Evitarea înșelătoriei criptocurrency: rămâneți în siguranță cu Bitcoin

Înșelătorie Bitcoin


Oricine folosește criptocurrențe trebuie să știe despre fiecare înșelătorie Bitcoin și care sunt riscurile. Citiți mai departe pentru a afla secretul nostru pentru a rămâne în siguranță în timp ce plătiți cu Bitcoin.

Pe măsură ce Bitcoin continuă să rupă titlurile și să atragă investitori și utilizatori practici de pe tot globul, a devenit și mai important să rămâneți informați cu privire la ultimele știri despre o înșelătorie Bitcoin.

Când aveți de-a face cu criptomonede, sunteți expus riscurilor mai mari decât oricare alt utilizator de internet. Dacă dispozitivul dvs. este piratat, dacă traficul dvs. este interceptat, rămâneți să pierdeți mult mai mult decât un cont Facebook obișnuit, dar banii câștigați câștigați cu greu.

Dacă vă întrebați: „Merită Bitcoin riscul?”, Atunci citiți blogul nostru pentru a afla cum puteți rămâne în siguranță în timp ce utilizați Bitcoin.  

Ce este Cryptocurrency?

Cryptocurrency, cunoscută și sub denumirea de numerar digital, este o rețea internațională de plăți. Cryptocurrency permite schimburi între oricare doi utilizatori de calculatoare, creând un „Sistem electronic de numerar peer-to-peer” și o înregistrare publică a tranzacțiilor financiare.

Aceste criptomonede, în special Bitcoin, au trei atribute care depășesc monedele tradiționale: descentralizarea, Open Source și rețea Peer-to-Peer.

Cel mai semnificativ, sunt alimentate de utilizatori cu nici o autoritate centrală sau intermediari. Deși acesta poate fi un atribut pozitiv pentru mulți care trăiesc în cadrul guvernelor opresive, este și această calitate care permite o înșelătorie Bitcoin să prospere. (Citiți mai multe mai jos).

Iată cum funcționează:

Bitcoin Crash: China

China a interzis Bitcoin și alte criptomonede. China are controale stricte asupra monedei, eliminând capacitatea de a muta bani în și din țară, făcând din China cea mai mare piață a criptomonedelor din lume, reprezentând aproximativ 80% din totalul tranzacțiilor Bitcoin.

Acum, China blochează ofertele inițiale de monede (ICO)), crowdfunding nereglementat folosind criptomonede și schimburi Bitcoin. Guvernul a cerut chiar ca toate schimburile Bitcoin de la Beijing și Shanghai să fie închise, afirmând că criptomonedele sunt „utilizate tot mai mult ca instrument în activități criminale precum spălarea de bani, trafic de droguri, contrabandă și strângere de fonduri ilegale”. De asemenea, a inclus:

 • Detalii personale: Schimburile sunt necesare pentru a trimite DVD-urile care conțin toate datele de tranzacționare și deținere a utilizatorilor către autoritățile locale.
 • Interdicție de călătorie: Toți cei implicați în schimburi, inclusiv acționarii, controlorii, directorii și personalul financiar și tehnic principal sunt nu are voie să părăsească orașul și trebuie să coopereze pe deplin cu autoritățile.

Dar s-ar putea să nu fie sfârșitul monedei digitale în China. De fapt, intenționează să emită propria versiune digitală a renminbi-ului.

Beneficiile utilizării Cryptocurrency

Bitcoin și alte criptomonede au capacitatea unică de a depăși frontierele, de a depăși taxele de transfer bancar și de a fi impermeabile la cursurile de schimb, indiferent de starea actuală a guvernului sau a băncii dvs..

Poate ajuta chiar libertatea de finanțare, permițând utilizatorilor să facă donații anonime organizațiilor care nu pot fi aprobate de administrațiile locale. De exemplu, drepturile LBGT, avortul, opoziția politică etc. au toate capacitatea de a găsi sprijin prin intermediul criptomonedei.

Utilizatorii pot chiar să înceapă Cumpărați obiecte reale. Pe măsură ce Bitcoin continuă să crească, este utilizat mai des pentru o mare varietate de produse. Iată câteva exemple:

 • Bitcoin a fost folosit pentru achiziționarea unei case în Texas.
 • Al doilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Africa de Sud încearcă plăți Bitcoin.
 • Un dezvoltator londonez permite chiriașilor să plătească depozite în Bitcoin.
 • Chiar și un oraș elvețian este acceptat Bitcoin pentru plata impozitelor în 2018.

