Den mørke siden av gratis VPN-er: Det du trenger å vite

den mørke siden av gratis VPN


Når det gjelder fullmakter og VPN-er, vil de som ikke belaster deg penger faktisk koste deg mest ved å tappe personvernet og sikkerheten din. Les mer om farene å bruke en gratis VPN eller proxy!

Du har kanskje lagt merke til hvordan de fleste strømmetjenester er blokkert i utlandet eller ennå ikke tilgjengelige i landet ditt. De vanligste løsningene for å omgå slike geobegrensninger er proxyer og VPN-er, siden de omdirigerer trafikken din slik at den ser ut som om du befinner deg et annet sted. Bruk av slike tjenester gir for eksempel noen i England tilgang til Pandora, eller en bruker i Canada for å bruke britiske BBC iPlayer.

Det er mange forskjellige alternativer som lar deg endre plasseringen din for å få tilgang til begrenset innhold, og siden alle liker ting som er gratis, blir folk ofte offer for svindel gjennom gratis VPN-er. Når det gjelder fullmakter og VPN-er, vil de som ikke belaster deg penger koste deg mest med personvern og sikkerhet.

Nedenfor vil vi fortelle deg nøyaktig hvordan gratis VPN-er bruker tilkoblingen din for farlige aktiviteter (til og med ulovlig) og hvordan en anerkjent, betalt premium-VPN-tjeneste kan gi deg tilgang til blokkerte nettsteder samtidig som du sparer personvern!

Farene ved fullmakter og gratis VPN-er

“Gratis” er ikke helt gratis når det gjelder tilgang til blokkerte nettsteder gjennom gratis VPN-er og fullmektiger. Disse tjenestene tillater faktisk ondsinnede tredjeparter å snuse seg gjennom personopplysningene dine, eller enda verre, la andre bruke internettforbindelsen din til å utføre ulovlige aktiviteter på nettet.

Gratis VPN-er kan logge og holde oversikt over alt innholdet ditt, din IP-adresse, hvilke typer nettsteder du besøker osv. – nøyaktig det VPN-er er ment å beskytte deg mot. I tillegg til personvernproblemer du ønsker å skjule IP-en din, kan du oppleve langsom surfehastighet, ustabile tilkoblinger, kapsler for databruk og utdatert kryptering.

Verst av alt.. Mange av disse “gratis” tjenestene vil selge din personlige informasjon til tredjepart, mens noen til og med går så langt som å plassere ekstra reklame (noen ganger ondsinnet). De kan til og med distribuere IP-adressen din, velkommen til kriminell aktivitet som er sporet tilbake til maskinen din, ikke deres.

Ikke la oss glemme å nevne fullmakter også! Siden en proxy bare videresender Internett-trafikken din uten å kryptere den, kan de lese alle av dine personopplysninger. Det betyr at den private informasjonen din som sendes over den usikrede forbindelsen, kan tas og oppbevares av operatøren. Hvis de er uærlige, kan de da gjøre hva de vil med det – ofte ved å selge det til tredjepart eller stjele identiteten din.

I hovedsak, VPN-er er tryggere, mer stabile og raskere enn fullmakter – men populære gratis VPN-servere er ikke alltid like trygge som de hevder å være.

Les mer om det i vår VPN vs Proxy-sammenligning.

Hvordan gratis VPN-er bruker forbindelsen din

Det er viktig å undersøke VPN-tjenesten du vil bruke før du hopper inn i den bare for enkelhets skyld. Selv om det kanskje ikke høres så skadelig ut, kan det gi dårligere konsekvenser å gi et skyggefullt nettsted eller en tjeneste full tilgang til alle detaljer i surfeaktivitetene dine enn du tror.

Ifølge en Top10VPN gratis VPN-undersøkelse, var 59% av de studerte gratis VPN-ene eid av kinesiske selskaper. Fordi Kina har strenge VPN-forbud, har disse selskapene sannsynligvis blitt godkjent av regjeringen for å samle utenlandsk etterretning. I tillegg hadde ytterligere 86% av gratis VPN-er fra Top10VPNs undersøkelse alvorlige personvernfeil, inkludert datadeling med tredjepart.

