Unngå cryptocurrency-svindel: Vær trygg med Bitcoin

Bitcoin-svindel


Alle som bruker cryptocururrency trenger å vite om hver Bitcoin-svindel og hva risikoen er. Les videre for å finne ut vår hemmelighet med å holde deg trygg mens du betaler med Bitcoin.

Ettersom Bitcoin fortsetter å bryte overskriftene og tiltrekke investorer og praktiske brukere fra hele verden, har det blitt enda viktigere å holde seg orientert om de siste nyhetene om en Bitcoin-svindel.

Når du håndterer cryptocururrency, blir du utsatt for høyere risiko enn noen annen Internett-bruker. Hvis enheten din er hacket, hvis trafikken blir snappet opp, vil du miste mye mer enn en vanlig Facebook-konto, men dine hardt opptjente kryptokontanter.

Hvis du spør deg selv: “Er Bitcoin verdt risikoen?”, Kan du lese bloggen vår for å finne ut hvordan du kan være trygg mens du bruker Bitcoin.  

Hva er Cryptocurrency?

Cryptocurrency, også kjent som digitale kontanter, er et internasjonalt betalingsnettverk. Cryptocurrency muliggjør utveksling mellom to databrukere, og skaper et “Peer-to-Peer Electronic Cash System” og en offentlig oversikt over økonomiske transaksjoner.

Disse kryptokursene, spesielt Bitcoin, har tre attributter som overgår tradisjonelle valutaer: Desentralisering, Open Source og Peer-to-Peer-nettverk.

Mest betydelig er de drevet av brukere med ingen sentral myndighet eller mellommenn. Selv om dette kan være en positiv egenskap for mange som lever i undertrykkende regjeringer, er det også denne kvaliteten som gjør at en Bitcoin-svindel kan trives. (Les mer nedenfor).

Slik fungerer det:

Bitcoin Crash: Kina

Kina har forbudt Bitcoin og andre kryptokurser. Kina har stramme kontroller av valuta, og eliminerer muligheten til å flytte penger inn og ut av landet, noe som gjør Kina til verdens største cryptocurrency-marked, og utgjør omtrent 80% av de totale Bitcoin-transaksjonene.

Nå, Kina blokkerer første mynttilbud (ICO)), uregulert crowdfunding ved bruk av cryptocurrency, og Bitcoin-børser. Regjeringen har til og med bedt om at alle Bitcoin-børser i Beijing og Shanghai skal legges ned, med uttrykk for at cryptocururrency “i økende grad blir brukt som et verktøy i kriminell virksomhet som hvitvasking av penger, narkotikahandel, smugling og ulovlig innsamling”. Det inkluderte også:

 • Personlige opplysninger: Utveksling er påkrevd for å sende inn DVD-er som inneholder all brukerhandel og holder data til de lokale myndighetene.
 • Reiseforbud: Alle de involverte i børsene, inkludert aksjonærer, kontrollører, ledere og sentrale økonomiske og tekniske ansatte er ikke lov til å forlate byen og må samarbeide fullt ut med myndigheter.

Men det kan ikke være slutten på digital valuta i Kina. De planlegger faktisk å utgi sin egen digitale versjon av renminbi.

Fordelene ved å bruke Cryptocurrency

Bitcoin og andre kryptokurser har den unike evnen til å overskride grenser, overgå bankoverføringsgebyr og være ugjennomtrengelig for valutakurser uansett hvilken status staten eller regjeringen din har.

Det kan til og med bidra til å finansiere frihet ved å la brukerne gi anonyme donasjoner til organisasjoner som ikke er godkjent av lokale myndigheter. For eksempel har LBGT-rettigheter, abort, politisk opposisjon, etc. alle muligheten til å finne støtte gjennom cryptocurrency.

Brukere kan til og med begynne å Kjøp ekte varer. Når Bitcoin fortsetter å vokse, blir det brukt oftere for et bredt utvalg av produkter. Her er noen eksempler:

 • Bitcoin har blitt brukt til å kjøpe et hjem i Texas.
 • Sør-Afrikas nest største supermarkedskjede prøver Bitcoin-betalinger.
 • En London-utvikler lar leietakere betale innskudd i Bitcoin.
 • Til og med en sveitsisk by er akseptert Bitcoin for skattebetalinger i 2018.

