonprofit-organisation, der fokuserer deres opmærksomhed på at forsvare, beskytte og etablere brugernes privatliv, frie udtryk og innovation inden for aktuelle og udviklende teknologi. Fonden har opnået et sidestykke ry i kampen for internetfrihed ved at forsvare ytringsfrihed og bekæmpe ulovlig overvågning. Deres vasketøjsliste over vellykkede domstolssejre gør dem til en af ​​de mest dybtgående internet sikkerhedskampagner i verden.

2. Tyrkiet blokke – @TurkeyBlocks

https://turkeyblocks.org/

TurkeyBlocks er et uafhængigt, ikke-partisk digitalt gennemsigtighedsprojekt, der fokuserer på internetcensurssituationer i Tyrkiet. Ved at bruge censurovervågningsværktøjer, informationsindhold og forskningsteknologi og udvikling er de i stand til at informere offentligheden i realtid om netværkshændelser. Disse begivenheder har potentiale til at påvirke og begrænse adgangen til information, udtryk, sikkerhed og international forretning eller handel.

TurkeyBlocks arbejder hårdt for at beskytte borgerne i Tyrkiet borgerlige frihedsrettigheder!

3. Freedom House – @FreedomHouseDC

https://freedomhouse.org

Freedom House arbejder for at beskytte internetfrihed ved at designe sikre programmer for menneskerettigheds- og demokratiaktivister til at bruge i deres fortaler for internetfrihed. Disse programmer giver aktivister mulighed for sikkert at kommunikere deres ideer og modstå stigende kontrol over internettet. Gruppen undersøger og analyserer webstedets regler og overvågning af brugere.

Freedom House er også ansvarlig for at offentliggøre det årlige Rapport om frihed på nettet, som måler online frihed og kan findes her. Et andet dybtgående bidrag til bevægelsen var Freedom House Internet Freedom-holdets besøg i Burma i 2014, hvor de samarbejdede med en lokal partner for at uddanne 126 aktivister, bloggere og menneskerettighedsforkæmpere..

4. Bevægelser – @movements_org

https://www.movements.org/

”Store, kollektive handlinger er kun mulige gennem små, individuelle handlinger. Alle har en rolle at spille. ”

Movements.org er en crowddsourcing-platform, der tillader aktivister og dissidenter i lukkede samfund at komme i kontakt med alle slags dygtige individer i åbne samfund. Dette brobygger kløften mellem de to grupper og gør det muligt for menneskerettighedsaktivister at arbejde sammen ved at styrke deres stemmer og foretage dybe forandringer.

De er også vores partnere i #UnblockTheWeb, et initiativ oprettet for at give anonym og sikker VPN-adgang til dissidenter og aktivister, der bor i lukkede samfund. Du kan lære mere på Fjern blokeringen af ​​webstedet.

5. YaLa-Unge ledere – @YaLa_YL

https://www.yalaacademy.org/

YaLa Akademis Aileen Getty School of Citizen Journalism har samlet et efterfølgende på næsten 1 million YaLa-Young Leaders siden 2011. Medstiftet af Peres Center for Fred og YaLa Palestina, gruppen er en fredsbevægelse ledet af unge mennesker fra Mellemøsten Øst- og Nordafrika (MENA). Mens den ikke direkte er en aktivistisk gruppe med en politisk dagsorden, er gruppen dedikeret til at skabe dialog og ændre sig gennem borgerjournalistikens linse.

Aileen Getty School of Citizen Journalism sigter ikke mod at producere professionelle journalister, selvom mange af dem er det. Programmet leverer i samarbejde med U.S. Institute of Peace uddannelse i grundlæggende journalistik, nye medier, fotojournalistik og videojournalistik i et sikkert, behageligt og fredeligt miljø. Deltagerne deltager ved at se online-forelæsninger, deltage i Facebook-chats, gennemføre opgaver til professionel og peer feedback – og endda møde i udvalgte lande i Mellemøsten.

Gruppen har været så succesrig, at de endda har opbygget et partnerskab med Sharon Stone og Richard Gere blandt andre berømtheder og politiske aktivister.