Riscuri de criptocurrency

Deși există o mulțime de avantaje când vine vorba de utilizarea criptomonedelor, există și multe riscuri. O înșelătorie Bitcoin se poate întâmpla cu oricine, așa că faceți cercetările înainte de a tranzacționa în contul dvs. bancar pentru un portofel Bitcoin.

Unele riscuri generale includ:

Activități ilegale
Deoarece tranzacțiile Bitcoin sunt relativ anonime, platforma are potențialul de a atrage activități ilegale. Acest lucru atrage atenția negativă din partea guvernelor, încurajând o posibilă interdicție a Bitcoin și a altor criptomonede.
De neînlocuit
Spre deosebire de tranzacțiile efectuate prin contul dvs. bancar, Bitcoin nu poate fi înlocuit niciodată dacă a pierdut sau a fost furat. Nu există nicio modalitate de a-ți recupera bitcoins-ul dacă cineva are în portofel. Și nici o modalitate de a-ți recupera contul dacă ai greșit detaliile de autentificare.
Nu este ușor de încasat
Dacă decideți că doriți să încasați bitcoinele dvs., nu există o modalitate simplă de a le vinde. Deși multe schimburi oferă serviciul folosind diferite metode, nu este la fel de simplu ca transferul de bani din Paypal.
Investiții volatile
În prezent, prețurile Bitcoin variază semnificativ. Orice magazin web interesat să accepte bitcoins ar trebui să își ajusteze prețurile aproape zilnic. În plus, investitorii iau jocuri de noroc atunci când dau fonduri în stocuri.
Regulamente guvernamentale
Momentan, o mare parte din lume nu a decis cum să se ocupe de Bitcoin. Întrucât Bitcoin nu este impozitat, este o amenințare pentru monedele locale. Dacă guvernele decid să facă ilegal Bitcoin, este posibil să aveți un
timpul greu pentru a vă primi banii înapoi.
Nerambursabile
Este la fel de simplu: dacă vi se vor fura bitcoinele, acestea nu pot fi rambursate. Cineva poate sări la mijloc dacă tranzacția dvs. și schimbă destinația depozitului dvs. – numit atac Man-in-the-Middle (MITM).

Evitați o înșelătorie Bitcoin

Dacă utilizați Bitcoin sau alte criptomonede, ar trebui să fiți conștienți de următoarele riscuri:

Atacurile omului în mijloc

Simplu spus, atacurile man-in-the-middle (MITM) pot schimba destinația transferurilor de bani (sau orice tranzacție de date pentru acea problemă). După cum sugerează și numele, hackerii interceptă pachetele de date în timp ce călătoresc între două victime. 

Dacă încercați să efectuați o depunere folosind Bitcoin, un MITM poate schimba destinația tranzacției dvs., lăsându-vă în afara banilor și destinatarului intenționat să vă întrebe unde este depozitul – tot ceea ce trebuie să folosească este malware prin e-mailuri sau un Wi-ul comun -Rețea primă.

Pentru a rămâne în siguranță, utilizați un VPN. Deoarece protocoalele de autentificare sunt concepute special pentru a evita aceste tipuri de atacuri, o VPN asigură criptarea end-to-end, ceea ce vă face anonim în rețelele publice.

Hackerii pot accesa portofele Bitcoin

Portofelele digitale, în care vă depozitați „în siguranță” criptomoneda, sunt vinovate pentru asigurarea securității slabe a conturilor de utilizator. Aparent, informațiile personale minime despre o victimă – prenumele lor, prenumele și numărul de telefon – au fost suficiente pentru a hack un portofel de testare în Coinbase, potrivit Positive Technologies.

După cum spunea CryptoInsider:

„Atacurile cibernetice legate de criptocurrency sunt în creștere. Deoarece cryptocurrency continuă să explodeze în valoare și conștientizarea publicului, nu ne putem aștepta decât ca această tendință să continue. Am fost recent ținta unui astfel de atac. Cunosc personal și alte multiple cazuri ale aceluiași atac care au fost realizate cu succes. Chiar și mai rău, acest tip de atac devine din ce în ce mai frecvent și probabil că va înregistra un impuls și mai mare datorită excelenței profesionale a unor firme precum Equifax, ceea ce îl face un subiect urgent, deoarece aproape toată lumea riscă imediat. “

În plus, toți utilizatorii de cripto ar trebui să își îmbunătățească securitatea criptomonedei prin activarea 2FA (autentificare cu 2 factori) pe toate conturile de schimb.

