8 módszer a mobilbiztonság növelésére anélkül, hogy lelassult

Növelje a mobil biztonságát lassulás nélkül


Az utóbbi időben sok beszélgetés történt az okostelefonok sebezhetőségéről és a mobil biztonságról. Ebben a bejegyzésben pontosan megmondjuk, hogyan kell védi Android vagy iOS okostelefonját a hackelés, vírusok, spyware és egyéb fenyegetések ellen lassítás nélkül

Mobiltelefonja annyira hordoz értékes információit, hogy biztosan megbizonyosodjon arról, hogy az elengedhetetlen 100% biztonságos és mindig védett.

A PewResearch Center mobiltechnológiai jelentése szerint jelenleg az amerikai felnőttek 90% -a rendelkezik okostelefonnal, és a mobiltelefon-használók 55% -a használja telefonját online, böngészéshez, e-mailek cseréjéhez vagy alkalmazások letöltéséhez. Az okostelefonok egyre inkább központi szerepet játszanak mindennapi életünkben – egyre több személyes és személyes adatot tárolunk és tárolunk ezeken az eszközökön. 

De ellenőrizzük-e ezeket az eszközöket megfelelően??

A Consumer Reports felmérése szerint az amerikai okostelefon-használók 34% -a nem tesz semmit a telefonja védelme érdekében. Ez egy őrült szám, tekintettel arra, hogy tavaly több mint 3 millió telefont loptak el, 1,4 milliót elvesztettek vagy soha nem fedezték fel, és az összes amerikai felnőtt felét tavaly feltörték.

A biztonság természetesen aggodalomra ad okot, de a sebesség is. A PewResearch Center jelentése azt is megállapította, hogy a mobiltelefon-internethasználók 77% -a szerint lassú letöltési sebességet tapasztal, amely megakadályozta a dolgok olyan gyors betöltését, mint amennyire szeretnék. És a mobiltelefon-használók 46% -ának a letöltési sebessége hetente, vagy még gyakrabban.

A következő 8 tipp ajánlása annak biztosítása érdekében, hogy az iPhone és az androidok teljesen biztonságosak, de továbbra is gyorsan működnek:

1. Jelszóvédelem a képernyőn

El tudod képzelni, hogy az emberek több mint 30% -a nem védi a jelszavát mobilkészülékein? Nehéz elhinni, ha figyelembe vesszük, milyen egyszerű és könnyű módja van az eszköz védelmének.

A képernyőn használt jelszó létrehozása mobilkészülékéhez nélkülözhetetlen, mivel megvédi a személyes adataitól, ha elhagyja telefonját, elveszíti, vagy ellopják..

Két népszerű jelszómódszer használható:

  1. A minta zár. Ez a képernyőre rajzolt személyre szabott alak, amely hozzáférést tesz lehetővé. Ennek felhívása az, hogy gyorsabb és könnyebb, mint a jelszó megadása.
  2. A klasszikus PIN-kód. Ez egy gyors jelszó módszer is, azonban, vigyázzon arra, hogy ne tegyen be olyan kódot, amely túl alap és könnyen megtörhető, ezért ügyeljen arra, hogy kerülje az „1234”, „4567”, „1111” stb..

Most, ha valóban növeli a mobilbiztonságot, dönthet úgy is, hogy hosszabb, összetettebb jelszót hoz létre.

IOS esetén ezt megteheti az egyszerű jelszó kikapcsolásával. Ez lehetővé teszi hosszabb kód használatát a tipikus négyjegyű kód helyett. És ha rendelkezik iPhone 5s vagy újabb verziójával, akkor akár a Touch ID használatával létrehozhat egyedi ujjlenyomat-azonosítót a telefonjára. Ez a telefon gyors és biztonságos védelme.

Jelszóval védje képernyőjét a mobil biztonság javítása érdekébenAz iPhone segítségével most védheti meg telefonját Touch ID-vel

Android-telefonok esetén a Képernyőzár részben a Képernyőbiztonság részben találhat lehetőséget. Innentől kiválaszthatja a „Jelszó” lehetőséget, amely lehetővé teszi hosszabb és összetettebb jelszó kiválasztását.

