De ultieme gids voor het maken van een virtuele wifi

Hoe maak je een virtuele wifi?


Hier is je ultieme gids voor het maken van een virtuele hotspot. Als u op zoek bent naar een manier om uw Windows- of Mac-computer als router te gebruiken om wifi te maken, dan is dit hoe. Met een virtuele wifi kun je een VPN gebruiken op elk apparaat zoals je Smart TV of gameconsoles. Laten we beginnen!

U kunt het volgende gebruiken als een op zichzelf staande gids voor het maken van een virtuele wifi. Als u uw computer verbindt met SaferVPN, krijgt u de extra bonussen van beveiliging, anonimiteit en vrijheid om toegang te krijgen tot elke geblokkeerde site. Met SaferVPN wordt al uw verkeer versleuteld, zodat niemand in uw gegevens kan snuffelen; u krijgt een nieuw IP-adres zodat u online anoniem en spoorloos wordt; en u kunt vrijwel overal ter wereld wonen om media-inhoud live te streamen vanuit welk land u maar wilt!

Door een VPN-hotspot te maken, kunt u uw VPN op uw Smart TV, consoles, Apple TV of Chromecast gebruiken om games te spelen die in uw land zijn geblokkeerd of om geografische beperkingen op services zoals Pandora en YouTube te omzeilen op elk apparaat dat op uw tv is aangesloten!

Snelkoppelingen:

 • Een VPN-hotspot maken in Windows
 • Hoe maak je een VPN-hotspot in Mac OS X
 • Andere manieren om SaferVPN op meerdere apparaten te gebruiken

Hoe u uw VPN op WiFi kunt delen in Windows 7

Stap 1: Verander uw laptop in een virtuele wifi

A) Voer eerst Command uit als beheerder. Vind het door op het Start-menu [1] te klikken, zoek naar cmd [2], klik er met de rechtermuisknop op [3] en selecteer “Als administrator uitvoeren”. Als er om een ​​beheerderswachtwoord wordt gevraagd, is dit het moment om het in te vullen.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop

B) Zorg er ten tweede voor dat de vereiste stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd. Doe dit door netsh wlan show drivers in de opdrachtprompt [4] te typen en vervolgens op de knop Enter te drukken. Kijk of er ‘Ja tegen Hosted netwerk ondersteund’ [5] staat. Als dat zo is, kunt u aan de slag. Zo niet, dan heb je geen ondersteunde wifi-adapter of zijn de huidige stuurprogramma’s verouderd. Los het op door Windows Update uit te voeren en de nieuwste netwerkadapterstuurprogramma’s te downloaden van de website van uw computerfabrikant.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 2

C) Ten derde, maak je eigen wifi met SSID ingesteld op SaferVPN en wachtwoord ingesteld op wachtwoord. Doe dit door enter netsh wlan set hostednetwork mode = allow ssid = safervpn key = password in de opdrachtprompt in te voeren [6].

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 3

D) Vervolgens hoef je alleen maar je wifi uit te voeren door in de opdrachtprompt te typen netsh wlan start hostednetwork [7]. U krijgt een bericht met de melding ‘Het gehoste netwerk is gestart’. In feite heb je nu je eigen virtuele wifi gemaakt.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 4

Let op: als u een bericht krijgt met de melding “Hosted Network kon niet worden gestart”, voert u eenvoudig Windows Update uit om er zeker van te zijn dat de nieuwste stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd. Dat zou de slag moeten slaan.

E) Deel vervolgens de verbinding. Klik met de rechtermuisknop op het wifi-symbool in de rechterbenedenhoek van uw scherm [8] en selecteer “Open Network and Sharing Center”.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 5

F) Klik in het menu dat verschijnt op “Adapterinstellingen wijzigen” [9].

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 6

G) U ziet nu uw SaferVPN WiFi tussen uw verbindingen [10] – klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen [11].

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 7

H) Open het tabblad Delen bovenaan [12] en vink de twee opties aan “Sta andere netwerkgebruikers toe verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer” [13] en “Sta andere netwerkgebruikers toe om de gedeelde internetverbinding te beheren of uit te schakelen” [14] . Kies in het vervolgkeuzemenu met de naam “Home Networking Connection” de verbinding die u zojuist hebt gemaakt (degene die we SaferVPN hebben genoemd).

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 8

I) Na bevestiging verschijnt er een bericht – selecteer gewoon OK [15].

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - Windows 9

Stap 2: Verbind uw apparaat met uw VPN-hotspot

Eerste, voer SaferVPN uit op uw laptop en maak verbinding met de gewenste server.