I tillegg ble den populære gratis VPN-tjenesten Hotspot Shield nylig beskyldt for å ha spionert på brukerens trafikk. En amerikansk gruppe for rettigheter for digital rettigheter har sendt inn en klage til Federal Trade Commission (FTC) som hevder at tjenestesporene, avskjæringer og samler inn sine kunders data.

Selv om personvernreglene deres lover å holde all brukerinformasjon sikker og anonym, har det vist seg at de logger tilkoblinger, overvåker brukernes surfevaner, selger kundedata til annonsører og omdirigerer online trafikk.

Denne nåværende kontroversen fungerer som en påminnelse om at gratis VPN-er må tjene penger på hvordan, og Det er ofte på din bekostning.

I det siste kan du til og med huske Hola Unblocker, en tjeneste som solgte brukernes ekstra båndbredde slik at forbindelsen deres kan brukes til ondsinnede Denial-of-Service-angrep og ulovlige formål – tilgang til alt fra opphavsrettsbeskyttet innhold til bilder av overgrep mot barn.

Den sikre løsningen for å få tilgang til blokkerte nettsteder

Betalte tjenester tjener ved å tilby sikkerhet uten å selge dine personlige opplysninger til tredjepart. En gratis VPN-server kan føre til skadelige ting som identitetstyveri, mens en betalt VPN kan (men ikke alle) holde informasjonen din privat og sikker.

Med mindre dataene dine er tunnelert over HTTPS (det er når du ser et låsesymbol i nettleserens adressefelt), kan de lett bli stjålet av andre siden de sendes over en usikker tilkobling og ikke er kryptert. En ordentlig VPN krypterer alle dataene dine og holder dem trygge mot snoopere og hackere.

VPN-kryptering internett sikkerhet for tenåringer og barn

Som alt, ikke alle betalte VPN-er er de samme. Så vi har samlet noen få punkter du bør vurdere før du kjøper et:

 • Tilkoblingshastighet: Når det gjelder internett, er hastighet navnet på spillet. Noen ganger kan VPN-tjenester føre til reduksjoner i tilkoblingshastigheter. Dette er grunnen til at vi konstruerte servernettverket vårt for å heve bransjestandardene – og garanterer deg raskest mulig tilkobling.
 • VPN-servere: I skrivende stund har vi for tiden et globalt VPN-servernettverk med mer enn 400 VPN-servere i over 30 land, og gir deg full internettfrihet – når som helst og hvor som helst.
 • VPN-protokoller: Med SaferVPN kan du få tilgang til alt innholdet du ønsker, uansett hvor du er. Vi har ingen driftsstans eller forstyrrelser takket være de nyeste protokollene våre. VPN-tjenesten vår fungerer ganske enkelt alltid.
 • Personvern: Noen VPN-leverandører logger dataene dine, noe som fullstendig beseirer formålet med å bruke VPN-en din som et personvernverktøy! Vi fører ikke data eller trafikklogger, så alt du gjør med SaferVPN er helt privat. Pluss at vi krypterer IP-en din slik at ingen kan vite hva du har vært med på nettet.
 • Kundestøtte: Vår vennlige kundestøtte døgnet rundt er her for deg døgnet rundt via live chat og e-post for raskt å hjelpe deg med å løse eventuelle problemer.

SaferVPN er en betalt premium-VPN-tjeneste som blant annet kan brukes til å få tilgang til blokkerte nettsteder. Hos SaferVPN mener vi at din sikkerhet og personvern er viktig og derfor ønsker å varsle deg om farene ved bruk av skadelige tjenester.

Kom i gang med en VPN …

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du få et abonnement i dag (vi tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, har du ingenting å tape!) eller prøv SaferVPN gratis slik at du kan glede deg over trygghet mens du trygt får tilgang til ethvert blokkerte nettsted fra hvor som helst!

Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Føl deg fri til å kontakt oss og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

PS! (Vær så snill Dele) med vennene dine som bruker gratis VPN-er og fullmakter – de fortjener online sikkerhet og personvern også!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map