2014 legnagyobb biztonsági megsértése

2014 legnagyobb biztonsági megsértése


Az elmúlt évben félelmetesen nagyszámú adatsértés történt. Ez csak azt mutatja, hogy mennyire fontos az adatok biztonságát és a jelszavak biztonságát megőrizni. Nézzük át az elmúlt évi jogsértéseket!

iCloud – század száz híressége, augusztus

Habár ez nem nagy megsértés, a „Fappening” még mindig nagy figyelmet kapott a sajtóban. Több száz meztelen híresség-kép szivárogott ki, amikor az Apple iCloud szolgáltatását egy nagyon célzott támadás során megsértették. Úgy gondolják, hogy az adathalászat miatt megsértették a fiókokat, de ez még mindig nem egyértelmű. De egy dolog biztos – a nagyobb biztonság érdekében a magánfiókokba való bejelentkezéskor el kell kezdenie használni a kétfaktoros hitelesítést.!

Sony Pictures – 1000 alkalmazott, november

Hatalmas mennyiségű rendkívül érzékeny vállalati adat szivárogtatott, mivel a Sony Pictures nemrégiben csapkodott be. Számos tízezres alkalmazottra jutott a személyes információ, 5 még nem jelent meg filmbemutató, még be nem jelentett film, valamint bejelentkezési adatok a pénzügyi, webszolgáltatásokra és a közösségi média fiókjaira. Noha ez nem jelent veszélyt a nyilvánosság számára, ez egy hatalmas PR-botrány a Sony számára, akinek most munkavállalói pert indítanak – biztosan sok millió dollárba kerül a társaság, hogy megoldja azt..

Az Egyesült Államok Postai Szolgálata – 800 000 alkalmazott, 2,9 millió ügyfél, novemberben közzétették

Körülbelül 2,9 millió USPS ügyféllel és 800 000 alkalmazottal történt információs adatok megsértése, mivel a postai szolgáltatást 2014-ben “hamarosan” feltörték. Ez egy nagyon kifinomult hack, amelyre a biztonsági osztály hetekig került felfedezésre. Szerencsére úgy tűnik, hogy a jogsértést követően nem történt személyazonosság-lopás.

Snapchat – 4,6 millió felhasználónév és telefonszám, január

Anonim üzenetküldő alkalmazás A Snapchat kevésbé anonimnak bizonyult, mint azt korábban gondolták. Ebben az évben a szolgáltatás néhány megsértése történt, bár a legrosszabb az volt, amikor januárban 4,6 millió felhasználónevet és telefonszámot megsértették. Októberben szintén megtörtént a „Snappening”, ezer magánképet és videót hagyva nyilvánosan elérhetővé. Tehát vigyázzon arra, amit felad azokra a „névtelen szolgáltatásokra”, különben 15 percnyi szégyen van rá!

Google – 5 millió felhasználó, szeptember

Közel 5 millió Gmail felhasználó felhasználóneve és jelszava kiszivárogtatott egy orosz Bitcoin fórumon. Nem világos, hogy megsértették-e a Google-t, mivel a hitelesítő adatokat esetleg egy másik nem biztonságos forrásból lopták el. Ez csak azt bizonyítja, hogy mennyire fontos a biztonságos alfanumerikus jelszavak, valamint a különböző fiókokhoz tartozó különböző jelszavak használata.

Home Depot – 56 millió kártyatulajdonos, szeptember

A kiskereskedő legnagyobb jogsértésének nevezték el a Home Depot szabálysértést, amely 56 millió kártyatulajdonos számlainformációit sértette meg. A rosszindulatú szoftvert kifejezetten a kereskedő fizetési nyilvántartásainak megsértésére fejlesztették ki. Szerencsére a társaság ingyenes hitel-megfigyelést és személyazonosság-védelmet kínált minden olyan ügyfél számára, akik hitel- vagy bankkártyával fizettek az érintett Home Depot üzletek bármelyikében..

JP Morgan – 76 millió háztartás, 7 millió kisvállalkozás, október

A jogsértés a JP Morgan Chase banknál & A Co csökken, mint a történelem egyik legnagyobb adatszegése a mai napig. A 83 millió fiók neve, címe, telefonszáma és e-mail címe kiszivárgott, amikor a hackerek hozzáfértek a vállalat IT-rendszereihez. Egy nyilatkozatban a bank feltárta, hogy nem szivárogtak számlaszámok, jelszavak, SSN vagy születési dátumok.

eBay – 145 millió felhasználónév és jelszó, március

Ez csúnya volt, mivel az aukciós oldal minden tagjának megsértette bejelentkezési adatait. Ezenkívül a vállalat nem értesítette a felhasználókat időben, és nem kérte őket a jelszavaik újbóli beállításáról, ami a dolgok még rosszabbá vált.

Előretekintve

Ezeknek a jogsértéseknek a rendezése általában időbe telik, különösen akkor, ha az ügyfelek vagy alkalmazottak pert indítanak a megsértett társaság ellen. Például a tavalyi célszegés becslések szerint 2014 közepéig 148 millió USD-t meghaladó költségeket jelentene a társaságnak.

Tehát mit tehetne saját és vállalata adatainak védelme érdekében? Nézzünk át néhány alapot. Először feltétlenül használjon biztonságos, alfanumerikus jelszavakat, amelyeket gyakran módosít, és ne használja ugyanazt a jelszót több fióknál. Ezután feltétlenül használjon anti-malware szoftvert, mindig frissítse és naponta futtassa. Végül, mindig csatlakozzon a VPN-hez, amikor az irodán kívülről vagy útközben dolgozik, hogy titkosítsa az összes bejövő és kimenő adatot, hogy senki sem tudjon ráfigyelni. Ha nem VPN-t használ, akkor az összes adatot szöveges formában küldi el, ha nem biztonságos hotspotot használ, tehát bárki más megragadja ugyanazon a WiFi-n.!

Próbálja ki ma a SaferVPN-t ingyen, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, ha cége érdekli a vállalati VPN biztonsági megoldást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map