10 ting, du bør vide om CISA-lovforslaget

10 ting, du bør vide om CISA-lovforslaget


I sidste uge vedtog senatet officielt CISA-regningen. Denne regning kan have betydelige konsekvenser for dit online privatliv – selvom du bor i udlandet. Læs mere for at finde ud af hvorfor …

Senatet vedtog overvældende den kontroversielle cybersecurity CISA (lov om deling af cybersikkerhedsinformation) 74 til 21. Dette lovforslag påvirker direkte online-surfere på mange måder direkte.  

Hos SaferVPN ved vi, hvor værdifuldt online privatliv er for vores brugere, så denne uge skitserer vi 10 ting, du har brug for at vide om denne regning, og hvordan det vil påvirke dig:

1. Hvor kan jeg læse det selv, og hvad er jisten?

Den fulde tekst til CISA-regningen findes her.

Det vigtigste mål anføres som følger: “At forbedre cybersikkerhed i USA gennem forbedret udveksling af information om trusler mod cybersikkerhed og til andre formål.”

I det væsentlige tilskyndet til den nylige bølge af cyberhacks (som dem, der ses mod Sony, Target og Office of Personal Management), dette lovforslag tilskynder til deling af internettrafikinformation mellem private enheder såvel som mellem private enheder og den føderale regering med håber på bedre at forhindre storskala cyberangreb.

Lovforslaget giver også disse virksomheder bred immunitet over for privatlivets fred, når de deler cybersikkerhedsrelateret information med regeringen – og det er hvad der drager bekymring.

2. Hvad er de næste trin?

CISA-lovforslaget blev vedtaget af det amerikanske senat i sidste uge. Det vil nu gennemgå ændringsgennemgang og har brug for at passere gennem repræsentanternes hus, før det overføres til præsident Obama til underskrift. I betragtning af det faktum, at Parlamentet allerede vedtog en næsten identisk regning om cybersikkerhed, loven om beskyttelse af cybernetværk, ser det ud til, at det vil gå glat til det ovale kontor.

3. Der er et dobbeltkantet sværd.

Hvis lovforslaget er underskrevet af præsident Obama, vil det gøre det muligt for virksomheder at dele cybersikkerhedsdata med det amerikanske ministerium for sikkerhed i hjemlandet, som derefter kan dele dem med NSA og FBI.

De, der støtter CISA-lovforslaget, hævder, at det vil styrke den proaktive kommunikation mellem regeringen og private virksomheder for at forhindre alvorligheden og omfanget af cyberangreb. Så hvis et firma blev hacket, ville de være i stand til at give deres data til Department of Homeland Security, som derefter kunne videresende denne information til agenturer som FBI og NSA.

Disse agenturer ville derefter undersøge årsagen til hack og udstedelse og advare alle andre virksomheder, der er registreret i informationsdelingsprogrammet.

På den anden side påpeger andre, at lovforslaget tilskynder virksomheder, der simpelthen deler data ved at love hurtige rettelser for netværkssikkerhedsfejl, snarere end at tilskynde dem til virkelig at lægge forsvarsarbejdet ved at tage handling som at styrke deres egen beskyttelse og øge deres cybersikkerhedsstandarder.

Og selvfølgelig er det spørgsmålet om datadeling, der er bekymrende …

4. Det påvirker privatlivets fred for hverdagens borgere.

CISA-lovforslaget vedrører deling af information mellem virksomheder og regeringen, men det har selvfølgelig stort potentiale for at påvirke almindelige borgere.

Hvordan? Nå, VICE rapporterer, at selv om lovforslaget kræver, at: a) virksomheder striber enhver personlig information, inden de udleverer relevante data til DHS, og b) private borgere får besked, hvis deres personlige oplysninger utilsigtet deles, giver det også regeringen mulighed, når de føler, at der er en trussel om at kigge ind i datasystemerne for virksomheder, der har tilmeldt sig programmet.

Dette kan teoretisk give offentlige myndigheder som FBI og NSA fuldstændig og ufiltreret adgang til personlige data og private oplysninger. 

Og det siger sig selvfølgelig, at da CISA-lovforslaget giver en immunitetsklausul til de virksomheder, der videregiver information, er der meget lidt ansvar, hvis personlige kundedata deles undervejs.

5. Hvad siger Snowden?

NSA-whistleblower Edward Snowden har åbenlyst kritiseret lovforslaget og på Twitter oplyst, at en afstemning til CISA er ”en afstemning imod internettet”:

Vi vil navngive navnene på folk, der har stemt for bagefter. En stemme til #CISA er en stemme imod internettet. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden) 27. oktober 2015

Progressive nyhedsudgang Common Dreams rapporterer, at da Snowden blev medlem af Fight for the Future’s Q&En session om reddit skrev han i “IAmA” -tråden:

”Det vil ikke stoppe angreb. Det vil ikke gøre os mere sikre. Det er en overvågningsregning. Hvad det tillader er for de virksomheder, du interagerer med hver dag – synligt, som Facebook eller usynligt, som At&T– til ubetinget at dele private poster om dine interaktioner og aktiviteter med regeringen. ”

Du kan læse Snowdens fulde indlæg her.

