Cryptocurrency csalások elkerülése: Legyen biztonságos a Bitcoin segítségével

Bitcoin átverés


Bárki, aki cryptocurrencies-t használ, tudnia kell minden Bitcoin-átverésről és arról, hogy milyen kockázatokkal jár. Olvassa el tovább, hogy megtudja, mi a titka annak, hogy biztonságban maradjunk, miközben fizetünk a Bitcoin segítségével.

Mivel a Bitcoin folyamatosan törli a címeket, és vonzza a befektetőket és a gyakorlati felhasználókat a világ minden tájáról, még fontosabbá vált, hogy folyamatosan tájékozódjunk a Bitcoin-csalással kapcsolatos legfrissebb hírekről..

Amikor kriptovalutákkal foglalkozik, nagyobb kockázatoknak van kitéve, mint bármely más internetes felhasználónál. Ha készülékét feltörik, ha elfogják a forgalmat, sokkal többet veszít, mint egy tipikus Facebook-fiók, de a nehezen megkeresett kriptokészlet.

Ha azt kérdezi magától: „Érdemes-e megtenni a kockázatot?”, Akkor olvassa el blogunkat, hogy megtudja, hogyan lehet biztonságban maradni a Bitcoin használata közben..  

Mi a Cryptocurrency??

A Cryptocurrency, más néven digitális készpénz, egy nemzetközi fizetési hálózat. A kriptovaluta lehetővé teszi a két számítógép-felhasználó közötti cserét, létrehozva egy „Peer-to-Peer elektronikus készpénzrendszert” és a pénzügyi tranzakciók nyilvános nyilvántartását..

Ezeknek a kriptovalutáknak, különösen a Bitcoinnak három olyan tulajdonsága van, amelyek meghaladják a hagyományos valutákat: decentralizáció, nyílt forráskódú és peer-to-peer hálózatépítés.

A legfontosabb, hogy a nincs központi hatóság vagy közvetítők. Noha ez az elnyomó kormányokban élő sok ember számára pozitív tulajdonság lehet, ez a minőség is lehetővé teszi a Bitcoin-csalások virágzását. (Bővebben lásd alább).

Így működik:

Bitcoin-összeomlás: Kína

Kína betiltotta a Bitcoint és más kriptovalutákat. Kína szigorúan ellenőrzi a valutát, kiküszöböli a pénzátutalási képességet az országból és onnan, így Kína a világ legnagyobb kriptovalutapiacává válik, és az összes Bitcoin tranzakció körülbelül 80% -át teszi ki..

Most, Kína blokkolja a kezdeti érmeajánlatokat (ICO)), nem szabályozott közösségi finanszírozás kriptovaluta és Bitcoin-csereprogramok segítségével. A kormány még azt is kérte, hogy állítsák le az összes Bitcoin-cserét Pekingben és Sanghajban, kijelentve, hogy a kriptovalutákat „egyre inkább eszközként használják olyan bűncselekményekben, mint a pénzmosás, a kábítószer-kereskedelem, a csempészet és az illegális adománygyűjtés”. Ez magában foglalta:

 • Személyes adatok: A csereprogramoknak a felhasználói hatóságok minden adatát tartalmazó DVD-t be kell nyújtaniuk a helyi hatóságoknak.
 • Utazási tilalom: A tőzsdékben részt vevők mindegyike, beleértve a részvényeseket, az irányítókat, ügyvezetőket, valamint a pénzügyi és műszaki alapvető személyzetet nem hagyhatják el a várost és teljes mértékben együtt kell működnie a hatóságokkal.

De valószínűleg nem a digitális valuta vége Kínában. Valójában azt tervezik, hogy kiadják a renminbi saját digitális változatát.

A Cryptocurrency használatának előnyei

A Bitcoin és más kriptovaluták egyedülálló képességgel bírnak, hogy meghaladják a határokat, meghaladják a banki átutalási díjakat, és átjárhatatlanok az árfolyamok szempontjából, függetlenül attól, hogy a kormány vagy a bank jelenleg milyen állapotban van..

Sőt, hozzájárulhat a szabadság finanszírozásához is, ha lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül adományozzanak olyan szervezeteknek, amelyeket a helyi önkormányzatok nem hagynak jóvá. Például az LBGT jogok, az abortusz, a politikai ellenzék stb. Mindegyikének lehetősége van kriptovaluta útján támogatást találni..

A felhasználók meg is kezdhetik Vásároljon valódi tárgyakat. Ahogy a Bitcoin tovább növekszik, gyakran használják azt a sokféle termék számára. Íme néhány példa:

 • A Bitcoin-t használtak házak vásárlására Texasban.
 • Dél-Afrika második legnagyobb szupermarket lánca kipróbálta a Bitcoin fizetéseket.
 • A londoni fejlesztő lehetővé teszi a bérlők számára, hogy betéteket fizetjenek a Bitcoinban.
 • Még egy svájci város is elfogadja a Bitcoint adófizetésre 2018-ban.