Cryptocurrency risiko

Selv om det er mange fordeler når det gjelder bruk av cryptocururrency, er det også mange risikoer. En Bitcoin-svindel kan skje med hvem som helst, så gjør din undersøkelse før du handler på bankkontoen din for en Bitcoin lommebok.

Noen generelle risikoer inkluderer:

Ulovlige aktiviteter
Siden Bitcoin-transaksjoner er relativt anonyme, har plattformen potensial til å tiltrekke seg ulovlige aktiviteter. Dette vekker negativ oppmerksomhet fra regjeringer, og oppmuntrer til et mulig forbud mot Bitcoin og andre cryptocurrencies.
Uerstattelig
I motsetning til transaksjoner som gjøres via bankkontoen din, kan Bitcoin aldri erstattes hvis den mistet eller stjålet. Det er ingen måte å gjenopprette bitcoins hvis noen kommer inn i lommeboken. Og ingen måte å gjenopprette kontoen din hvis du feilplasserer innloggingsdetaljene dine.
Ikke lett å innbetale
Hvis du bestemmer deg for å ønske å innbetale bitcoins, er det virkelig ikke en enkel måte å selge dem på. Selv om mange utvekslinger tilbyr tjenesten ved hjelp av forskjellige metoder, er det ikke så enkelt som å overføre penger fra Paypal.
Flyktig investering
For tiden svinger Bitcoin-prisene betydelig. Enhver nettbutikk som er interessert i å godta bitcoins, må justere prisene nesten hver dag. I tillegg satser investorer når de dumper midler til aksjer.
Regjeringsforskriften
Akkurat nå har store deler av verden ikke bestemt seg for hvordan vi skal håndtere Bitcoin. Siden Bitcoin ikke er beskattet, er det en trussel mot lokale valutaer. Hvis regjeringer bestemmer seg for å gjøre Bitcoin ulovlig, kan du ha en
vanskelig å få pengene tilbake.
refunderes
Det er så enkelt som dette: Hvis bitcoinsene dine blir stjålet, kan de ikke refunderes. Noen kan hoppe i midten hvis transaksjonen din og endrer destinasjonen for innskuddet ditt – kalt et Man-in-the-Middle (MITM) angrep.

Unngå en Bitcoin-svindel

Hvis du bruker Bitcoin eller andre kryptovalutaer, bør du være oppmerksom på følgende risikoer:

Mann-i-midten-angrep

Enkelt sagt kan mann-i-midten-angrep (MITM) angrep endre målet for pengeoverføringer (eller hvilken som helst datatransaksjon for den saks skyld). Som navnet tilsier, avskjærer hackere datapakker når de reiser mellom to ofre. 

Hvis du prøver å gjøre et innskudd ved hjelp av Bitcoin, kan en MITM endre destinasjonen for transaksjonen din, slik at du blir tom for penger og den tiltenkte mottakeren din spør hvor innskuddet er – alt de trenger å bruke er malware via e-post eller et delt Wi -FI-nettverk.

For å holde deg trygg, bruk en VPN. Siden autentiseringsprotokoller er spesielt designet for å avverge denne typen angrep, sikrer en VPN end-to-end-kryptering, noe som gjør deg anonym over offentlige nettverk.

Hackere kan få tilgang til Bitcoin lommebøker

Digitale lommebøker, der du “trygt” lagrer cryptocurrency, er skyld i å gi svak sikkerhet for brukerkontoer. Tilsynelatende var minimum personlig informasjon om et offer – deres fornavn, etternavn og telefonnummer – nok til å hacke en testlommebok i Coinbase, ifølge Positive Technologies.