Du kan læse noget af deres arbejde på YaLa Press.

“YaLa-Young Leaders er en bevægelse af unge Mellemøstere, der skaber en virkelighedsfrihed, lighed og fred.”

6. Edward Snowden – @Snowden

Edward Snowden er en kontroversiel og polariserende skikkelse – nogle ser ham som en helt og ægte patriot, mens andre betragter ham som en varsling og forræder. Men hvad der uden tvivl kan siges, er, at han banede vejen for online-frihed ved at skabe opmærksomhed omkring vigtige spørgsmål i forbindelse med informationssikkerhed.

I 2013 forstyrrede Snowden, en tidligere CIA-medarbejder, den gennemsnitlige civils koncept om deres privatliv, da han lækkede klassificerede NSA-dokumenter, der afslørede den store rækkevidde for regeringens mange internet- og telefonovervågningsprogrammer.

Nu fungerer Snowden, der blev tvunget til at flygte fra USA og søge asyl i Rusland, som direktør for Foundation for Freedom of Press (@Freedomof Press), en organisation, der forsvarer gennemsigtighedsjournalistik ved at give journalister og varslere midler til at kommunikere privat og forsvarligt.

7. Rebecca MacKinnon – @rmack

https://consentofthenetworked.com/

Rebecca MacKinnon er en internetfrihedsaktivist, kinesisk internetcensurekspert, medstifter af mediernetværket Global Voices og forfatter af bogen: Samtykke til netværket: The Worldwide Struggle for Internet Freedom, der landede hende 2013 Goldsmith Book Prize.

Hendes erfaring giver indsigt i kompleksiteten og kraften i regerings- og selskabsindflydelse på teknologi, borgerlige frihedsrettigheder og privatliv. Hun presser os presserende til at forsvare vores rettigheder på digitale platforme og til at tage ansvar for fremtiden for internettet. MacKinnon er direktør ved New America for Ranking Digital Rights-projektet i bestyrelsen for Udvalget for at beskytte journalister og stifter bestyrelsesmedlem i Global Network Initiative, blandt mange andre bemærkelsesværdige resultater og bidrag.

8. Michael Anti – @mranti

Jing Zhao, kendt under sit pennavn Michael Anti, er en velkendt talsmand for internetfrihed. Som spaltist, journalist for internationale anliggender og uafhængig blogger bruger han disse platforme til at udtrykke bekymring over vores rettigheder på Internettet.

Han er bedst kendt for sine politiske stillinger om pressefrihed i Kina, hvilket er eksemplificeret i hans TED Talk fra 2012: Behind the Great Firewall of China. Han er også Harvard Nieman Fellow ’08.

9. La Quadrature du Net- @laquadrature

laquadrature.net

La Quadrature du Net er en fransk non-profit borger, samfundsejet, fortalergruppe, der sigter mod at forsvare grundlæggende rettigheder og friheder. Ved at promovere offentlige debatter giver gruppen information om internetrelaterede politikker, ytringsfrihed, ophavsret og online privatliv, samtidig med at de går ind for den frie cirkulation af viden på internettet.

10. Bytes for All, PK – @bytesforall

www.bytesforall.pk

Bytes for All er en digital og menneskerettighedsorganisation, der fokuserer på internetfrihed, online ytringsfrihed, informations- og kommunikationsteknologier (ikt) og privatliv og kønsrettigheder. Deres forskning og diskussion om digital sikkerhed giver støtte til politisk fortalervirksomhed og menneskerettighedsforkæmpere.

Blandt mange andre programmer er Bytes for All ansvarlig for den globalt anerkendte Take Back The Tech-kampagne, der bruger IKT til bekæmpelse af vold mod kvinder i Pakistan.

11. Birgitta Jonsdottir – @birgittaj

birgitta.is

Birgitta Jonsdottir er en stærk stemme for ytringsfrihed som en islandsk politiker, medlem af det islandske parlament siden 2009, som er kendt for at bringe WikiLeaks Collateral Murder-video, som medredaktør, til offentligheden. Hun er en offentlig tilhænger af Chelsea Manning & Snowden blev valgt som MP for borgernes bevægelse i 2009, før han tiltrådte The Movement, og skabte International Modern Media Institute, der blev administrerende direktør i 2011.