Cryptocurrency kockázatok

Annak ellenére, hogy a kriptovaluták használatakor rengeteg gond van, sok kockázat is fennáll. A Bitcoin-átverés bárkinek megtörténhet, tehát végezzen kutatást, mielőtt a bankszámláján kereskedne egy Bitcoin-pénztárcával.

Néhány általános kockázat a következő:

Illegális tevékenységek
Mivel a Bitcoin tranzakciók viszonylag névtelenek, a platformnak lehetősége nyílik illegális tevékenységek vonzására. Ez felhívja a kormányok negatív figyelmét, ösztönözve a Bitcoin és más kriptovaluták esetleges betiltását.
Pótolhatatlan
A bankszámláján végzett tranzakcióktól eltérően a Bitcoin soha nem cserélhető el, ha elveszett vagy ellopták. Nincs mód a bitcoin visszaszerzésére, ha valaki behatol a pénztárcájába. És semmilyen módon nem állíthatja vissza fiókját, ha helyteleníti a bejelentkezési adatait.
Nem könnyű befizetni
Ha úgy dönt, hogy pénzt szeretne fizetni a bitcoinjaiba, akkor valóban nincs egyértelmű módszer ezek eladására. Bár sok pénzváltó különféle módszerekkel kínálja a szolgáltatást, ez nem olyan egyszerű, mint a pénz átutalása a Paypal-ból.
Ingatag befektetés
Jelenleg a Bitcoin ára jelentősen ingadozik. Bármely webáruháznak, amely érdekli a bitcoin elfogadása, szinte naponta módosítania kell árait. Ezenkívül a befektetők kockázatot vállalnak, amikor alapokat részvényekbe raknak.
Kormányrendelet
Jelenleg a világ nagy része még nem döntött úgy, hogy hogyan kezelje a Bitcoint. Mivel a Bitcoin nem adóköteles, veszélyezteti a helyi valutákat. Ha a kormányok úgy döntenek, hogy a Bitcoint illegálissá teszik, akkor a
nehéz visszahozni a pénzt.
Nem visszatéríthető
Ez annyira egyszerű: Ha bitcoinjait ellopták, azok nem téríthetők vissza. Valaki ugrani a közepére, ha a tranzakció megváltoztatja a befizetés rendeltetési helyét – MITM támadásnak hívják..

Kerülje a Bitcoin csalást

Bitcoin vagy más kriptovaluták használatakor tisztában kell lennie a következő kockázatokkal:

Közép-ember támadások

Egyszerűen fogalmazva: a középtávú (MITM) támadások megváltoztathatják a pénzátutalások (vagy bármilyen adatátviteli tranzakció) rendeltetési helyét. Ahogy a neve is sugallja, a hackerek adatcsomagokat fognak el, amikor két áldozat között utaznak. 

Ha Bitcoin segítségével szeretne befizetést tenni, akkor az MITM megváltoztathatja tranzakciójának rendeltetési helyét, így pénzt veszíthet tőle, és a szándékolt címzett megkérdezi, hogy hol van a befizetés – csak annyit kell használniuk, hogy rosszindulatú programokat küldjenek el e-mailben vagy megosztott Wi-Fi segítségével. -Fi hálózat.

Biztonságban maradni, használjon VPN-t. Mivel a hitelesítési protokollokat kifejezetten az ilyen típusú támadások elkerülésére tervezték, a VPN biztosítja a végpontok közötti titkosítást, anonimmá téve téged a nyilvános hálózatokon keresztül.

A hackerek hozzáférhetnek a Bitcoin pénztárcákhoz

A digitális pénztárcák, ahol „biztonságosan” tárolják a kriptovalutát, a felelősek a felhasználói fiókok gyenge biztonságáért. Nyilvánvaló, hogy az áldozatok minimális személyes adatai – keresztnév, vezetéknév és telefonszám – elegendőek voltak a Coinbase-i teszt pénztárca feltöréséhez, a Positive Technologies szerint.