Complicații de confidențialitate

Chiar și atunci când activitățile dvs. de criptomonedă sunt securizate, există încă probleme externe de confidențialitate de care utilizatorii trebuie să fie conștienți.

 • ISP: Furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP) știe de fiecare dată când vă conectați la Bitfinex sau la orice alt schimb Bitcoin. Îți dorești cu adevărat să cunoască fiecare dintre jurnalele de trafic „anonimizate”? Nu chiar, nu?
 • Wi-Fi public:  Dacă accesați conexiunea Wi-Fi publică, cu siguranță nu ați dori să dezvăluiți faptul că sunteți un comerciant Bitcoin persoanelor care se află în Wi-Fi în același magazin de cafea ca și dvs..

Dacă ISP-ul sau „vecinii” dvs. Wi-fi văd ce faceți cu online, anonimatul criptocurrency este complet aruncat. Schimburile online pe care le frecventezi, instrumentele și portofelele de tranzacționare online pe care le folosești, toate devin cunoscute celorlalți. Și un secret împărtășit nu mai este un secret.

Cum poți rămâne protejat

Nu există soluții complete pentru fiecare risc înșelătorie și riscuri Bitcoin. Există însă blocuri de construcție din care trebuie să construiți propriul dvs. firewall personal de criptocurrency. Rețineți aceste sfaturi:

 • Ferește-te de încercările de phishing.
 • Asigurați-vă că sistemul de operare este plasat cu cele mai recente actualizări de securitate.
 • Fii atent la ransomware.
 • Folosiți parole sigure care nu pot fi ghicite și luați alte măsuri pentru a vă proteja.
 • Utilizați un VPN fiabil.

Când utilizați o VPN, tot traficul dvs. (inclusiv adresele URL pe care le navigați) este criptat. Nici ISP-ul sau vecinul magazinului dvs. de cafea nu pot obține un singur indiciu despre activitățile dvs. online. Puteți vizita schimburile online, utilizați portofelele și puteți schimba complet anonim – așa cum trebuie!

Un VPN contribuie, de asemenea, la securitatea dumneavoastră. Pe măsură ce traficul dvs. este criptat, hackerii wifi nu vă pot deturna cookie-urile de sesiune sau nu vă pot fura parolele cu text simplu.

SaferVPN verifică în mod fiabil toate aceste căsuțe menționate mai sus. Acesta criptează tot traficul folosind criptare modernă bancară. Puteți alege oricare dintre cele peste 700 de locații din 36 de țări pentru a vă reorienta traficul și a-l ascunde de ochii curioși. Mai important, adresa ta IP reală nu este niciodată înregistrată pentru ca activitățile dvs. de criptomonedă să rămână cu adevărat private. SaferVPN este, de asemenea, listat pe WeUseCoins, unul dintre cele mai mari site-uri de criptocurrency. 

Deși un VPN nu este soluția completă de securitate pentru monedele dvs., este o componentă extrem de importantă a protecției.

Cum se utilizează Bitcoins pentru a plăti pentru SaferVPN

Cumpărarea, tranzacționarea, deținerea și exploatarea criptomonedelor sunt activități private care ar trebui realizate într-un mod privat și sigur. Utilizarea unui VPN Bitcoin de încredere este o componentă foarte importantă în asigurarea confidențialității criptelor tale. Platforma privată (fără jurnaluri), sigură și rapidă a SaferVPN, nu numai că contribuie la confidențialitatea dvs. în timp ce utilizați Bitcoin, ci acceptă chiar și Bitcoin ca metodă de plată. 

Pur și simplu alegeți planul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și selectați Bitcoin pe pagina de plată. Dacă nu v-ați înscris încă, încercați acum SaferVPN gratuit (cu un 30 de zile garanție înapoi, nu ai nimic de pierdut)!

Ați fost victima unei escrocherii Bitcoin? Care sunt gândurile tale despre Bitcoin? Partajează-ți gândurile în secțiunea Comentarii de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map