Hogyan válasszuk ki a legjobb VPN protokollt?

Nő a laptop


Függetlenül attól, hogy extra biztonságot, szupergyors sebességet vagy egyszerű konfigurációt kíván, a megfelelő VPN-protokoll kiválasztása elősegítheti, hogy a legtöbbet hozza ki az internetkapcsolatból..

A VPN-protokollok az online technológia valóban rejtett részének tűnhetnek, amire valójában nem kell külön figyelmet fordítania.

De hidd el vagy ne, a használt eszköztől és személyes preferenciáitól függően a választás tényleg számít. Valójában van néhány nagyon lényeges különbség a jelenleg alkalmazott négy fő protokoll között.

Szerencsére nem kell egy tech-hozzáértő számítógépes varázsló megérteni a különbségeket. Néhány dolog ismerete segít kiválasztani a megfelelő titkosítási protokollt – és lehetővé teszi az online élmény optimalizálását.

Olvassa el előre, hogy megtudja, mi a VPN-protokollok és melyiket kell választania.

Meghatározott VPN-protokollok

Mi a VPN protokoll? A protokollt legjobban egy olyan megállapodott nyelvként lehet leírni, amelyen keresztül a számítógépek kommunikálnak. VPN-k esetében a protokoll pontosan meghatározza, hogy az adatok hogyan vezetnek a számítógép és a használt VPN-szerver között.

A VPN-protokollokról itt olvashat bővebben.

Számítógép képernyő és szemüvegA VPN-protokollok első pillantásra zavarónak tűnhetnek, de valójában nem!

A négy fő VPN-protokoll

A jelenleg használt fő VPN-protokollok az IKEv2, PPTP, L2TP / IPSEC VPN és az OpenVPN. Mindegyiknek megvan a maga egyedi előnyei. Olvassa tovább, hogy megtudja, mi azok!

IKEv2

Az Internet Key Exchange (IKE vagy IKEv2) a legújabb és legfejlettebb VPN alagút protokoll. Ez a protokoll – amelyről ismert, hogy a leggyorsabb – a legjobb mobil kapcsolat előnyeivel is büszkélkedhet. Az IKEv2 lehetővé teszi a tartós és megbízható VPN-kapcsolatot – akár Wi-Fi, akár 3G / LTE hálózatok közötti váltás esetén. Ezen felül az IKEv2 garantálja a maximális biztonságot a 256 bites titkosítással. A fő hátránya azonban, hogy még nem támogatják a régebbi eszközök.

PPTP VPN

A pont-pont alagút protokoll (PPTP) a protokollok közül a legegyszerűbb, 1999-ben a Microsoft vezette konzorcium fejlesztette ki azokat. 128 bites titkosítással működik, ez már régóta a belső üzleti VPN-ek standardja, és a legtöbb eszköz támogatja. Mivel a titkosítás egyszerűbb, mint a többi protokollnál, a PPTP nem csökkenti a sávszélességet. Hátránya, hogy blokkolható – beleértve a kínai nagy tűzfalat is -, és nem mindig stabil. Ez általában csak a leválasztás kisebb kockázatát jelenti.

L2TP / IPSEC VPN

A 2. réteg alagút protokollja (L2TP) 256 bites titkosítása miatt általában lassabb, mint a többi protokoll, de ez csak azért van, mert van egy extra biztonsági szint. Általában az IPsec protokollal kombinálják, amely előnyt biztosít a magánélet, a hitelesítés és az integritás szempontjából. Megfelelő alkalmazás esetén nincs ismert ismert sebezhetősége. És szerencsére szinte minden modern platformon elérhető. Ennek ellenére vigyázz, hogy néha küzdelemben áll a korlátozó tűzfalakkal.

OpenVPN

Az OpenVPN egy nyílt forráskódú protokoll, amelyet folyamatosan fejlesztünk és fejlesztünk. Nagyon stabil, kiválóan működik vezeték nélküli kapcsolatoknál és nagyon biztonságos. Magában foglalja az SSL (Secure Sockets Layer) technológiát, amelyet általában már használ online vásárlásokhoz, banki tevékenységekhez és egyéb érzékeny adatok átviteléhez. Sok szempontból az OpenVPN a világ legjobbja, de kicsit trükkösebb lehet beállítani, mint a másik három protokoll – és nem érhető el minden VPN-vel. Ennek ellenére a legtöbb ember számára ajánljuk.

A legjobb VPN-protokoll kiválasztása a SaferVPN segítségével

A legjobb VPN-protokoll kiválasztása attól függ, hogy mit szeretne csinálni a VPN-fel.

 • Ha csak blokkolt webhelyeket szeretne megnyitni, és nem igazán aggódik a magánélet vagy a biztonság miatt, akkor a gyors kapcsolathoz használja a PPTP-t.
 • Ha elsősorban extra biztonság érdekében használ VPN-t, és nem törődik a sebességgel, akkor javasoljuk az L2TP protokollt. Ez megvédi a hackerektől, a snoopperektől és a kíváncsi kormányoktól, és segít megkerülni a cenzúrát.
 • A legfrissebb, legstabilabb protokoll – és a legjobb streaming, valamint a mobil biztonság és csatlakoztathatóság érdekében – csatlakoztassa az IKEv2-hez, ha az eszköz támogatja.
 • Mindent egy kicsit az OpenVPN használatával végezhet.

Ha valóban nem akar zavarni a legjobb VPN-protokoll kiválasztásával, az rendben van. Ha a SaferVPN-hez hozzáfér az alkalmazásunkon keresztül, nyugodjon meg és pihenjen – az alkalmazás kiválasztja az Ön számára legmegfelelőbb protokollt.

De ha úgy gondolja, hogy egy adott protokoll a legmegfelelőbb az Ön számára, A SaferVPN lehetővé teszi a négy közül bármelyik kiválasztását. Egy dolog, amit meg kell jegyezni: Sok versenytársunk csak a prémium felhasználók számára engedi elérni az OpenVPN-t. Hagytuk, hogy mindenki használja.

Ha még nem kezdte el a VPN használatát, akkor ingyenesen kipróbálhatja a SaferVPN-t, vagy ma feliratkozhat! Nyugodtan keresse fel a [email protected] címet, ha további információra vagy segítségre van szüksége a protokoll kiválasztásában.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map