Bitcoin-investering: is het het waard? Alles wat u moet weten

Bitcoin-investering - Is het het waard?


Er is de laatste tijd veel gepraat over Bitcoin. Hier is alles wat u moet weten over Bitcoins, inclusief onze tips voor uw Bitcoin-investering.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale valuta die in 2008 is uitgevonden door een onbekende programmeur of groep, onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Het staat ook bekend als digitaal contant geld, cryptocurrency, een internationaal betalingsnetwerk en het internet van geld. Bitcoin maakt uitwisselingen mogelijk tussen twee computergebruikers, waardoor een “peer-to-peer elektronisch geldsysteem” ontstaat en een openbaar register van financiële transacties.

Er zijn drie kenmerken waarin Bitcoin traditionele valuta’s overtreft. Dit zijn eigenlijk kernwaarden van Bitcoin, gebaseerd op decentralisatie, open source en peer-to-peer-netwerken.

Wat nog belangrijker is, wordt het aangedreven door zijn gebruikers met geen centrale autoriteit of tussenpersonen.

BITCOIN FEITEN:

 • De gezamenlijke waarde van munten in omloop is nu $ 40 miljard.
 • Het gemiddelde aantal transacties per dag nadert de 300.000, wat een handelsvolume van $ 1,5 miljard oplevert.
 • Bitcoin is een wereldwijd platform geworden voor honderden startups, die diensten aanbieden van het verhandelen van de valuta tot het verstrekken van marktgegevens en Bitcoin-geldautomaten.
 • De investeringsprijzen van Bitcoin hebben recordhoogtes van meer dan $ 2.900 bereikt.

Is Bitcoin anoniem?

Bitcoin wordt vaak “anonieme valuta” genoemd, terwijl het in werkelijkheid nauwkeuriger zou worden omschreven als “pseudoniem” en niet anoniem. Dit komt omdat elke transactie kan worden geïdentificeerd door hun openbare adressen – lange reeksen van ongeveer 30 tekens. Hoewel deze adressen geen iemands naam of andere identificerende informatie bevatten, zijn ze volledig openbaar zichtbaar en kunnen ze, met wat werk van een gemiddelde analist, worden gekoppeld aan de identiteit van gebruikers.  

Overweeg de volgende tips vóór uw Bitcoin-investering:

TIP # 1: Om uw identiteit privé te houden, gebruikt u voor elke transactie een nieuw adres, hoewel de meeste moderne Bitcoin-wallets hiervoor zijn ontworpen. Hoewel dit de inspanning die nodig is om de identiteit van een gebruiker te achterhalen, vergroot, is het nog steeds mogelijk – betekenis Bitcoin is niet 100% anoniem.

Tip # 2: Als je echt gek bent op anonimiteit, kun je altijd een “mixer” of “tumbler” gebruiken die door je bitcoins gooit en ze door een reeks adressen scrambelt totdat het vrijwel onmogelijk te traceren is. Hoewel dit behoorlijk onfeilbaar klinkt, kan het vertrouwen op een anoniem uitgevoerde service niet garanderen dat al je bits aan de andere kant uitkomen.  

In het algemeen, aangezien “Blockchain forensics” als bedrijfstak groeit, moet je proberen om zo ver mogelijk voorop te blijven lopen als privétransacties en andere Bitcoin-investeringsdetails belangrijk voor je zijn.

Wil je meer weten over hoe Bitcoin werkt? Bekijk deze korte en informatieve video:

Wat is Blockchain en Bitcoin Mining?

Alle Bitcoin-transacties worden permanent geregistreerd in een gedistribueerd grootboek, de ‘blockchain’ genaamd – zoals een chequeboek van transacties. “Mijnwerkers”, samen met gespecialiseerde software, gebruiken Bitcoin-mijnbouw om de wiskundige puzzels op te lossen die nodig zijn om transacties op het Bitcoin-netwerk te verwerken en ze in de blockchain te beveiligen.

Elke keer dat ze dit gebruiken, worden mijnwerkers beloond met 12,5 BTC (ongeveer $ 33.000 USD) per blok.

