Hoe YouTube op elk apparaat te deblokkeren


Heb je ooit geprobeerd een YouTube-video te bekijken en kreeg je dit bericht: ‘Deze video is niet beschikbaar in jouw land’?

Bevindt u zich momenteel in een land waar YouTube niet toegankelijk is en wilt u weten hoe u de blokkering van YouTube opheft?

Verschillende landen hebben de populairste videostreamingsite ter wereld permanent of tijdelijk geblokkeerd. De redenen hiervoor zijn onder meer auteursrechtbeperkingen, het beperken van ongepaste inhoud en zelfs het voorkomen van blootstelling aan video’s en informatie die politieke onrust zou kunnen veroorzaken.

Als u het idee niet leuk vindt dat regeringen uw stroom van digitale informatie beheersen, gebruik dit dan als uw ultieme gids over hoe u deblokkeer YouTube-video’s op alle apparaten met een VPN.

YouTube-beperkingen

Met YouTube kun je van alles genieten, van muziek tot video’s, documentaires, livestreams en educatieve video’s. Gebruikers kunnen uploaden, bekijken, beoordelen, delen, reageren, abonneren op andere gebruikers en meer. Zelfs mediabedrijven, waaronder CBS, de BBC, Vevo en Hulu, bieden een deel van hun inhoud aan via hun YouTube-partnerprogramma.

Beperkingen in het buitenland

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, lijkt het erop dat u helemaal geen toegang heeft tot YouTube TV! Dit komt door geoblocking – een technologie die uw locatie identificeert met behulp van uw IP-adres, uw unieke identificatie op internet. Als je je in een land bevindt waar YouTube niet beschikbaar is, kun je dus geen verbinding maken met de streamingdiensten van YouTube.

Om toegang te krijgen, heb je een andere oplossing nodig.

Landen die YouTube blokkeren

Landen waar YouTube volledig is geblokkeerd:

China Sinds 2009 is de streaminggigant ontoegankelijk in China. De regering beperkt strikt alle webvideo-inhoud, vooral inhoud die openbare onrust kan veroorzaken, en beschermt tegelijkertijd haar binnenlandse videogigant Youku.
Noord Korea Vanwege de internetbeperkingen van Noord-Korea is YouTube volledig geblokkeerd. Bovendien zal iedereen die toegang probeert te krijgen, zelfs met toestemming, worden gestraft.
Ik rende YouTube wordt geblokkeerd vanwege het risico van politieke onrust, anti-islamitische inhoud en seksueel materiaal dat als immoreel wordt beschouwd. Iran heeft zelfs een binnenlands internet opgezet om de islamitische moraal te ondersteunen en burgercontrole te krijgen.
Syrië YouTube is in Syrië verboden vanwege de Arabische lente en als reactie op de jarenlange burgeroorlog die in maart 2011 is begonnen.
Turkmenistan YouTube werd om veiligheidsredenen in 2009 in Turkmenistan geblokkeerd en sindsdien is er in het land geen YouTube-toegang meer geweest.

Landen waar YouTube routinematig wordt geblokkeerd / gecensureerd:

