VPN vs Proxy – The Great Comparison

mann sammenligne vpn vs proxy


Mange av våre brukere og besøkende på nettet leter etter en tjeneste for anonym surfing og for å skjule IP-adressene deres. Noen er forvirret over de forskjellige alternativene der ute og lurer på fordeler og ulemper med VPN-er kontra fullmakter. La oss forklare deg!

Hva en fullmektig er og hvordan den fungerer

En fullmektig er i utgangspunktet en mellommann mellom deg og nettstedet du har tilgang til. På den måten beholder den en versjon av de mest besøkte nettstedene i minnet, noe som gjør det raskere å få tilgang til dem. På den annen side lagres nettsteder som ikke har blitt besøkt den siste tiden i hurtigminnet. I tillegg kan en proxy enten la deg fjerne blokkering av innhold eller til og med blokkere innhold for deg, avhengig av bruken.

En fullmektig som brukes av en skole eller et kontor, kan hindre brukere i å få tilgang til bestemte nettsteder som ikke er i samsvar med brukspolitikken. Den lar nettverksadministratoren logge individuelle brukers besøkte nettadresser. Dette tillater antatt økt produktivitet, beskytter mot trusler utenfor og lar administratoren blokkere upassende innhold.

På den annen side kan en proxy også brukes til å få tilgang til nettsteder som er blokkert i ditt land, siden den kan videresende deg til blokkerte nettsteder. I hovedsak kobler du til en proxy i landet hvis geoblokkerte innhold du vil fjerne blokkeringen, og på den måten omgår du begrensningen.

På ulemper – og dette er en stor en – blir dataene dine bare sendt videre mellom deg og nettstedet med ingen kryptering. Dette betyr at dine private data enkelt kan kapres underveis. Proxy-operatøren kan enkelt avlyse passordene og informasjonskapslene, så sørg for at nettstedene du bruker for å ha en sikret SSL-forbindelse og bruke https-koding. Ellers risikerer du å bli svindlet!

Hva en VPN er og hvordan den fungerer

SaferVPN legger til et beskyttende krypteringslag mot snoopere, hackere og myndigheter når du kobler til Internett for ekstra privatliv og sikkerhet.

VPN står for virtuelle private nettverk, og det er flere bruksområder for det. For eksempel kan en global arbeidsstyrke være koblet til samme VPN for å ha den samme delingsfunksjonaliteten som om de hadde sittet på samme sted. Det er også flott når du reiser til utlandet og vil ha tilgang til kontornettverket ditt fra andre steder. Det er som om du faktisk er der i det lokale nettverket!

Slik det fungerer er at VPN-tunnelprotokoller og kryptering kombineres for å opprette en virtuell forbindelse mellom datamaskinen eller mobilenheten din og serveren du kobler til. Nå spurte noen lyse karer som var opptatt av sitt personvern på nettet: “Hvorfor ikke bruke dette til å skjule IP-adresser – på den måten kan vi skjule identiteten og plasseringen vår.” Eureka! Og så VPN slik vi kjenner det ble oppfunnet!

Så du har funnet ut at en fullmektig kan gi deg tilgang til blokkerte nettsteder – men hei – vil du virkelig gi snoopers tilgang til din private informasjon? Det er stor sjanse for at du bruker proxy eller VPN for å oppheve blokkeringen av YouTube, Twitter eller Facebook – nå ville du ikke ønsket at noen skal ha tilgang til disse passordene, vil du? Spesielt i et land som holder seg på sosiale medier, ville du ikke engang ønske at myndighetene skulle vite at du har besøkt disse nettstedene i utgangspunktet!

Det er skjønnheten til en VPN. Ikke bare lar det deg omgå sensur, fjerne blokkering av nettsteder og bla anonymt, men det sikrer også dataene dine gjennom kryptering. Med 256-biters kryptering på banknivå kan du sove godt om natten når du vet at dataene dine er sikre!

VPN vs Proxy dybdesammenligning

proxy
VPN

SikkerhetVeldig lav. På SSL-tilkoblinger er all data kryptert – men på ikke-SSL er ingenting kryptert. Beware!Kryptering på banknivå
HastighetVanligvis treg på grunn av overtraffede servereVeldig raskt og ytelsesorientert
PersonvernProxy-operatør kan avskjære dine private dataBest mulig. Dataene dine er fullstendig kryptert og derfor maskert. Internett-leverandøren din kan ikke overvåke aktiviteten din
Tilgang til innholdOmgå grunnleggende geobegrensninger, ikke 100% pålitelige Fjern blokkeringen av alle innholdsrestriksjoner
StabilitetUstabil – hyppig driftsstans og risiko for å krasje Superstabil – 99,9% oppetid
OS / Device SupportBegrenset til nettleseren Fungerer på alle systemer (Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Routere) og ruter all trafikk gjennom VPN (også innen apper)

Avsluttende tanker

fullmakter: Flott som en engangsavblokkering av nettsteder, bare for å sjekke ut et nettsted som er blokkert i ditt land. Fungerer ganske raskt hvis du åpner ofte besøkte nettsteder. På ulemper – ingen krypteringer etterlater deg veldig sårbar for snoopere eller hackere. Kanskje ikke fungerer på mobilenheten din, og selv når de gjør det, lar den deg ikke bruke apper som er blokkert på ditt sted. I tillegg blir mange fullmakter overbelastet av besøkende, noe som faktisk reduserer tilkoblingshastigheten.

VPN: De tre viktigste fordelene med en VPN er sikkerhet, pålitelighet og rask hastighet. Gjennom kryptering og SSL-sertifikater kan ingen utenforstående få tilgang til dataene dine. Regjeringen din kan heller ikke få tilgang til din personlige informasjon.
Det er pålitelig siden det er et begrenset antall brukere per server, og sørger for at det alltid er nok båndbredde og servere som kjører. Til slutt, siden serverne er dedikerte og har begrensede brukere samtidig, er de ofte raskere enn en proxy.

En VPN er et godt kjøp for å fjerne blokkeringen av internett, surfe slik du vil og være trygg fra myndigheter, hackere og snoopere. Hva er ditt online personvern verdt?!

Se selv – registrer deg på SaferVPN nå eller prøv det gratis!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map