6. En lignende regning blev tidligere indført, men skudt ned.

En lignende lovforslag, loven om deling og beskyttelse af Cyber ​​Intelligence (CISPA), blev indført af republikanere i repræsentanternes hus i 2013. Den blev skudt ned efter udbredt indsigelse fra Internettet og fordømmelse fra Det Hvide Hus.

Så hvad gør CISA-regningen anderledes? Det blev formelt godkendt af Barak Obama i august.

7. CISA-lovforslaget er blevet kritiseret for forvirrende og modstridende bestemmelser.

Senator Rand Paul har indført en andragende om at stoppe CISA. Han fastholder, at lovforslaget er “fyldt med vage definitioner, der giver aggressive nye spionage-beføjelser, der tarver privatlivets lov og giver internetudbydere og websteder mulighed for at udlevere personlige data til ethvert agentur i den føderale regering.”

Som detaljeret i Daily Dot har privatlivets aktivister advaret om, at lovforslaget sprog lægger vægt på at fjerne oplysninger, der “endeligt er kendt for at være uden betydning for den særlige cybertrussel.” Men hvad betegnes nøjagtigt som “definitivt” i en efterforskningssituation? Der er masser af gråt område her.

8. Hvem støtter det, og hvem gør det ikke?

Flere store tech-virksomheder som Twitter, Apple, Salesforce, Yelp, Wikipedia og reddit modsætter sig direkte regningen. Det samme gælder borgerlige og digitale rettighedsgrupper som Electronic Frontier Foundation.

American Banking Association og Association of Telecommunications Industry har støttet CISA. I mellemtiden har Facebook tilsyneladende benægtet beskyldninger om, at den i hemmelighed lobbede for regningen.

9. Der er tvivl om CISA-lovforslagets sande intention og effektivitet.

Elissa Shevinsky, administrerende direktør for cybersecurity-firmaet Jekudo Privacy Company, skrev for nylig en op-ed, der gav udtryk for sin bekymring over regningen. Ud over at udtrykke bekymring over det faktum, at hun mener, at lovforslaget vil gøre det muligt for virksomheder at “krænke deres privatlivspolitik uden ansvar,” påpegede hun også, at lovforslaget faktisk blev fremsat af Senats efterretningskomité.

Indsamling af intelligens, som Shevinsky påpeger, er “mere nyttigt til at retsforfølge forbrydelser end det er til at sikre vores tekniske infrastrukturer (vores servere, vores netværk, vores computere, vores kommunikationssystemer osv.)”

Trevor Timm, administrerende direktør for Freedom of Press Foundation, har også talt imod lovforslaget i denne henseende: “Prøv at spørge lovforslagets sponsorer, hvordan lovforslaget vil forhindre cyberangreb eller tvinge virksomheder og regeringer til at forbedre deres forsvar,” han skrev. ”De kan ikke svare.”

10. Lovforslaget har internationale følger.

En Guardian-rapport i sidste uge afslørede, at hvis den blev vedtaget, ville CISA-lovforslaget give myndighederne flere muligheder for at retsforfølge udenlandske cyberkriminelle, hvis deres forbrydelser involverede et amerikansk firma.

”[I] hvis en fransk statsborger hacker en spansk statsborgeres MasterCard, kunne hun blive udsat for 10 års amerikansk fængsel i henhold til love ændret ved lovforslaget,” sagde rapporten.

Selvfølgelig opererer mange virksomheder og store virksomheder, der opererer i USA, også globalt. Så det ser ud til, at de bredere, verdensomspændende konsekvenser for vedtagelsen af ​​dette lovforslag er uundgåelige.

Så hvordan man proaktivt beskytter dit online privatliv og aktivitet?

Den potentielle vedtagelse af denne regning gør fordelene ved en VPN endnu mere værdifulde.

Når du opretter forbindelse til en af ​​SaferVPNs globale servere, er du i stand til at gennemse internettet med fuldt krypteret forbindelse. Dette tilføjer i det væsentlige et lag af beskyttelse mod regeringsovervågning og giver dig mulighed for at gennemse med komplet privatliv og anonymitet.

Hvis du er interesseret i at sikre dit værdifulde online-privatliv og nyde adskillige andre VPN-fordele som online-sikkerhed, adgang til dit foretrukne geobegrænsede indhold og muligheden for at omgå prisdiskriminering på flyvninger og udlejningsbiler, tilmeld dig SaferVPN eller start din gratis VPN-prøve i dag.

Og selvfølgelig, hvis du har spørgsmål eller forslag – hvad enten det drejer sig om vores produkt eller dit personlige online privatliv og sikkerhed, så tøv ikke med at oprette forbindelse til os på Facebook, Twitter eller Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map