Duitsland GEMA, het Duitse orgaan voor het verzamelen van royalty’s, heeft sinds 2009 een lopend geschil met YouTube. Op 31 oktober 2016 bereikten YouTube en GEMA een akkoord over royalty’s, waarmee een einde kwam aan een zeven jaar durende strijd om muziekvideo’s in Duitsland te blokkeren.
Pakistan De videowebsite was sinds 2012 geblokkeerd vanwege het uploaden van anti-islamitische inhoud. In 2013 bood Google een local aan "youtube.com.pk" versie naar Pakistan, waardoor lokale autoriteiten kunnen verwijderen "aanstootgevend" materiaal van een lokale versie van YouTube. Vanaf 18 januari 2016 is het verbod officieel opgeheven, aangezien YouTube een lokale versie van de site voor Pakistan heeft gelanceerd.
Rusland Rusland is ervan beschuldigd YouTube onder druk te hebben gezet om video’s te verwijderen die zij ‘ongepast’ vinden. Op 28 juli 2010 beval een rechtbank in de stad Komsomolsk-on-Amur een lokale ISP om de toegang tot youtube.com, web.archive.org, te blokkeren, samen met verschillende andere websites die boeken aanbieden om te downloaden, onder vermelding van extremistisch materiaal als de reden. Het bevel werd niet ten uitvoer gelegd en werd later teruggedraaid.
Soedan Op 17 september 2012 werd YouTube door National Telecommunication Corporation verboden wegens het niet verwijderen van Innocence of Muslims, een controversiële anti-islamitische film.
Zuid Soedan YouTube wordt in Zuid-Soedan geblokkeerd vanwege soortgelijke controverse over de film Innocence of Muslims
Tadzjikistan Tadzjikistan heeft YouTube meerdere keren geblokkeerd. In 2012 was YouTube gesloten omdat het de president liet zien zingen en dansen op de bruiloft van zijn zoon.
Begin 2017 was YouTube niet toegankelijk vanuit Tadzjikistan.
kalkoen Turkije onderdrukt de berichtgeving in de media over politieke incidenten in een poging burgerlijke onrust te voorkomen. Op 23 december 2016 werd YouTube opnieuw kort ontoegankelijk in Turkije volgens rapporten die zijn gevalideerd door internetmonitoringgroep Turkey Blocks. Dit was het resultaat van beelden die op de site waren gedeeld en die naar verluidt de opoffering van Turkse soldaten door jihadisten lieten zien. Op 25 december was de site weer toegankelijk.

Google biedt een transparantierapport met de landen die hun producten volledig hebben verbannen (inclusief YouTube). Verschillende landen blokkeren echter alleen specifieke inhoud in plaats van de hele website.

Je hebt een VPN nodig

Hoewel je om een ​​waslijst met redenen een betaald Virtual Private Network (VPN) -abonnement zou moeten hebben, heb je er zeker een nodig om je toegang te krijgen tot YouTube. YouTube TV blokkeert de toegang door de geografische locatie van je IP-adres te detecteren.

Met een VPN-service kunt u geoblocking vermijden en toegang krijgen tot inhoud door een nieuw IP-adres te krijgen. Op deze manier kan het lijken alsof je in een ander land bent. Maak eenvoudig verbinding met een VPN, verander je virtuele locatie en je krijgt direct toegang tot YouTube-content, waar je ook bent.

Hoe YouTube op al uw apparaten te deblokkeren

Met een VPN-service kunt u geoblocking vermijden en overal toegang krijgen tot inhoud door een nieuw IP-adres te krijgen. Op deze manier kunt u de website laten geloven dat u zich in een ander land bevindt. Als u zich bijvoorbeeld in Duitsland bevindt en toegang wilt tot Amerikaanse inhoud op YouTube, maakt u eenvoudig verbinding met een Amerikaanse server om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van de website met volledige toegang.

Het deblokkeren van YouTube is letterlijk zo eenvoudig als 1, 2, 3 met @SaferVPN! Klik om te tweeten

Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding voor het deblokkeren van YouTube op elk apparaat:

 1. Koop een SaferVPN-abonnement of start uw gratis proefperiode als u nog geen account heeft.
 2. Maak na het downloaden verbinding met een VPN-server in een land waar YouTube is toegestaan ​​(zoals de VS) met slechts een muisklik of tik met een vinger.
 3. Open je favoriete browser en surf naar YouTube.com. Ga naar YouTube en je zult zien dat het werkt alsof je in een land bent dat het gratis streamt. Je kunt YouTube nu overal vandaan deblokkeren! Simpel als dat!

Het enige dat nodig is, is één klik en u kunt direct op uw apparaat genieten van gedeblokkeerde YouTube!

Begin YouTube Anywhere te bekijken!

Houd er rekening mee dat de tips ook kunnen worden gebruikt om YouTube op school of op de werkplek te deblokkeren.

Dus waar wacht je op?! Gebruik een VPN en krijg overal ter wereld toegang tot YouTube! Schrijf u nu in of probeer SaferVPN gratis (we bieden een 30-dagen geld terug garantie, je hebt niets te verliezen!).

Heeft u feedback, suggesties of functieverzoeken? Neem gerust contact met ons op, stel vragen in de comments en doe mee op social media! We zouden graag van je horen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map