Som CryptoInsider sa:

“Kryptovalutarelaterte cyberangrep øker. Ettersom cryptocurrency fortsetter å eksplodere i verdi og offentlig bevissthet, kan vi bare forvente at denne trenden fortsetter. Jeg var nylig målet for et slikt angrep. Jeg kjenner også personlig til at flere andre tilfeller av samme angrep ble utført vellykket. Enda verre denne typen angrep blir stadig mer vanlig og vil sannsynligvis se et enda større løft takket være den profesjonelle ekspertisen til firmaer som Equifax, noe som gjør det til et presserende emne da nesten alle er i umiddelbar risiko. ”

I tillegg bør alle kryptobrukere forbedre sin cryptocurrency-sikkerhet ved å aktivere 2FA (2-faktor-autentisering) på tvers av alle utvekslingskontoer.

Komplikasjoner for personvern

Selv når cryptocurrency-aktivitetene dine er sikret, er det fremdeles eksterne personvernproblemer som brukerne må være klar over.

 • Internett-leverandører: Internett-leverandøren din (ISP) vet hver gang du logger deg på Bitfinex eller annen Bitcoin-utveksling. Vil du virkelig at de skal kjenne til hver av “anonymiserte” trafikklogger? Egentlig ikke, ikke sant?
 • Offentlig Wi-Fi:  Hvis du er på offentlig Wi-Fi, vil du absolutt ikke ønske å røpe det faktum at du er en Bitcoin-handelsmann til folk som er på den samme kaffebarens Wi-Fi som du.

Hvis ISP- eller Wi-fi-naboene dine ser hva du gjør med online, blir cryptocurrency-anonymiteten din fullstendig blåst bort. Nettutvekslingene du ofte, online handelsverktøy og lommebøker du bruker, blir alle kjent for andre. Og en hemmelighet som deles er egentlig ikke en hemmelighet lenger.

Hvordan du kan holde deg beskyttet

Det er ingen omfattende løsninger for hver Bitcoin-svindel og sikkerhetsrisiko. Men det er byggesteiner som du må konstruere din egen personlige cryptocurrency brannmur. Husk disse tipsene:

 • Pass på phishing-forsøk.
 • Forsikre deg om at operativsystemet ditt er oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene.
 • Vær oppmerksom på ransomware.
 • Bruk sikre ikke-gjenkjente passord og treff andre tiltak for å beskytte deg selv.
 • Bruk en pålitelig VPN.

Når du bruker en VPN, blir all trafikken din (inkludert nettadressene du blar gjennom) kryptert. Verken Internett-leverandøren din eller nabo til din kaffebar kan få et enkelt ledetråd om dine online aktiviteter. Du kan besøke nettbørs, bruke lommebøker og handle helt anonymt – som det skal være!

En VPN bidrar også til sikkerheten din. Ettersom trafikken din er kryptert, kan wifi-hackere ikke kapre øktkakene dine eller stjele klartekstpassordene dine.

SaferVPN sjekker pålitelig alle disse ovennevnte bokser. Den krypterer all trafikk ved hjelp av moderne kryptering i bankklasse. Du kan velge hvilken som helst av de 700+ stedene i 36 land for å dirigere trafikken din og skjule den for nysgjerrige øyne. Enda viktigere, din virkelige IP-adresse blir aldri logget slik at cryptocurrency-aktivitetene dine forblir helt private. SaferVPN er også oppført på WeUseCoins, en av de største cryptocurrency nettsteder. 

Selv om en VPN ikke er den komplette sikkerhetsløsningen for myntene dine, er den en ekstremt viktig komponent av beskyttelsen.

Hvordan bruke Bitcoins til å betale for SaferVPN

Kjøp, handel, holding og gruvedrift av cryptocurrencies er private aktiviteter som bør utføres på en privat og sikker måte. Å bruke en pålitelig Bitcoin VPN er en veldig viktig komponent for å sikre personvernet til kryptoene dine. SaferVPNs private (ingen logger), raske og enkle plattform bidrar ikke bare til ditt personvern mens du bruker Bitcoin, men aksepterer til og med Bitcoin som en betalingsmetode. 

Bare velg den planen som best passer dine behov, og velg Bitcoin på betalingssiden. Hvis du ikke har registrert deg ennå, kan du prøve SaferVPN gratis nå (med en 30-dagers pengene tilbake-garanti, du har ingenting å tape)!

Har du vært et offer for en Bitcoin-svindel? Hva er tankene dine om Bitcoin? Del tankene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map