Den mørke side af gratis VPN’er: Hvad du skal vide

den mørke side af gratis VPN


Når det kommer til proxies og VPN’er, ender de, der ikke opkræver dig penge, faktisk meget med at dræne dit privatliv og sikkerhed. Læs mere om farer at bruge en gratis VPN eller proxy!

Du har måske bemærket, hvordan de fleste streamingtjenester er blokeret i udlandet eller endnu ikke er tilgængelige i dit land. De mest almindelige løsninger til at omgå sådanne geobegrænsninger er proxies og VPN’er, da de omdirigerer din trafik for at få det til at se ud som om du befinder dig et andet sted. For eksempel bruger en sådan service nogen i England adgang til Pandora, eller en bruger i Canada til at bruge den britiske BBC iPlayer.

Der er mange forskellige tilgængelige muligheder, der giver dig mulighed for at ændre din placering for at få adgang til begrænset indhold, og da alle nyder ting, der er gratis, bliver folk ofte offer for svindel gennem gratis VPN’er. Når det kommer til proxies og VPN’er, koster de der ikke opkræver dig penge dig mest i privatlivets fred og sikkerhed.

Nedenfor fortæller vi dig nøjagtigt, hvordan gratis VPN’er bruger din forbindelse til farlige aktiviteter (endda ulovlige), og hvordan en velrenommeret, betalt premium VPN-service kan give dig adgang til blokerede websteder, mens du også gemmer dit privatliv!

Farerne ved fuldmagter og gratis VPN’er

“Gratis” er ikke helt gratis, når det gælder adgang til blokerede websteder gennem gratis VPN’er og proxies. Disse tjenester tillader faktisk, at ondsindede tredjeparter snupper gennem dine personlige data, eller endnu værre, lader andre bruge din internetforbindelse til at udføre ulovlige aktiviteter på nettet.

Gratis VPN’er kan logge og holde styr på alt dit indhold, din IP-adresse, de typer websteder, du besøger osv. – det nøjagtige, VPN’er skal beskytte dig mod. Ud over de spørgsmål om privatlivets fred, du gerne vil skjule din IP, kan du opleve langsom browsinghastighed, ustabile forbindelser, dataforbrudshætter og forældet kryptering.

Værst af alt.. Mange af disse “gratis” tjenester vil sælge dine personlige oplysninger til tredjepart, hvor nogle endda går så langt som at placere ekstra reklame (undertiden ondsindet). De kan endda distribuere din IP-adresse og byde velkommen til kriminel aktivitet, der spores tilbage til din maskine, ikke deres.

Lad os ikke glemme at nævne fuldmagter såvel! Da en proxy bare videresender din internettrafik uden at kryptere den, kan de læse alle af dine personlige data. Det betyder, at dine private oplysninger, der sendes via den usikrede forbindelse, kan indfanges og opbevares af operatøren. Hvis de er uærlige, kan de derefter gøre hvad de vil med det – ofte ved at sælge det til tredjepart eller stjæle din identitet.

Hovedsagelig, VPN’er er sikrere, mere stabile og hurtigere end proxier – men populære gratis VPN-servere er ikke altid så sikre, som de hævder at være.

Læs mere om det i vores VPN vs Proxy-sammenligning.

Hvordan gratis VPN’er bruger din forbindelse

Det er vigtigt at undersøge den VPN-tjeneste, du gerne vil bruge, før du bare hopper ind i den for nemheds skyld. Selvom det muligvis ikke lyder så skadeligt, kan det at have dårlige konsekvenser give et skyggefuldt websted eller en service fuld adgang til enhver detalje i dine browseaktiviteter, end du tror.

Ifølge en Top10VPN gratis VPN-undersøgelse var 59% af de studerede gratis VPN’er ejet af kinesiske virksomheder. Fordi Kina har strenge VPN-forbud, er disse virksomheder sandsynligvis blevet godkendt af regeringen til at indsamle udenlandsk efterretning. Derudover havde yderligere 86% af de gratis VPN’er fra Top10VPNs undersøgelse alvorlige fortrolighedsfejl, herunder datadeling med tredjepart.