Dit grootboek is openbaar zichtbaar en wordt gedeeld door alle volledige Bitcoin-mijnwerkers en “knooppunten” over de hele wereld die het netwerk veilig houden.

Hier is wat meer informatie over hoe Bitcoin-mijnbouw werkt:

Helaas kost mijnbouw ongelooflijk veel snel verouderde apparatuur en energie. Hoewel Bitcoin.com Cloud Mining Services heeft uitgebracht waarmee iedereen bitcoins kan verdienen door alleen zijn eigen computer te gebruiken, kan het voor de meeste gebruikers praktischer zijn om naar een Bitcoin-investering te kijken.

Kan een Bitcoin-investering u iets echts laten kopen?

Hoewel Bitcoin-geldautomaten in bepaalde winkels opduiken, is het onwaarschijnlijk dat veel van hen de valuta als betaalmiddel aannemen. In plaats daarvan kunt u de machines gebruiken om geld op uw Bitcoin-account te storten.  
Een artikel van The Guardian beschrijft een situatie waarin de schrijver 20 GBP inruilde voor Bitcoin (wat zich vertaalde naar 0,00923 van een enkele Bitcoin). Vervolgens probeerden ze een dvd te kopen in een plaatselijke winkel. 

De vrouw aan de balie zei: ‘Geef je Bitcoin niet uit. Waarom zou je ze uitgeven? Er is maar een eindig aantal dat kan worden gedolven, dus als het dat punt bereikt, zullen ze gewoon in waarde stijgen. “

Dit is waar, maar een veel voorkomende overdrijving door degenen die de rantsoenering van bitcoins niet volledig begrijpen. Hoewel er een eindige hoeveelheid van 21 miljoen bitcoins is en er nooit meer kunnen worden gecreëerd (wat betekent dat niemand kan beslissen dat er meer moeten zijn wanneer het uitkomt), is het absoluut noodzakelijk om te verduidelijken dat elke bitcoin tot 8 decimalen kan worden verdeeld.

Dus hoewel er al 16,5 miljoen bitcoins zijn gedolven, is elke bitcoin deelbaar door 100.000.000 satoshis (de kleinste eenheid van de bitcoin-valuta).

Hoewel je misschien geen willekeurige dvd kunt kopen in een willekeurige winkel, zijn er al veel nuttige dingen die je online kunt kopen zoals het boeken van treinen voor het kopen van eten en drinken, vluchten met Expedia, pc ‘s met Dell, Microsoft, enz.

Huidige controverse: de Bitcoin Civil War

Het probleem: De grootte van een ‘blok’.

Een blok beschrijft de grootte van de batches waarin Bitcoin-transacties worden samengesteld voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd.

Bij het creëren beperkte Nakamoto de blokgrootte tot een enkele megabyte, wat betekent dat het systeem maximaal zeven transacties per seconde kan verwerken. Ter vergelijking: betalingssystemen zoals Visa kunnen in die tijd duizenden verwerken.

Naarmate de populariteit en transactietarieven toenamen, vertraagde het systeem, waardoor gebruikers extra kosten moesten betalen aan mijnwerkers om hun transactieverwerkingstijd te verlengen.

Maar als de omvang van het blok groter wordt, zouden miners minder geld ontvangen voor de ‘blokbeloning’ van 12,5 bitcoins.

Zoals het RootStock-witboek opmerkt,

“Als de Bitcoin-blokgrootte niet wordt vergroot via een harde vork, kunnen de transactiekosten voor Bitcoin onbetaalbaar worden voor bepaalde toepassingen wanneer de volgende Bitcoin-beloning halveert.”

Het is vermeldenswaard dat Satoshi Nakamoto zelf in 2010 verklaarde:

“Het zou leuk zijn om de [blockchain] -bestanden zo klein mogelijk te houden.

De uiteindelijke oplossing zal zijn dat het niet uitmaakt hoe groot het wordt.

Maar voorlopig, hoewel het nog klein is, is het leuk om het klein te houden, zodat nieuwe gebruikers sneller aan de slag kunnen. Als ik uiteindelijk de client-only modus implementeer, maakt dat niet veel meer uit. “

Aangezien Bitcoin te maken heeft met concurrentie van andere digitale valuta, moest er een consensus worden bereikt.