Ahogy a CryptoInsider mondta:

„A kriptovalutához kapcsolódó számítógépes támadások egyre növekszenek. Mivel a kriptovaluta értékei és a közvélemény tudatossága továbbra is felrobban, csak arra számíthatunk, hogy ez a tendencia folytatódjon. Nemrég voltam egy ilyen támadás célpontja. Személyesen is ismerem számos azonos ügy támadásának sikeres végrehajtását. Még ennél is rosszabbá válik az ilyen típusú támadások egyre gyakoribbá válása, és valószínűleg még nagyobb lendületet kap az olyan társaságok szakmai kiválóságának köszönhetően, mint az Equifax, és ez sürgős téma, mivel szinte mindenki közvetlen veszélyben van. ”

Ezenkívül minden kriptográfia-használónak javítania kell a kriptovaluta biztonságát azáltal, hogy aktiválja a 2FA-t (2-tényezős hitelesítés) az összes váltószámlán..

Adatvédelmi komplikációk

Még akkor is, ha a kriptovállalati tevékenységek biztonságosak vannak, továbbra is vannak külső adatvédelmi problémák, amelyeket a felhasználóknak tisztában kell lenniük.

 • ISP: Internet szolgáltatója (ISP) minden alkalommal tudja, mikor jelentkezik be a Bitfinexbe vagy bármely más Bitcoin cserebe. Tényleg azt akarja, hogy megismerjék az összes „anonimizált” forgalomnaplót? Nem igazán, igaz?
 • Nyilvános Wi-Fi:  Ha nyilvános Wi-Fi-vel van kapcsolatban, akkor határozottan nem akarja közzétenni azt a tényt, hogy Ön Bitcoin kereskedő, azoknak az embereknek, akik ugyanazon kávézó Wi-Fi-jén vannak, mint te.

Ha az internetszolgáltató vagy a Wi-Fi szomszédai látják, hogy mit csinál online, akkor a kriptovaluta névtelensége teljesen eltűnik. Az Ön által gyakran használt online csereprogramok, a használt online kereskedési eszközök és pénztárcák mind ismertté válnak másokkal. És a megosztott titok már nem valójában titok.

Hogyan lehet védeni

Az egyes Bitcoin-csalásokra és a biztonsági kockázatokra nincs átfogó megoldás. De vannak olyan építőelemek, amelyekből ki kell építeni a saját személyes kriptovaluta tűzfalat. Ne feledje ezeket a tippeket:

 • Óvakodj az adathalászati ​​kísérletektől.
 • Győződjön meg arról, hogy az operációs rendszer javítva van a legújabb biztonsági frissítésekkel.
 • Vigyázzon a ransomware-re.
 • Használjon biztonságos nem ellenőrizhető jelszavakat, és tegyen meg más intézkedéseket magának a védelme érdekében.
 • Használjon megbízható VPN-t.

VPN használatakor az összes forgalom (beleértve a böngészett URL-eket) titkosítva van. Sem az internetszolgáltató, sem a kávézó szomszédja egyetlen információt sem szerezhet az online tevékenységekről. Látogathat online csereprogramokat, használhatja pénztárcáját és teljesen névtelenül kereskedhet – ahogy legyen!

A VPN szintén hozzájárul az Ön biztonságához. Mivel a forgalom titkosítva van, a wifi-hackerek nem tudják eltéríteni a munkamenet cookie-jait, vagy ellophatják a szöveges jelszavakat.

A SaferVPN megbízhatóan ellenőrzi a fenti négyzeteket. Az összes forgalmat titkosítja a bank-szintű modern titkosítással. 36 ország 700+ helyének bármelyikét választhatja, hogy átirányítsa a forgalmat, és elrejtse az kíváncsi szem elől. Ami még fontosabb, a valódi IP-cím soha nem lesz naplózva úgy, hogy a kriptovalutával kapcsolatos tevékenységei valóban privát jellegűek maradjanak. A SaferVPN szerepel a WeUseCoins oldalán is, az egyik legnagyobb kriptovaluta-webhelyen. 

Bár a VPN nem az érmék teljes biztonsági megoldása, ez a védelem rendkívül fontos alkotóeleme.

Hogyan kell használni a Bitcoint a SaferVPN fizetéséért

A kriptovaluták vásárlása, kereskedelme, tárolása és bányászata magántevékenységek, amelyeket magán és biztonságos módon kell elvégezni. A megbízható Bitcoin VPN használata nagyon fontos elem a rejtjelek magánéletének biztosításában. A SaferVPN privát (nincs naplója), gyors és egyszerű platform nemcsak hozzájárul az adatvédelemhez a Bitcoin használata közben, de még a fizetési módot is elfogadja a Bitcoin számára. 

Egyszerűen válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő tervet, és válassza a Bitcoin lehetőséget a fizetési oldalon. Ha még nem regisztráltál, próbáld ki ingyen a SaferVPN-t (a 30 napos pénzvisszafizetési garancia, nincs vesztenivalója)!

Voltál-e egy Bitcoin-átverés áldozata? Mi a véleményed a Bitcoinról? Ossza meg gondolatait az alábbi Megjegyzés szakaszban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map