Derudover blev den populære gratis VPN-tjeneste Hotspot Shield for nylig beskyldt for at have spioneret efter brugerens trafik. En amerikansk gruppe for digitale rettigheder har indgivet en klage til Federal Trade Commission (FTC) med krav om servicespor, opfangning og indsamling af sine kunders data.

Selvom deres privatlivspolitik lover at holde al brugerinformation sikker og anonym, har det vist sig, at de logger forbindelser, overvåger brugernes browservaner, sælger kundedata til annoncører og omdirigerer onlinetrafik.

Denne aktuelle kontrovers fungerer som en påmindelse om, at gratis VPN’er skal tjene penge på, hvordan og Det er ofte på din bekostning.

Tidligere kan du endda huske Hola Unblocker, en service, der solgte brugernes ekstra båndbredde, der tillader, at deres forbindelse bruges til ondsindede angreb på Denial-of-Service (ulovlige formål) og ulovlige formål – adgang til alt fra copyright-indhold til billeder af misbrug af børn.

Den sikre løsning til adgang til blokerede websteder

Betalte tjenester tjener fortjeneste ved at tilbyde sikkerhed uden at sælge dine personlige oplysninger til tredjepart. En gratis VPN-server kan føre til skadelige ting som identitetstyveri, mens en betalt VPN (dog ikke alle) kan holde dine oplysninger private og sikre.

Medmindre dine data er tunnelet over HTTPS (det er, når du ser et låsesymbol i din browsers adresselinje), kan de let stjæles af andre, da de sendes over en usikker forbindelse og ikke er krypteret. En ordentlig VPN krypterer alle dine data og holder dem sikre fra snoopere og hackere.

VPN-kryptering internetsikkerhed for teenagere og børn

Som alt sammen, ikke alle betalte VPN’er er ens. Så vi har samlet et par punkter, som du bør overveje, før du køber et:

 • Tilslutningshastighed: Når det kommer til internettet, er hastighed navnet på spillet. Nogle gange kan VPN-tjenester forårsage fald i forbindelseshastigheder. Dette er grunden til, at vi konstruerede vores servernetværk til at hæve branchestandarderne – hvilket garanterer dig den hurtigste forbindelse.
 • VPN-servere: I skrivende stund har vi i øjeblikket et globalt VPN-servernetværk på 400+ premium VPN-servere i over 30 lande, hvilket giver dig fuld internetfrihed – når som helst og hvor som helst
 • VPN-protokoller: Med SaferVPN kan du få adgang til alt det indhold, du ønsker, uanset hvor du er. Vi har ikke nogen nedetid eller forstyrrelser takket være vores banebrydende protokoller. Vores VPN-service fungerer simpelthen altid.
 • Privatlivspolitik: Nogle VPN-udbydere logger dine data, hvilket fuldstændigt besejrer formålet med at bruge din VPN som et privatlivsværktøj! Vi opbevarer ingen data eller trafiklogfiler, så alt hvad du gør med SaferVPN er helt privat. Plus, vi scramble din IP, så ingen kan vide, hvad du har været med til online.
 • Kundesupport: Vores venlige 24/7 kundesupport er her for dig døgnet rundt via live chat og e-mail for hurtigt at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer.

SaferVPN er en betalt premium VPN-service, der blandt andet kan bruges til at få adgang til blokerede websteder. Hos SaferVPN mener vi, at din sikkerhed og privatliv er vigtige og derfor ønsker at advare dig om farerne ved at bruge skadelige tjenester.

Kom i gang med en VPN …

Hvis du endnu ikke har SaferVPN, skal du få et abonnement i dag (vi tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, har du intet at tabe!) eller prøv SaferVPN gratis så du kan nyde ro i sindet, mens du sikkert får adgang til ethvert blokeret websted hvor som helst!

Har du nogen feedback, forslag eller anmodninger om funktion? Du er velkommen til kontakt os og vær med på sociale medier! Vi vil meget gerne høre fra dig.

P. S. (Vær venlig Del) med dine venner, der bruger gratis VPN’er og proxies – de fortjener også online sikkerhed og privatliv!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map