SegWit Split afgewend

Een optie was om de blokgrootte te vergroten tot twee megabytes om transacties aan de blockchain toe te voegen. De andere; Implementeer “Segregated Witness” of, kort gezegd, SegWit. Dit zou de limiet voor de blokgrootte verhogen door handtekeninggegevens uit Bitcoin-transacties te verwijderen, waardoor ruimte vrij komt voor meer transacties.

Het kiezen van een van deze opties boven de andere zou hebben geleid tot een ketting splitsen.

In plaats daarvan kwam een ​​groep bitcoin-bedrijven met een compromis genaamd “SegWit2x”, dat zorgde voor de implementatie van SegWit medio augustus en vervolgens de toename van de blokgrootte tot twee megabytes 3 maanden later.

Het is dit compromis dat de officiële steun van bijna alle mijnwerkers heeft gewonnen.

Een splitsing is voorkomen – voorlopig.

Het is duidelijk dat Bitcoin een soort bestuurssysteem moet opzetten waarmee de cryptovaluta zich kan aanpassen terwijl het zijn vermogen behoudt om te evolueren zonder vertrouwen op een leider van het type liniaal.

Is een Bitcoin-investering de moeite waard?

Bitcoin heeft een unieke kwaliteit, het vermogen om grenzen te overschrijden, overschrijvingskosten te overschrijden en ongevoelig te zijn voor wisselkoersen, ongeacht de huidige staat van uw overheid of bank.

Voor degenen die de gevolgen ondervinden van een niet-bediend of onderbediend internationaal banksysteem, leven in een opkomende economie of freelance voor buitenlandse klanten, biedt Bitcoin een oplossing die nog nooit eerder beschikbaar was.  

Internationaal biedt Bitcoin een aantrekkelijke kans voor diegenen die anders misschien geen toegang hebben tot fondsen, een nieuwe manier om de rest van de wereld te bereiken. Om deze redenen zijn de grootste kopers van Bitcoin in China geweest – een regio waar burgers valutacontroles omzeilen die hen ervan weerhouden kapitaal uit het land te halen.

Bitcoin kan ook worden gebruikt voor anonieme donaties door organisaties die mogelijk niet zijn goedgekeurd door lokale overheden. LBGT-rechten, abortus, politieke oppositie, etc. hebben allemaal de mogelijkheid om ondersteuning te vinden via cryptocurrency.

Bij het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies is een veelvoorkomend probleem wanneer een ICO (Initial Coin Offering) investeringen van uw land van verblijf blokkeert. Landen als de VS, China, Israël en Singapore kennen zeer strikte, mogelijk zelfs verouderde investeringsregels. Een eenvoudige oplossing om de geoblocking te omzeilen, is het gebruik van een VPN-service zoals SaferVPN.

Hoe Bitcoins te gebruiken om te betalen voor SaferVPN

Bij SaferVPN waarderen we uw privacy en online veiligheid, daarom bieden we u deze mogelijkheid ook aan voor betalingen.

Het gebruik van VPN voor Bitcoin zorgt voor hetzelfde niveau van beveiliging en codering die vaak wordt gezocht door VPN-gebruikers. Het gebruik van Bitcoins biedt een verhoogd niveau van beveiliging en anonimiteit in vergelijking met creditcardgegevens of Paypal. De Bitcoin-betalingen komen ook ten goede aan consumenten, waardoor ze de kosten van 2-3% die doorgaans door creditcardmaatschappijen worden aangerekend, kunnen overslaan.

Kies gewoon het plan dat het beste bij u past en kies eenvoudig Bitcoins op de betalingspagina. Hoe makkelijk is dat?

Als je je nog niet hebt aangemeld, probeer dan nu gratis onze SaferVPN!

Zelfs als u geen Bitcoin-investering heeft overwogen, kunt u erop vertrouwen dat uw identiteit bij ons veilig is.

Wat vind je van Bitcoin? Deel uw mening in het gedeelte Opmerkingen hieronder!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map