Bitcoin-investering: er det verdt det? Alt du trenger å vite

Bitcoin Investment - Er det verdt det?


Det har vært mye skravling om Bitcoin i det siste. Her er alt du trenger å vite om Bitcoins, inkludert tipsene våre for din Bitcoin-investering.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta som ble oppfunnet i 2008 av en ukjent programmerer eller gruppe, under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Det er også kjent som digitale kontanter, cryptocurrency, et internasjonalt betalingsnettverk og internett for penger. Bitcoin gir mulighet for utveksling mellom to databrukere, og skaper et “Peer-to-Peer Electronic Cash System” og en offentlig oversikt over økonomiske transaksjoner.

Det er tre attributter der Bitcoin overgår tradisjonelle valutaer. Dette er faktisk kjerneverdier for Bitcoin, basert på desentralisering, open source og peer-to-peer-nettverk.

Enda viktigere, er det drevet av sine brukere med ingen sentral myndighet eller mellommenn.

BITCOIN FAKTA:

 • Den samlede verdien av mynter i omløp er nå 40 milliarder dollar.
 • Gjennomsnittlig antall transaksjoner per dag nærmer seg 300 000, og gir et handelsvolum på 1,5 milliarder dollar.
 • Bitcoin har blitt en global plattform for hundrevis av oppstarter, og tilbyr tjenester fra å handle valuta til å levere markedsdata og Bitcoin minibanker.
 • Bitcoin-investeringsprisene har truffet rekordhøye over 2 900 dollar.

Er Bitcoin anonym?

Bitcoin blir ofte referert til som “anonym valuta” når det i realiteten vil være mer nøyaktig beskrevet som “pseudonymous” og ikke anonymt. Dette er fordi hver transaksjon kan bli identifisert av deres offentlige adresser – lange strenger på omtrent 30 tegn. Selv om disse adressene ikke inneholder en persons navn eller annen identifiserende informasjon, er de fullstendig offentlig synlige, og med noe arbeid fra en gjennomsnittlig analytiker kan de knyttes til brukernes identiteter..  

Tenk på følgende tips før du investerer i Bitcoin:

TIPS # 1: For å holde identiteten din privat, bruk en ny adresse for hver enkelt transaksjon, selv om de fleste moderne Bitcoin Wallet-lommebøker er designet for akkurat denne tingen. Selv om dette øker innsatsen som kreves for å avdekke en brukers identitet, er det likevel mulig – mening Bitcoin er ikke 100% anonym.

Tips nr. 2: Hvis du virkelig er opptatt av anonymitet, kan du alltid bruke en “mikser” eller “tumbler” som kaster rundt bitcoinsene dine og klør dem gjennom en rekke adresser til det er praktisk talt umulig å spore. Selv om dette høres ganske idiotsikkert ut, kan det å stole på en anonymt kjørt tjeneste ikke garantere at alle bitene dine spretter ut fra den andre siden.  

Når alt kommer til alt “Blockchain forensics” vokser som en industri, bør du prøve å holde deg foran kurven så mye som mulig hvis private transaksjoner og andre Bitcoin-investeringsdetaljer er viktig for deg.

Vil du vite mer om hvordan Bitcoin fungerer? Sjekk ut denne korte og informative videoen:

Hva er Blockchain og Bitcoin Mining?

Alle Bitcoin-transaksjoner registreres permanent i en distribuert hovedbok kalt “blockchain” – som en sjekkhefte med transaksjoner. “Gruvearbeidere”, sammen med spesialisert programvare, bruker Bitcoin-gruvedrift for å løse de matematiske oppgavene som kreves for å behandle transaksjoner på Bitcoin-nettverket og sikre dem i blockchain.

Hver gang de bruker å gjøre dette, blir gruvearbeidere belønnet med 12,5 BTC (omtrent $ 33 000 USD) per blokk.

Denne hovedboken er offentlig synlig og deles mellom alle fullverdige Bitcoin-gruvearbeidere og “noder” rundt om i verden som holder nettverket sikkert.

Her er litt mer detaljert hvordan Bitcoin mining fungerer:

Dessverre tar gruvedrift utrolig mye gammelt utstyr og energi. Selv om Bitcoin.com har gitt ut Cloud Mining Services som gjør det mulig for hvem som helst å tjene bitcoins ved å bruke bare sin egen datamaskin, kan det å undersøke en Bitcoin Investment være mer praktisk for de fleste brukere.

Kan en Bitcoin-investering la deg kjøpe noe virkelig?

Selv om Bitcoin-minibanker har dukket opp rundt i visse butikker, er det lite sannsynlig at mange av dem faktisk tar valutaen for betaling. I stedet kan du bruke maskinene til å sette inn penger på din Bitcoin-konto.  
En artikkel av The Guardian beskriver en situasjon der forfatteren byttet 20 GBP for Bitcoin (som oversatte til 0,00923 av en enkelt Bitcoin). De forsøkte deretter å kjøpe en DVD i en lokal butikk. 

Kvinnen i skranken sa: “Ikke bruk Bitcoin. Hvorfor ville du bruke dem? Det er bare et begrenset antall som kan utvinnes, så når det når dette punktet, vil de bare øke i verdi. “

Dette er sant, men en vanlig overdrivelse av de som ikke helt forstår rasjonering av bitcoins. Selv om det er en endelig mengde på 21 millioner bitcoins og ikke noen gang kan opprettes (noe som betyr at ingen kan bestemme at det skal være mer når det er praktisk), er det viktig å avklare at hver bitcoin kan deles opp til 8 desimaler.

Så selv om 16,5 millioner bitcoins allerede er utvunnet, kan hver bitcoin deles med 100 000 000 satoshier (den minste enheten i bitcoin-valutaen).