Hun er også en af ​​sagsøgerne, der sagsøger den amerikanske regering over de foreslåede overvågningsbeføjelser, der er tildelt ved NDAA-regningen.

12. Tim Berners-Lee – @timberners_lee

https://www.w3.org/People/Berners-Lee/

Tim Berners-Lee, opfinder af verdensweben i 1989, er en drivende kraft for globale åbne regeringsdata og er stærkt imod konceptet om et to-lags internet. Hans bidrag til rettigheder som privatliv, frihed og åbenhed på Internettet er ikke at bestride.

Han har grundlagt grupper som Web Foundation, der står for at WWW er en tjeneste for Humanity, Open Data Institute i London, World Wide Consortium (W3C) med fokus på den tekniske udvikling af Internettet og har en forskningsgruppe på MIT’s Computer Science and AI Lab (“CSAIL”), der arbejder for at re-decentralisere Internettet.

Han er også medlem af Det Forenede Kongeriges Transparency Board, og blev i 2011 udnævnt til bestyrelsen for Ford Foundation.

13. Heather Brooke – @newsbrooke

http://heatherbrooke.org/

Heather Brooke er en prisvindende forfatter, journalist og aktivist, der er kendt for sin kampagne for informationsfrihed og modstand mod overvågningstaten. Hun var en af ​​journalisterne, der arbejdede med WikiLeaks-projektet og fik WikiLeaks ambassadekabler, og var et vigtigt aktiv i de retssager, der afslørede misbrug af parlamentarikernes udgiftssystem.

Brooke er nu i rådgivende bestyrelse for Open Rights Group, forfatter af The Silent State (Heinemann), Your Right to Know (Pluto Press), og Revolutionen vil blive digitaliseret: Forsendelser fra informationskrigen.

14. Senator Ron Wyden – @RonWyden

https://www.wyden.senate.gov/

Ron Wyden er en amerikansk senator fra Oregon, der har dedikeret meget af sin karriere til at beskytte internettet og dets privatliv. Som medlem af Senats efterretningsudvalg har Wyden presset på bestemte NSA-programmer og skubbet direkte spørgsmål til direktøren for National Intelligence, indtil der endelig blev fremlagt bevis for, at NSA faktisk indsamler telefonoplysninger om næsten alle amerikanere.

Hans kampagne har endda med succes sikret ubegrænset internet skattefrihed ved at vedtage Internet Tax Freedom Act (ITFA), som endelig er fri for en udløbsdato.

15. Sina Khanifar – @sinak

https://taskforce.is

Sina Khanifar er en webudvikler, populært kendt for sit websted Stop Watching Us, der med succes organiserede 575.000 andragerunderskrifter mod NSAs programmer og præsenterede dem for Kongressen. Ved at blive en allieret med organisationer som EFF, Reddit, Occupy Wall Street og Fight For the Future, er han blevet en stærk fortaler for bedre teknologilove..

Som teknisk stipendiat for EFF, hjalp Khanifar med at udvikle EFFs open source action center værktøjssæt. Han har bygget værktøjer til internetbrugere og arbejder med DMCA-reform som bestyrelsesmedlem i Digital Right to Repair Coalition, er medstifter / rådgiver @OpenSignal, medstifter @RepeaterStore og grundlægger af Taskforce.is.

Når regeringerne fortsat udfordrer vores rettigheder ved at manipulere, overvåge og filtrere vores udtryk online, håber vi, at denne liste over Top 15 påvirkere af internetfrihed hjælper dig med at holde dig informeret og blive involveret.

Hvis du vil foreslå enkeltpersoner eller organisationer, der ikke var med på listen, så tøv ikke med at give os besked!

Vil du være opmærksom på alle de nyeste internetfriheds- og privatlivsnyheder? Deltag i samtalen på Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+. Vi vil meget gerne høre fra dig!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map