2. Zárja be a SIM-kártyát

Most egy képernyőzár hasznos, azonban nem akadályozhatja meg, hogy valaki eltávolítsa a SIM-kártyát, és egy másik telefonon használja. Ennek megakadályozása érdekében jó javaslat a SIM-kártya zárolásának beállítása PIN-kód formájában.

Ezt a PIN-kódot be kell adni, amikor a telefont bekapcsolják, hogy lehetővé tegyék a hálózati kapcsolatot, ami garantálja, hogy ha telefonját ellopták, akkor nagyon nehéz lesz.

3. Telepítse a víruskereső alkalmazásokat

A víruskereső szoftver kulcsfontosságú eleme a mobil eszköz biztonsága védelmének. Ezek a programok átvizsgálják a mobil eszköz operációs rendszerét, azonosítják a kockázatokat és eltávolítják azokat. Zökkenőmentesen futnak a háttérben egy előre beállított ütemezés szerint, így a mobil eszközök felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy eszközeik folyamatosan védettek.

Ezen túlmenően számos víruskereső szoftver úgy lett kialakítva, hogy ne zavarja a mobil eszköz szokásos sebességét és teljesítményét. Valójában gyakran tartalmaznak olyan funkciókat, amelyek célja az iPhone vagy az Android gyorsabb működésének fenntartása.

Vegyük például az Avira és a 360 Security szolgáltatást, ezek a vírusvédelmi alkalmazások olyan funkciókat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a vírusokat, trójaiákat és rosszindulatú programokat, de olyan előnyöket is kínálnak, mint a felesleges fájlok tisztítása, az akkumulátor élettartamának megtakarítása és a sebesség optimalizálása..

Az AntiVirus App 360 biztonság javítja a mobil biztonságot lassú telefon leépítésévelA 360-as biztonság a mobil víruskereső alkalmazás példája, amely nem csak vírusvédelmet nyújt, hanem javítja a telefon sebességét is.

Mindent összevetve, a víruskereső alkalmazások csak néhány percet vesz igénybe a letöltéshez, és megmenthetik a súlyosbodás óráit, ha egy telefonvírus pusztít el az eszközén.

4. Telepítse a Biztonsági alkalmazásokat

A biztonsági alkalmazások kiváló és hatékony választási lehetőségek a mobil eszközökre jellemző biztonsági kérdések kezelésére. Számos mobil biztonsági alkalmazás számára nagy előnye, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy eszközüket távolról vezéreljék.

Például olyan alkalmazások, mint az avast! Lopásgátló, a My My iPhone és a Cerberus mobil eszközök biztonsági alkalmazásai nemcsak lehetővé teszik a GPS-követéssel, hogy felfedje az elveszett vagy ellopott telefon pontos helyét, hanem lehetővé teszik az okostelefon távoli zárolását is, ha helytelenül helyezte el. Ezután engedélyezheti az érzékeny adatok távolról történő eltávolítását, ha attól tart, hogy eszköze rossz kezekbe került.

Biztonsági alkalmazások a mobil biztonság javításához azáltal, hogy telefonját távolról kezeliAz olyan biztonsági alkalmazások, mint a FindMyiPhone, távoli biztonságot nyújtanak telefon elvesztése vagy lopása esetén

És amennyire befolyásolja a sebességet? A 23 MB átlagos alkalmazásmérethez viszonyítva ezek az alkalmazások 5-7 MB között futnak, tehát nem vesznek sok helyet a telefonokon, és ezért nem fogják lelassítani a telefont, csak vészhelyzetben tartják biztonságban.!

5. Az alkalmazás engedélyének figyelése

Noha csábító lehet, hogy szellőzik az igazán kívánt alkalmazás engedélyezési engedélyei révén, rendkívül fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk az alkalmazások által igényelt hozzáférésre. Óriási hatással lehetnek a telefon mobilbiztonságára.

