9 dolog, amit tennie kell a mobil és az online banki szolgáltatások biztonságossá tétele érdekében

9 Alapvető tippek a mobil és az online banki biztonsághoz


Mivel több mint 190 millió amerikai vásárol online, és az amerikai felnőttek 51% -a online banki tevékenységet folytat, nyugodtan mondhatjuk, hogy nagy szükség van az online tranzakciók biztonságára. Rengeteg csalás van, tehát jobb, ha vigyázol. Kövesse tanácsainkat, és erősíteni fogja mobil- és online banki biztonságát!

1. Rögzítse a készüléket

A behatolók távol tartása érdekében mindig használjon rosszindulatú programokat a számítógépen vagy az okostelefonon. Gyakran frissítse, és ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a böngésző legújabb verziójával, és szerezze be az operációs rendszer összes biztonsági frissítését.

2. Biztosítsa a kapcsolatot

Ez alapvető fontosságú, mivel biztonságos kapcsolat nélkül az összes adat elfogható. Először is ellenőrizze, hogy a bank vagy az online üzlet SSL-t (Secure Sockets Layer) használ-e, amely titkosítja a kapcsolatot. Ha meg szeretné tudni, hogy egy webhely biztonságos-e, nézze meg az URL-t – ha a https: // -el kezdődik, akkor biztonságos, ha egyszerűen http: // nem titkosított. Győződjön meg róla, hogy a nyilvános hotspotokban biztosítja a kapcsolatait, mivel ezekben nagyon érzékeny vagy. Olvassa el tovább, és megtudja a kapcsolat titkosításának legjobb módszerét a maximális biztonság érdekében!

3. Óvakodj az adathalászattól, különösen e-mailek esetén

Vigyázzon, ha érzékeny információkat bocsátanak ki az interneten keresztül. Nincs ok, hogy bankja e-mailt küldjön Önnek, és kéri, hogy mondja meg nekik az érzékeny adatait. Ha egy megbízhatatlan feladó fizetési részleteket vagy bankszámlaadatokat kér, akkor küldje el közvetlenül a spam mappába, és felejtse el. Számos ragadozó módon próbálhatja ezeket az azonosító tolvajokat becsapni téged abban, hogy teljes hozzáférést biztosítson számlájához. Ne nyisson e-maileket megbízhatatlan forrásokból, különösen akkor, ha azt állítják, hogy bank, ügyvéd vagy távoli hozzátartozó szeretne pénzt adományozni.

4. Óvja a jelszavait

A legtöbb bank manapság kéttényezős hitelesítést használ, azaz azt jelenti, hogy egy kódot küld a mobiltelefonjára vagy valamilyen dongle -ra – bankonként eltérő. Ne felejtsen el két tényezőjű hitelesítést használni, ez extra biztonságot nyújt Önnek. Ha egy webhely, amely állítólag bank, egyszerre kéri az Ön adatait, vigyázzon. További információ a jó jelszavak kiválasztásáról itt.

5. Vizsgálja meg gyakran a bankszámlakivonatokat

Tartsa naprakészen a heti kiadásainak, különösen azzal, hogy mit, hol és mikor töltött. Így könnyen észlelheti a csaló vásárlásokat, és azonnal blokkolhatja a kártyáját.

6. Törölje az összes nyomot

Soha ne küldje el bejelentkezési adatait e-mailben vagy SMS-ben, és ne hagyjon körülbelül jelszavakat. Ha valaki más vagy nyilvános számítógépét használja, soha ne felejtse el a böngésző a felhasználónevét vagy jelszavát. A bezáráskor feltétlenül jelentkezzen ki minden webhelyről, és törölje a böngésző nyomkövető sütiket, gyorsítótárat és előzményeket. Túl sokszor láttam már az internetes kávézókban, hogy az előttem lévő felhasználó elfelejtette kijelentkezni az e-mailből – képzelje el, mit csinálhat egy tisztességtelen ember az ottani minden részlettel!

7. Óvja a mobilját is

Mivel az amerikai felnőttek 35% -a végzi online bankját mobilon, nyilvánvaló, hogy a kézi készülékeknek is biztonságra van szükségük. Ne felejtse el biztonságosan rögzíteni a mobiltelefonját, ha banki szolgáltatásokhoz használja, vagy vele dolgokat vásárol. Rövid tétlenség után automatikusan lezárja és jelszóval védi a képernyőt. Aktiválja az Apple „Saját telefonom” funkcióját, ha iPhone készüléket használ, vagy a Google „Eszközkezelőjét”, ha Androidot használ. Ily módon megtalálhatja a telefonját, ha elveszíti, vagy távolról törölheti az összes érzékeny adatot, így nem kerül rossz kezekbe..

8. A bankszámla-értesítések beállítása

Egyes bankok ingyenes valós idejű értesítéseket küldnek a bankszámláján elvégzett tevékenységekről, akár e-mailben, akár SMS-ben. Ez egy nagyon nagyszerű szolgáltatás, főleg ha utazik, így nyomon tudja követni az összes költséget, és valós időben meggyőződhet arról, hogy senki sem tölti fel túlságosan..

9. A banki zárolás megakadályozása

Utazás előtt jó szokás, hogy felhívja a bankot vagy a hitelkártya-társaságot, hogy tájékoztassa őket arról, hogy hova megy. Ez segít nekik a csalás megelőzésében, és nem fog külföldre kerülni blokkolt kártyával. Ha külföldről próbál bejelentkezni a bankjába, akkor előfordulhat, hogy megkeresi az Ön IP-címét, és egy külföldi esetében egy piros zászlót emelt fel. Ne felejtsd el magával hozni azt az eszközt, amely biztosítja a banki tevékenységeket, és lehetővé teszi a világ minden tájáról való elérést …

A mobil és az online banki szolgáltatások biztosítása

A SaferVPN titkosítja a kapcsolatot a számítógépeken és a mobil eszközökön egyaránt. Senki sem foghatja meg és nem dekódolhatja az Ön adatait, mivel minden bejövő és kimenő adatot bankszintű titkosítással biztosítunk. Másodszor, ha rendelkezik otthoni országának IP-címével, akkor nem emel fel zászlókat bankja csalási osztályára, elkerülve annak kockázatát, hogy külföldön tartózkodásuk miatt blokkolják a kártyáját. Összegezve: a VPN lehetővé teszi az online bank biztonságos elérését, a számlák biztonságos kifizetését, és elkerülheti a hitelkártyák blokkolását utazáskor. Próbálja ki még ma a SaferVPN-t!

Bank biztonságosan!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map