Slik åpner du blokkerte nettsteder: En enkel guide

Kompass i hånden


Har favorittnettstedene dine blitt blokkert eller sensurert? Les fremover for å lære hvordan du åpner Internett-tilkoblingen på nytt.

Du kjenner følelsen: Du ser etter å streame en film mens du er på ferie, få tilgang til et underjordisk nyhetsnettsted eller kanskje til og med bruke Google mens du er i et land som Kina. Men du kan ikke – i stedet får du en feilmelding på skjermen din som forteller deg at du er blokkert.

Det kan være helt vanvittig når du blir holdt fra favorittnettstedene dine – spesielt når det bare ikke er noen jordisk grunn til det. De fleste oppretter ærlig talt på dette tidspunktet!

Men du er vedvarende – det er derfor du leser denne guiden.

Briller på bokIkke bekymre deg, det blir ikke for mye lesing.

Når irriterende geobegrensninger eller sensurregimer står i veien for din gratis tilgang til Internett, vil du vite hvordan du kan komme deg rundt dem. Heldigvis vil dette innlegget fortelle deg alt du trenger å vite om hvorfor favorittnettstedene dine blokkeres og hvordan du kommer forbi disse begrensningene med en VPN.

Fjern blokkering av nettsteder med SaferVPN

Hvorfor nettsteder blokkeres

Det er tre hovedårsaker til at visse nettsteder blokkeres: sensur fra myndighetene, distribusjonsrettigheter og organisasjonsbegrensninger.

 • Regjeringssensur: Noen regjeringer bruker sensur for å blokkere nettsteder de mener truer deres makt, krenker nasjonale verdier eller gir folk objektiv informasjon. Denne typen blokkering av nettsteder kan sees i ulik grad over hele verden. For eksempel:
  • Google er fullstendig blokkert i Kina.
  • Den saudiske regjeringen blokkerer enhver webside den bestemmer seg for å være “umoralsk”, inkludert mange Wikipedia-artikler.
  • Pornografiske nettsteder og nettsteder som kritiserer kongen er blokkert i Thailand.
  • YouTube er fullstendig blokkert i Kina, Iran, Syria, Sudan og flere andre land.
 • Distribusjonsbegrensninger: Mange nettsteder er også geo-blokkert i utlandet på grunn av begrensninger for distribusjon av innhold. For eksempel har du kanskje lagt merke til at du ikke får tilgang til Pandora-kontoen mens du er i utlandet. Det er fordi Pandora må overholde innholdsavtaler som forhindrer at de kan drive forretninger i andre land.Pandora blokkerte skjermenAndre tjenester som lider av geo-blokkering (eller som tilbyr helt andre underholdningsbiblioteker til forskjellige land) inkluderer Netflix, Hulu, Spotify, BBC iPlayer og Amazon Prime. Merk at selv om du har (og betaler for!) En konto med disse plattformene, har du ikke full tilgang med en IP-adresse basert utenfor hjemlandet..
 • Organisasjonsbegrensninger: Mange bedrifter som tilbyr internettjeneste, velger også å begrense tilgangen til bestemt innhold. Du vil kanskje også merke at mange skoler og arbeidsplasser blokkerer nettsteder som de bestemmer, er uakseptable.

Hvordan en VPN blokkerer nettsteder

Du vil merke to vanlige temaer for hvordan og hvorfor nettsteder blokkeres: Visse typer nettsteder er blokkert avhengig av hvor du befinner deg i verden.

Det som skjer er at noen – Internett-leverandøren din (Internett-leverandør), regjeringen eller nettstedet du velger – ser på nettstedet du prøver å få tilgang til og bestemmer at på grunn av din beliggenhet, har du ikke lov.

En VPN løser begge delene av dette problemet.

1. Endre posisjonen din

Når du kobler deg til Internett, gjør du det via en unik IP-adresse som avslører nesten nøyaktig hvor du befinner deg. (Gå videre og test det ut via et nettsted som mylocation.org!)

Denne informasjonen lar nettsteder som blokkerer bestemte land, blokkere deg hvis plasseringen din er på svartelisten.

Men når du bruker en VPN, får du en helt ny og anonym IP-adresse basert i et land du ønsker. Dette vil skjule identiteten din, beliggenheten og surfevanene dine for utenforstående – inkludert innholdsplattformer som geobegrenser.

2. Kryptering av dataene dine

Når skolen, kontoret eller regjeringen din blokkerer deg, skyldes det at de har bestemt deg for at du ikke skal være fri til å gjøre det du vil på nettet.

Men hvis de ikke vet hva du gjør på nettet, kan de ikke blokkere deg fra det.

Ved å kjøre forbindelsen din via et VPN, hver eneste ting du gjør på nettet er kryptert. Enkelt sagt betyr det at enhver tredjepart – regjeringer, selskaper, Internett-leverandører – som prøver å spionere på forbindelsen din bare vil se ubrukelig søppel. De har ingen anelse om hva de skal sensurere, siden de ikke kan fortelle hvilke nettsteder du besøker.

Slik åpner du blokkerte nettsteder med SaferVPN

Med SaferVPN kan du velge mellom servere i 34 forskjellige land – noe som gir deg full tilgang til Internett, uansett hvor du er!

Her er en kort video om hvordan det fungerer:

Slik kommer du i gang med SaferVPN i tre enkle trinn:

 1. Last ned og installer SaferVPN.
 2. Kjør SaferVPN på mobilen eller skrivebordet ditt (iOS, Android eller Windows). Du kan til og med prøve vår raske og sømløse VPN Chrome-utvidelse i nettleseren. Ingen konfigurasjon nødvendig!
 3. Koble til en internasjonal server du velger.

SaferVPN-appserver-skjermer

Og voila – du er klar til å åpne blokkerte nettsteder og få tilgang til begrenset innhold.

Vil du teste det ut selv? Koble til en hvilken som helst SaferVPN-server via appen vår eller utvidelsen, og gå deretter tilbake til mylocation.org. Du ser at nettstedet tror du befinner deg i landet til den valgte serveren din.

Slik kommer du i gang med SaferVPN

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du prøve eller abonnere i dag (med 30 dagers pengene-tilbake-garanti) og nyte et ikke-blokkert internett uten sensur.

Har du flere spørsmål om hva du kan få tilgang til og hvordan SaferVPN fungerer? Kontakt oss på sosiale medier eller skyte oss en e-post på [email protected] Vi er her for deg 24/7.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map