Nemrég az Apple betiltotta több száz olyan iPhone alkalmazást, amelyek titokban gyűjtöttek személyes információkat azoktól, akik letöltik őket. Az alkalmazások többsége Kínában készült, de világszerte elérhetők voltak. A hirdetések elhelyezésére tervezett szoftver felhasználásával ezek az alkalmazások információkat gyűjtöttek a letöltőkről, ideértve az e-mail címeket és az iPhone sorozatszámát, majd az adatokat továbbküldték a szoftverfejlesztők szervereire. yikes.

figyelemmel kíséri az alkalmazás engedélyét a mobil biztonság érdekébenIjesztő adatvédelmi szivárgás miatt az alkalmazások százait betiltották az Apple Store-ban

A történet morálja – fontos, hogy legyen óvatos, amikor a letöltött alkalmazásokat és az általuk hozzáférhető információkat látja. Lehet, hogy még a megbízható forrásból vagy a fejlesztőből történő letöltés sem elegendő garancia. Vegyük például az adatok megsértését, amelyek a népszerű Snapchat alkalmazásban fordultak elő, amelyek közül az egyik legalább 100 000 ellopott felhasználói képet tárolt fel, a másikban a 4,6 millió felhasználó nevét és telefonszámát kiszivárogtatta.

Az alkalmazások bármilyen adatátvitelének megakadályozásának egyik egyszerű módja az, hogy amikor letöltötte az alkalmazást, különös figyelmet kell fordítania, és ellenőriznie kell, hogy a telefon különféle funkcióinak elérésére irányuló kérelmek ésszerűek-e. Például egy jegyzetkészítő alkalmazásnak nincs szüksége az Ön tartózkodási helyére, természetesen a szállítási alkalmazásnak.

Az alkalmazások letöltésére vonatkozó növekvő engedélykérelmekkel és követelményekkel összefüggésben azonban néha nehéz megtagadni bizonyos hozzáféréseket, még akkor is, ha szeretné. Például, ha letölti a Facebook messenger alkalmazást, de nem akarja, hogy az alkalmazás hozzáférjen a hívásnaplóhoz, sajnos nincs szerencséje.

Itt hasznos egy olyan alkalmazás, mint az XPrivacy. Ez a nyílt forráskódú alkalmazás (amely jelenleg az Android számára elérhető) lehetővé teszi, hogy megkerülje az Ön számára nem tetsző engedélybeállítást azáltal, hogy e kérésekkel továbbítja a kéretlen adatokat (Ragyogó, nem?) Figyelmeztetéseket kap, amikor az alkalmazások hozzáférnek a személyes adataihoz, így az engedélyeket azonnal megerősítheti vagy visszavonhatja.

Az XPrivacy szinte nem használ memóriát és akkumulátort, a MyPermissions mérete 7 MB.

6. Bluetooth engedélyek

Nem számíthat arra, hogy a Bluetooth-hozzáférés veszélyezteti a mobilbiztonságot, de ez valószínűleg. A hackerek a Bluetooth engedélyekkel távolról elérhetik a telefont, és hívások kezdeményezésére, adatok elérésére, beszélgetések meghallgatására és az internet böngészésére használják.

Ha valamilyen okból olyan Bluetooth-kapcsolatot használ, ahol más felhasználók közeli sugáron csatlakozhatnak az eszközéhez, különösen egy forgalmas helyre, például egy kávézóra, bárra vagy vonatra, ügyeljen arra, hogy figyelmen kívül hagyja vagy elutasítsa az eszközhez való párosítás ismeretlen kéréseit..

Figyelemmel kíséri a Bluetooth engedélyeket a mobil biztonság érdekébenVigyázzon, ha a Bluetooth-t zsúfolt nyilvános helyeken, például kávézókban használja

A Bluetooth biztonsági fenyegetéseinek elkerülése érdekében a legjobb óvintézkedés az eszköz Bluetooth funkciójának teljes kikapcsolására, ha nem használja. Nem elegendő, ha a Bluetooth-t „nem fedezhető fel” üzemmódba helyezi, mivel vannak olyan rossz alkalmazások, amelyek újból bekapcsolhatják az eszközt.

Számos akkumulátorkezelő alkalmazás automatikusan megteszi ezt az Ön számára, beleértve a JuiceDefender és az Battery Doctor alkalmazást. Tehát, miközben védi a telefonját, optimalizálja az akkumulátor teljesítményét is.

7. Titkosítsa a telefon adatait

A telefon fájljainak adattitkosítása jó módszer a mobil biztonság garantálására abban az esetben, ha telefonja tolvaj kezébe kerül, és nem tudja távolról blokkolni..

