VPN vs Proxy: la gran comparació

home que compara vpn i proxy


Molts dels nostres usuaris i visitants del lloc web busquen un servei per a la navegació anònima i per ocultar les seves adreces IP. Alguns es confonen de les diferents opcions que hi ha i es pregunten sobre els avantatges i els contres de les VPN versus proxies. Ens ho expliquem!

Què és un servidor intermediari i com funciona

El servidor intermediari és bàsicament un intermediari entre el lloc i el lloc al qual accediu. En fer-ho, manté una versió dels llocs web més visitats a la memòria, facilitant-ne l’accés. D’altra banda, els llocs web que no s’han visitat darrerament es guarden a la memòria cau. A més, un proxy pot permetre desbloquejar contingut o, fins i tot, bloquejar-lo, depenent del seu ús.

Un servidor intermediari utilitzat per una escola o oficina pot impedir que els usuaris accedeixin a determinats llocs que no s’ajusten a la seva política d’ús. Permet a l’administrador de xarxa registrar els URL visitats dels usuaris individuals. Això permet suposadament augmentar la productivitat, protegeix de les amenaces externes i permet a l’administrador bloquejar contingut inadequat.

D’altra banda, també es pot utilitzar un proxy per obtenir accés a llocs web bloquejats al vostre país, ja que us pot reenviar a llocs web bloquejats. En essència, us connecteu a un proxy del país que vulgueu desbloquejar el contingut geoblocat i, per tant, eludir la restricció.

Per la seva banda, i és important, les vostres dades només es transmeten entre vosaltres i el lloc web sense xifrat. Això significa que les vostres dades privades poden ser segrestades fàcilment durant el camí. L’operador de proxy pot escoltar fàcilment les contrasenyes i les galetes, de manera que assegureu-vos que els llocs web que utilitzeu tinguin una connexió SSL segura i que utilitzin la codificació https. En cas contrari, s’arrisca a ser defraudat!

Què és una VPN i com funciona

SaferVPN afegeix una capa de xifrat protecció contra els furtius, pirates informàtics i governs quan es connecten a Internet per obtenir més privacitat i seguretat.

VPN significa xarxes privades virtuals i hi ha diversos usos. Per exemple, es pot connectar una força de treball global a la mateixa VPN per tenir la mateixa funcionalitat de compartició que si haguessin estat asseguts a la mateixa ubicació. També és fantàstic quan viatgeu a l’estranger i vulgueu accedir a la xarxa d’oficines des d’un altre lloc. És com si estigués allà dins de la xarxa local!

El seu funcionament és que es combinen protocols i xifrats del túnel VPN per establir una connexió virtual entre el vostre ordinador o dispositiu mòbil i el servidor al qual us connecteu. Ara, alguns nois brillants preocupats per la seva privadesa en línia es preguntaven: “Per què no fer-ho servir per ocultar adreces IP; així podrem ocultar les nostres identitats i ubicació.” Eureka! I així, VPN com sabem que es va inventar!

Així doncs, heu esbrinat que un servidor intermediari us pot permetre accedir a llocs web bloquejats, però bé, voleu donar accés als informadors a la vostra informació privada? Hi ha una gran probabilitat que utilitzeu el vostre proxy o VPN per desbloquejar YouTube, Twitter o Facebook; ara no voldríeu que algú tingui accés a aquestes contrasenyes, veritat? Especialment en un país que està disminuint a les xarxes socials, tampoc voldríeu que les autoritats sàpiguessin que heu visitat aquests llocs en un primer lloc.!

Bé, aquesta és la bellesa d’una VPN. No només permet obviar la censura, desbloquejar llocs web i navegar de forma anònima, sinó que també protegeix les vostres dades mitjançant xifratge. Amb un xifrat a nivell de bancs de 256 bits, podeu dormir bé a la nit sabent que les vostres dades són segures!

Comparació en profunditat de VPN vs VPN

Proxy
VPN

SeguretatMolt fluix. A les connexions SSL, totes les dades es xifren; però a les que no siguin SSL, no es xifra. Aneu amb compte!Xifrat de nivell bancari
VelocitatNormalment lent a causa dels servidors sobreeixitsMolt ràpid i orientat al rendiment
PrivacitatL’operador de servidor intermediari pot interceptar les vostres dades privadesEl millor possible. Les vostres dades estan totalment xifrades i, per tant, emmascarades. El vostre ISP no pot supervisar la vostra activitat
Accés al contingutCircumeix georestriccions bàsiques, no 100% fiables Desbloqueja totes les restriccions de contingut
EstabilitatInestable: temps d’inauguració freqüents i risc d’estavellar-se Super estabilitat: un 99,9% de temps de vida
Suport per a sistema operatiu / dispositiuLimitat al navegador Funciona en tots els sistemes (Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Routers) i encarrega tot el trànsit a través de VPN (dins de les aplicacions també)

Pensaments finals

Proxies: És fantàstic com a desbloquejador d’un lloc web únic, només per consultar un lloc web bloquejat al vostre país. Funciona bastant ràpid si accediu a llocs web amb visites freqüents. Al revés: cap xifrat no et deixa molt vulnerable als pirates informàtics o als pirates informàtics. Pot ser que no funcioni al dispositiu mòbil i, fins i tot, si ho fa, no et permet utilitzar aplicacions bloquejades a la teva ubicació. A més, els visitants sobrecarreguen molts proxies, de manera que es redueix la velocitat de la connexió.

VPN: Els tres avantatges principals d’una VPN són la seguretat, la fiabilitat i la velocitat ràpida. Mitjançant el xifratge i els certificats SSL, cap foraster pot obtenir accés a les vostres dades. A més, el govern no pot obtenir accés a la informació personal.
És fiable ja que hi ha un nombre limitat d’usuaris per servidor, assegurant-se que sempre hi ha prou amplada de banda i servidors en funcionament. Finalment, com que els servidors estan dedicats i tenen usuaris simultanis limitats, sovint són més ràpids que un servidor intermediari.

Una VPN és una gran negociació per desbloquejar Internet, navegar per la forma que desitgi i mantenir-se a la seguretat dels governs, els pirates informàtics i els amigadors. Què val la vostra privacitat en línia?!

Mireu-vos-hi: inscriviu-vos a SaferVPN ara o proveu-lo gratuïtament!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map