Selv om du kanskje ikke kan kjøpe en tilfeldig DVD i en tilfeldig butikk, men ennå, er det allerede en god del nyttige ting du KAN kjøpe online for eksempel å bestille tog til kjøp av mat og drikke, flyvninger med Expedia, PCer med Dell, Microsoft osv.

Nåværende kontrovers: Bitcoin Civil War

Problemet: Størrelsen på en “blokk.”

En blokk beskriver størrelsen på gruppene som Bitcoin-transaksjoner er satt sammen før de legges til blockchain.

Ved opprettelsen begrenset Nakamoto blokkstørrelsen til en enkelt megabyte, noe som betyr at systemet bare kan håndtere maksimalt syv transaksjoner i sekundet. Til sammenligning kan betalingssystemer som Visa behandle tusenvis i den tiden.

Etter hvert som populariteten og transaksjonsraten vokste, avtok systemet, noe som fikk brukerne til å betale gruvearbeidere ekstra gebyrer for å øke transaksjonens behandlingstid.

Men hvis størrelsen på blokken øker, ville gruvearbeidere motta mindre penger for “blokkbelønningen” på 12,5 bitcoins.

Som hvitboken fra RootStock noterer,

“Hvis Bitcoin-blokkstørrelsen ikke økes med en hard gaffel, når neste Bitcoin-belønning halveres, kan Bitcoin-transaksjonsgebyrer bli uoverkommelig høye for visse applikasjoner.”

Det er verdt å nevne at Satoshi Nakamoto selv uttalte i 2010:

“Det ville være fint å holde [blokkjede] -filene små så lenge vi kan.

Den eventuelle løsningen vil være å ikke bry seg hvor stort det blir.

Men foreløpig, mens det fremdeles er lite, er det fint å holde den liten, slik at nye brukere kan komme i gang raskere. Når jeg etter hvert implementerer kun-klientmodus, spiller det ingen rolle lenger. “

Ettersom Bitcoin står overfor konkurranse fra andre digitale valutaer, måtte man gjøre enighet.

SegWit Split Averted

Et alternativ var å øke blokkstørrelsen til to megabyte for transaksjoner som skal legges til blockchain. Den andre; Implementere “Segregated Witness” eller, kort sagt, SegWit. Dette vil øke blokkstørrelsesgrensen ved å fjerne signaturdata fra Bitcoin-transaksjoner, og frigjøre plass for flere transaksjoner.

Å velge ett av disse alternativene fremfor det andre ville ført til a blokkjededelt.

I stedet kom en gruppe bitcoin-virksomheter med et kompromiss kalt “SegWit2x”, som sørget for implementering av SegWit i midten av august og deretter økningen i blokkstørrelse til to megabyte 3 måneder senere.

Det er dette kompromisset som vant den offisielle støtten fra nesten alle gruvearbeidere.

En splittelse er avverget – foreløpig.

Det er tydelig at Bitcoin trenger å etablere et slags styringssystem som lar kryptovalutaen tilpasse seg, samtidig som den evner å utvikle seg uten stole på en leder av linjal.

Er en Bitcoin-investering verdt det?

Bitcoin har en unik kvalitet, evnen til å overskride grensene, overgå bankoverføringsgebyr og være ugjennomtrengelig for valutakurser uansett hvilken status staten eller banken din har.

For de som lider av konsekvensene av et userveret eller undervurdert internasjonalt banksystem, som lever i en fremvoksende økonomi, eller frilans for kunder utenlands, tilbyr Bitcoin en løsning som aldri har vært tilgjengelig før.  

Internasjonalt tilbyr Bitcoin en attraktiv mulighet for de som ellers ikke kan få tilgang til midler en ny måte å nå ut til resten av verden. Det er nettopp av disse grunnene som de største kjøperne av Bitcoin har vært i Kina – en region hvor borgere omgår valutakontroller som hindrer dem i å ta kapital ut av landet.

Bitcoin kan også brukes til anonyme donasjoner av organisasjoner som ikke er godkjent av lokale myndigheter. For eksempel har LBGT-rettigheter, abort, politisk opposisjon, etc. alle muligheten til å finne støtte gjennom cryptocurrency.

Når du investerer i Bitcoin og andre cryptocurrencies, er et vanlig problem når en ICO (Initial Coin Offering) blokkerer investeringer fra hjemlandet. Land som USA, Kina, Israel og Singapore har svært strenge, muligens til og med utdaterte investeringsbestemmelser. Imidlertid bruker en VPN-tjeneste som SaferVPN en enkel løsning for å omgå geo-blokkering.

Hvordan bruke Bitcoins til å betale for SaferVPN

Hos SaferVPN verdsetter vi ditt privatliv og online sikkerhet, derfor tilbyr vi deg også dette alternativet for betalinger.

Å bruke VPN for Bitcoin gir mulighet for samme nivå av sikkerhet og kryptering som ofte søkes av VPN-brukere. Å bruke Bitcoins gir et økt nivå av sikkerhet og anonymitet sammenlignet med kredittkortinformasjon eller Paypal. Bitcoin-betalingene kommer også forbrukerne til gode, slik at de kan hoppe over 2-3% avgiftene som vanligvis belastes av kredittkortselskaper.

Bare velg den planen som best passer dine behov, og velg ganske enkelt Bitcoins på betalingssiden. Hvor lett er det?

Hvis du ikke har registrert deg ennå, kan du prøve SaferVPN gratis nå!

Selv om du ikke har vurdert en Bitcoin-investering, kan du være trygg på at identiteten din er trygg hos oss.

Hva er tankene dine om Bitcoin? Del tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map