Mit csinál az adattitkosítás? Alapvetően algoritmusok vagy rejtjelek segítségével az elektronikus adatokat és információkat olvashatatlan állapotba változtatja.

Bár nem lehetséges mindent teljesen titkosítani, titkosíthat néhány olyan érzékeny fájlt és üzenetet, amelyek jobb, ha érintetlenül maradnak.!

Adatbiztonság a mobil biztonság fokozása érdekébenTitkosítsa a mobil adatait oly módon, hogy azok nem olvashatók hackerek vagy tolvajok számára

IPhone esetén egyszerűen engedélyezze a Jelszó lezárását a beállítások menü Általános szakaszában. Brácsa! A kimenő iMessageket titkosítani kell, és néhány adatot titkosítani kell a jelszóból generált egyedi kulccsal. A titkosítás működésének ellenőrzéséhez ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Jelszó-zár menü Adatvédelem funkciója.

Android esetén nyissa meg az eszközbeállításokat, majd lépjen a Biztonság menüpontra. Innentől válassza ki a Képernyőzár menüpontot, válassza a PIN-kódot vagy a jelszót, és erősítse meg (feltétlenül írja le ezt a jelszót most – szükséged lesz rá!). Ezután görgessen a Telefon titkosítása opcióhoz a Biztonsági beállításokban, és jelölje be az SD-kártya titkosítása lehetőséget. Válassza a Következő lehetőséget, és erősítse meg a PIN-kódját. Ezután nyomja meg a Telefon titkosítása gombot.

Már csak 30 percig kell várnia, amíg a titkosítási folyamat megtörténik. Ez idő alatt a készülék többször újraindul. A befejezés után a program kéri, hogy írja be a választott jelszót.

** Vegye figyelembe, hogy az Android esetén nem lehet visszafordítani a titkosítást. Tehát ha úgy dönt, hogy visszafejti az eszközét, akkor gyári alaphelyzetbe állítást kell végrehajtania, amely törli az összes adatot.

Noha vannak aggályok az adattitkosításnak a mobil sebességére, a teljesítményre és az akkumulátor élettartamára gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban, az utóbbi években gyártott telefonok valószínűleg speciális hardverrel vannak huzalozva, hogy felgyorsítsák a titkosítást..

8. Használjon VPN szoftvert

Végül, de nem utolsósorban: a VPN használata kiváló módja a telefon biztonságának fokozására, nagyon kevés hatással van a telefon sebességére.

Amikor csatlakozik a SaferVPN-hez, böngészhet az interneten egy bankszintű titkosított alagúton keresztül, hogy teljesen biztonságos kapcsolatot élvezhessen, és az összes személyes információt védje a hackerektől és a snoopperektől..

Hogyan nyújtja a SaferVPN a mobil biztonságot?

Ez különösen akkor fontos, ha a nyilvános vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik a kávézókban, repülőtereken, szállodákban, valamint a buszokban és vonatokban. A nyilvános wifi-hálózatokat gyakran nem védik, ezért veszélyeztetheti személyes adatait és érzékeny adatait.

IOS és Android alkalmazásunk védi az összes érzékeny bejelentkezési adatait, e-mailjeit és üzleti adatait, így soha nem kell aggódnia, hogy a mobiltelefonján megjelenik..

Sőt, a SaferVPN egyetlen kattintással történő alkalmazásai iOS és Android számára zökkenőmentesen futnak a háttérben, ezért nem fogják lelassítani a telefonod.

A SaferVPN mobilalkalmazások zökkenőmentes kialakításaA SaferVPN alkalmazás zökkenőmentesen fut a háttérben, így nem fogja lelassítani a telefont

Ha még ma el szeretné kezdeni a mobiltelefon védelmét, akkor próbálja ki a 24 órás lehetőséget ingyenes próbaverzió vagy iratkozzon fel a SaferVPN előfizetésre.

Reméljük, hogy ez a blogbejegyzés informatív és hasznos. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van arról, hogy miként lehetne javítani a mobilbiztonságot, miközben a telefon gyors teljesítményét fenntartja, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a Facebook-on, a Twitter-en vagy a Google+ -on. Várom válaszukat!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map