Zodra u bent ingelogd, maakt u verbinding met uw nieuw gecreëerde virtuele WiFi met uw gameconsole of welk apparaat u ook een VPN wilt gebruiken!

Merk op dat elke keer dat u uw computer opnieuw opstart of uitschakelt, uw zelfgemaakte VPN-hotspot wordt uitgeschakeld. Om de VPN-hotspot weer in te schakelen, opent u gewoon de opdrachtprompt en typt u netsh wlan start hostednetwork in en bent u klaar om opnieuw te gaan!

Hoe u uw VPN op WiFi kunt delen in Mac OS X

Gelukkig is er ook een geweldige manier voor onze mede-Mac-gebruikers om een ​​PPTP VPN-verbinding van hun laptop naar hun gameconsoles, Chromecasts en Apple TV’s te delen. Alles wat je nodig hebt is een Macbook, een SaferVPN-account en natuurlijk een internetverbinding. Daar gaan we!

Stap 1: Stel PPTP VPN in op uw Mac

Volg de stappen in deze tutorial om een ​​PPTP VPN-verbinding op Mac tot stand te brengen en noem deze SaferVPN (zoals beschreven in de tutorial). Zodra de verbinding tot stand is gebracht, maakt u verbinding met uw gewenste SaferVPN-server. In de onderstaande afbeeldingen maken we verbinding met SaferVPN USA East, maar het werkt op dezelfde manier voor elke serverlocatie waarmee u verbinding wilt maken.

Stap 2: deel uw PPTP VPN-verbinding

A) Klik op de Apple in de linkerbovenhoek van je scherm [1] en selecteer vervolgens “Systeemvoorkeuren”.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop - mac 1

B) Klik op de knop ‘Delen’ op internet & Draadloos gedeelte.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop mac-2

C) Vink de knop Internet delen aan de linkerkant aan [3]. Als het al is aangevinkt, vink het dan uit en selecteer het opnieuw om er zeker van te zijn dat je je SaferVPN-verbinding (in dit geval SaferVPN USA East) deelt in de optie ‘Deel je verbinding vanaf’ [4]. Selecteer vervolgens hoe u uw verbinding wilt delen, kies Wi-Fi [5] om uw VPN te delen via WiFi of Thunderbolt Ethernet [6] om uw verbinding te delen via Ethernet.

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop mac-3

D) Nadat u uw keuzes heeft gemaakt, wordt uw VPN-verbinding gedeeld. Zoek naar wifi-netwerken op je Chromecast, Apple TV of gameconsole en zoek naar de SaferVPN-hotspot die je zojuist hebt ingesteld [7]. Maak er verbinding mee om VPN op al uw apparaten te gebruiken!

verander uw laptop in een vpn-router. Maak een virtuele VPN WiFi-hotspot met uw laptop mac-4. Download PS3, PS4, Xbox en Apple TV VPN.

Andere manieren om SaferVPN op meerdere apparaten te gebruiken

Zoals u kunt zien, is het niet ingewikkeld om uw VPN-verbinding te delen door uw pc in te stellen als VPN-hotspot. Merk echter op dat de computer aan moet staan ​​terwijl je dit doet en dat je in ieder geval op een Windows-pc ervoor moet zorgen dat delen wordt ingeschakeld elke keer dat je de VPN deelt.

 Een heel eenvoudige optie is om Virtual Router te gebruiken, een populair gratis open source-programma waarmee u eenvoudig een virtuele hotspot kunt maken op uw Windows 7, Windows 8 of Windows Server 2012. Zodra de virtuele router actief is, gebruikt u SaferVPN voor Windows om sluit uw computer aan om toegang te krijgen tot elke website op alle apparaten die op uw virtuele router zijn aangesloten. Zo ziet het programma eruit:

Virtuele routerVirtual Router heeft een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Selecteer gewoon uw netwerknaam en wachtwoord om een ​​virtuele hotspot te starten.

Een andere oplossing is om een ​​DD-WRT-router met VPN-ondersteuning te krijgen. We werken samen met Flashrouters om de snelste routers te verzenden waarop SaferVPN vooraf is geïnstalleerd. Met een VPN-router wordt al het verkeer dat via uw routers is verbonden, versleuteld en surft u op het web alsof u zich in een willekeurig land bevindt.

Als je nog geen account hebt, meld je dan nu aan voor onze gratis VPN-proef om je VPN te gebruiken op je Smart TV, consoles, Apple TV of Chromecast!

P.S. Blijf op de hoogte door SaferVPN te volgen op Facebook, Twitter en Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map